Så skönt hade jag det.......

Satt i sooolen med.......He he.

Sen vaknade lillskrutt. Mmmmmmmen vet ni vad? Vet ni vem som håller på att få sin första tand just i dag?
Njaaej! Inte Jag!

Isacs högra framtand där nere.Undre framtanden säger man kanske. Aj aj aj, nu gäller det att vara rädd om tutten.;)

Kram kram.

Varmt.....;)

 Skojig historia   
Ett medelålders par i  Pajala längtar,  efter en kall  vinter, till värmen  på Mallorca, där de gifte sig för tjugo år sedan. 
Mannen åker av olika  skäl ner dagen före hustrun.
När han checkat in på hotellet upptäcker han  att hotellrummet har >dator och internet.  Han beslutar sig för att skicka ett mejl till hustrun. Han stavar tyvärr mejladressen fel och i cyberrymden betyder det att mejlet har hamnat hos någon annan.
 
I detta  fall hos en prästänka i Sörmland, som just kommit hem  från  makens  begravning.  Sonen finner henne avsvimmad vid datorn och läser  följande  på  skärmen:  Till min älskade hustru. Jag har precis kommit fram. Jag  förstår att  du är förvånad över att höra från mig, men de har  datorer här  numera och jag ville passa på att mejla dig. Allt är förberett  för  din ankomst i morgon. Jag ser fram emot att få träffa dig  då. Hoppas  din  resa blir lika problemfri som min.

P.S. Det är jävligt hett här  nere ... D.S

I dag........

Hejsvejs!

Här kommer ett litet kort inlägg, innan jag ska börja förbereda för middag. Vi får ju gäst i dag.:) Äntligen har vi oxå sol och varmt. På Valborg!? Något måste vara fel?
Nåja det är ju inte kväll ännu.;)

Ronja och Isac och jag drog i väg till Arninge i morse med 7 färjan.Handlade och donade. Maten finns hemma och jag var även en sväng till bolaget, så man kan nog få en liten wisky ikväll.

Ronja har två par nya skor,så hon är nöjd.När vi står på färjan åker lilla Birka Paradise förbi.  Som ni ser har vi faktiskt sol i dag.

Måste knalla nu!

En trevlig Valborg önskar jag er alla!!!


Kram kram

Tävla hos tant Ulrika

Kunde ju inte låta bli denna, vill juuuu vinna!;)"Jag är med i utlottningen om 1 presentkort värt 300kr från Skattkammaren hos Tant Ulrika"

Slut på denna dag.

God kväll allihopa!

Himmel va fort kvällen gått. först hämtade Isac och jag Robbin och paket på macken. Och när vi kom hem så öppnade Robbin paketet med Alice i.Nu sitter Alice, den tredje japanska samlar saken på datorn på Robbins rum. Välkommen!

Ser ni att jag har satt upp ko gardiner i köket?

Sen gjorde jag mat i all hast. Och Robbin o jag tittade på film. Yes man med Jim Carrey, den var rätt bra. Den har fått 4 st a av tidningen Amelia. En feel good film kan man helt klart säga.

Sen kom sambon och dotten hem. Ronja och jag har städat inför morgondagen, då besöket kommer. Tvättat alla filtar och kuddöverdrag osv för han är allergisk mot katter. Emilia är ju verkligen hårig, så vi kan bara göra vårt bästa.

Pappsen matade Isac i kväll, medans jag skurade golven. Det var så intressant att Isac knappt kunde äta, fast han var så hungrig.

I morgon bitti lånar jag Ronja från skolan. Hon får hjälpa mej handla mat och sen ska jag följa med henne till sko punkten. Det blir kul.

Eftersom hon inte på någotvis ligger efter i skolan och jag vet att hon lägger manken till för att lära sej så mycket som möjligt.
Tycker jag att det är helt ok att ta en halvdag för nöjjen tillsammans med familjen. Skjutsar henne sen tbx till skolan så hon kan vara med på eftermidagen.

Själv är jag jätte trött nu och tänker kasta mej i slafen nu.

God natt mina vänner.

vinn vackra saker hos mitt måleri

Jag är med i en tävling hos  mitt måleri.
Tävla här ni med.

Onsdag den 29 april

Hejsvejs!

Isac ligger och sover som en lite stock nu, vi har varit på öppna förskolan i dag. I dag var vi tre mammor och vår lekledare.

Hade väldigt trevligt! Nyttigt forum för både det ena och det andra. Isac kröp runt och spanade in de andra killarna samtidigt som han höll koll på vart mamma var.

Kidsen åt majskrokar på löpande band. Tänk att det är så gott? Men det är ju jättebra det, inge onyttigt.

Berättade för dem om "pälsmössan" , han hatar den. Han är inte rädd för den utan han gillar den bara inte. Det är jätte tråkigt att tjöta nej, släpp den,inte där,aj aj, osv.Har slutat med det nu. Släpper bara ner pälsmössan på Isacs huvud när han pillar på grejjerna som han inte ska. Max tre ggr behöver jag göra det, sen suckar han sliter den av sej och kryper därifrån mycket irriterad.

Nu har han börjat kolla mej innan han kryper till nej grejjerna, när han ser att jag ser och har mössan flinar han bara och vänder. Ok då, jag pillar inte där så kan vi strunta i pälsmössan mamma..

I dag ska jag hämta ut den Japanska samlargrejjen på macken till Robbin. Ska bli jättespännade att se den. Kommer bild later.

Ronjas bikini från Ginatrikåååååå har oxå kommit. Kanske ni får se den med?!

Har funderat på det där med tävlingar. Kanske man skulle anordna en egen tävling? Hmm, vad hitta på.......

Jo, men jag har ett par fin fina glasögon som jag nästan aldrig använder. Bara när jag läst för mycket och kollat skärmen för länge och det är så sällan att vinnaren vid de tillfällena kunde komma hit och låna mej dem.Kanske jag kunde lotta ut dom? Vad säger ni om det? Det är progressivt glas på dem och de är riktigt snygga. Va?

Nähe! Nä nä ok, får väl fundera lite till då.

Nu till lång helgen så ska vi få träffa Ronjas Kille, det ska bli kul. Han låter som en trevlig prick. Får väl köpa hem lite extra god mat nu då då! inte bara nyttigt!

Känns så trevligt med alla dessa saker att se fram mot, stora och små. Spelar celtic cirkel i bakgrunden (Isac sover ju) och livet känns fint.

Trots att jag faktist måste betala räkningarna efter detta och mina pengar är alltid tvär slut efter det. Men det är egalt, im happy! Det kommer ju en ny månad.  Vi är friska och barnen har i princip det de vill ha. Robbin och Ronja får typ hälften av sitt barnbidrag själva att ta hand om. Resten går till deras fritidsysselsättningar, försäkringar,frissan,extra stora dyra saker tex dyrskor,vinterjackor.Mm.Men ni vet.

Hur gör ni med era tonåringar och barn/studiebidraget? Hur gamla? Hur mycket? Vad ska det räcka till då? OSV.

Robbin drog ett WOW skämt häromdagen, ni vet WOW va? World of warcraft, on line data spel. Man betalar var tredje månad som ett medlemsskap.

15 dollar är ett billigt preventiv medel för din tonåring sa han. Ha riktigt roligt. kanske kan få Ronja att börja spela det?

Innan någon irriterar sej över att jag skriver om ett så känsligt ämne som pengar, så vill jag bara påminna om att man inte behöööver läsa den här bloggen om man inte tycker att det är rätt och riktigt det om skrivs. Eller ta det som skrivs med en nypa salt.
Man kan ju inte tycka lika om allt.Ni som bloggar själva vet ju det här, men det är nog lätt att glömma när man inte själv läser i flera bloggar och skriver bloggar?


Tänkte bara på en bloggare som fick problem för att någon retade sej på hur hon skrev och levde sitt liv och började lämna elaka kommentarer på hennes blogg. Så onödigt!

Jag vill inte dömma någon annan. Men ibland måste jag påminna mej själv om att inte göra det. av ....vana(eller?) så får man ju för sej att jag har rätt att göra det ibland. Men det tycker jag ju egentligen inte att jag har. Rätt att dömma alltså.Man vet ju inte vad som gjort att olika människor är just det. Olika.

Oj, nu blev jag så där djup igen! Men  jag tror egentligen inte att någon av er som läser denna blogg är sån som retar sej på sånt som man inte har med att göra och inte heller tror jag att ni är trångsynta.

Kram på er för att ni är så bra! Och det är så roligt att ni läser min blogg! Hoppas att den ibland kan ge er något tillbaka för den tid ni lägger på mej och min lilla blogg.

Nu måste jag gå och betala de däringa räkningarna bla.

Nåja, se ya later!

kram kram.

Skönt för stela nackar och träningsvärk

Jag är med och tävlar om en Aloe Heat Lotion hos Nattis.

Det enda jag behöver göra är att skriva ett inlägg med länk till tävlingsinlägget och tala om var jag skulle vilja använda lotionen om jag vann.

Aloe Heat Lotion kommer från Forever Living products och är en riktig kvalitéprodukt. Luktar Jenka för er som minns det tuggummit! 


Tävla om nyttigheter!Hos Zara......

Antioxidantboosta med superbär!
NU har vi den superhärliga förmånen att lotta ut härliga superfruits från vår Goji for Life. Det är antioxidantbomberna gojibär som är först ut på tur. Missa inte att läsa vår artikel om superfruits på: http://www.zarahssida.se/ Det enda du behöver göra är att ge DITT roligaste recept, baserat på frukt eller superfruits.Mixar banan,avocado, havtornsjuce,chillie och gojibär. Om jag är förkyld tillsätter jag färsk ingefära. Tips när man tex ska mixa banan o päronpure till småttingana så blir den gärna toklös. Mixa i lite goji så blir det bra


Gott att ha i musli, smoothies och fin fina att mixa ner när man gör eget fruktmos till bebbarna. Blir fast o fin konsistens.

Våga visa mera mage!

Bjuder på två fina magar till angående att vi duger som vi är.

Kom igen nu!Skriv sen in en kommentar här och lägg dit en länk till bilden på din blogg.

Tävla hos pysselgrottan

Var med du oxå!


 

Var med hos PysselGrottans blogg och tävla om dessa små söta prinsessälvor. De är i trä och den gröna är stående och den i lila sittandes med fossingarna utanför kanten. Du kan vara med och tävla om en av dem, alltså TVÅ vinnare kommer att dras.

Tävla på hemmalycka.

Var med och tävla om det här fina armbandet du med på hemmalyckaGod bitar.....

Vill ge er några godbitar från dagar som gått.  Ångrar ingenting. Smått o gott . Lajk it fina grejjer. Inte så snäll mamma. Från början.

Isacs docka. Goa bilder. Mycket tankar en solig morgon.


118 100

Första gången Isac gungar.


Om ni vill ha mer besökare till er blogg så kan ni prova det här http://www.viraltrafik.se/?wahlshalsobar och det hjälper mej oxå.

Ja det var några grejjer som jag tycker kan vara värt att titta på, men det finns annat. Så kolla gärna mera själva.

Kram Ma.

Våga visa magen!

Hittade ett jättebra inlägg hos ,Nattis. Det handlar om att duga som man är. Och det gör vi väl?! Joo!

HJälp till att göra världen lite mera rätt.

Så kom igen nu då, visa magen. det är vi som måste visa vägen, vi tjejer,damer, kärringar dvs ALLA vi riktiga kvinnor.

VI DUGER SOM VI ÄR!!!!

Så här bjuder jag på min mage och Isacs lilla mage bara så där rätt upp och ner. Passar därigenom på att utmana er att visa magen ni också.Skriv sen in en kommentar här och lägg dit en länk till bilden på din blogg. Som jag förstår det.

Kram kram

bloggar lite förstrött...... och tänker på Island

Heej!

Jag är trött i dag, Isac har stökat i natt. Men just nu sover han. I går beställde jag nya pyjamasar till honom, han har vuxit ur de gamla. Hittade oxå bikini till mej på Ellos. Bilder kommer när grejjorna anlänt.

Måste ju ha något att simma i på Island. Vi ska bo på Hotel Cabin, ett dubbelrum till sambon, Isac och mej. Mamma med foten och Robbin o Ronja har eget boende med varsit rum.

28 maj anländer vi på Island och har då en buss som tar oss till Blå lagunen. Där ska vi bada njuta och fotografera och sen tar bussen oss vidare till hotellet.

Nästa dag ska vi alla åka till ut till Eldhestar och rida Islandshästar. Mamma och Isac får vänta på oss när vi tar en kortare tur. Sen lunchar vi alla och får skjuts till nästa anhalt som är forsränning.  Tonåringarna , sambon och jag ska provas på det. Spännande!

Mamma och Isac får titta på. Sen tbx till hotellet. Antingen hämtar vi hem mat till rummen eller så äter vi ute. Beror lite på hur mycket alla orkar.

Dagen efter det så är det dax för valsafari, så då kan alla vara tillsammans hela tiden. Ni får då hålla tumarna för att det dyker upp lite valar.

Sen blir det taxi till hotellet för att där bli upphämtade av bussen för en gyllne cirkeln tur.

Sista dagen för nöjen, blir vi uppdelade. Killarna åker på jeepsafari. Ronja och jag rider en längre tur där vi bla oxå badar i vrma källor. Och mamma med Isac får nog vara på hotellrummet tills vi är tbx. Sen lär vi väl avsluta med en trevlig middag efter ork och behag.

Tidigt nästa morgon kommer bussen och hämtar oss till flyget och vår kort semster är över.

Måste plocka lite tvätt nu.

Kram kram

Snart dax att sova.....

Liten Isac trädgården. Han tycker fortfarande att det är lite konstigt att krypa i trädgården, bland gräs och lera. Sätter ner händerna och ska krypa lyfter upp dem igen och tittar förundrat på dem. Ska man verkligen ha häderna i det där?;)
Men när mamma var  på lite närmare krypavstånd och lockade med vattenflaskan så kom han.Ny gamla utemöblerna som jag ska olja. Kommer bli fin fint!
Midsommar potatisen!!!! närodlat kan man säga va?
Ronja och jag skulle kolla bikinis på Ginatrikååååå.  Men kräsna mamman hittade inget som föll på läppen.


Ses zu morgen....

kram kram.

Ännu lyser solen!

Nu ska jag ta med mej lilleman ner och se vilka jag kan få med ut på promenad. Om någon undrar så var det tyvär kaffe kladd på kamera linsen.

Men jag har putsat av den nu och kanske det kommer mer film någon dag. Nu har jag ju klarat det en gång!

Ska skaffa lite olja och olja fina utemöbler som sambon tagit hem. Snart är de fina i allafall. Jag ska viiisa!

Näpp, nu prom.

Kram kram.

Vinn presentkort på 500kr hos tant Ulrika.

Ha ha, spännande! Tävlar igen!:) Bara så ni vet så har jag i allafall en nedrans tur i kärlek!!:)
Kanske det blir min tur nu.:)
"Jag är med i utlottningen om ett presentkort värt 500kr från Carl&Co hos Tant Ulrika"

Hejhopp!

Här kommer nu det utlovade klippet av vår stora STOOORA trädgård! Tur att jag har en son som kan så mycket, fick hjälp att ordna detta av honom. Kram Robbin.


Dålig passning! Sorry!!!!!:)

Hejhopp!

Har faktiskt filmat ett snutt till er, men inte kurat ut ännu hur jag ska få inden på bloggen.

Och i morse åkte Isacen och jag iväg tidigt och hälsade på pappsen på jobbet. Samtidigt som jag plockade upp mamma till en liten utflyckt. Kan ju inte låta henne sitta och soffa till sej!

Bara för att hon har gips och kryckor.

Vi hade jätte trevligt! Vi åkte till Wallby handelsträdgård och jag köpte förplanterad potatis som jag ska sätta ut här hemma. Så det blir potatis till midsommar. Nam nam.

Jag kollade också upp priser på thuja. En meter hög till 25 meter. 5 plantor/2 meter så vi behöver ca 65 plantor, bästa priset vi hittat hitintills är 59 kr plantan. Någon som vet bättre pris?

Nu har Isac och jag kommit hem och ätit och jag ska snart gå o sova killen. Trots att han sov duktigt i bilen så blir det ju inte samma som hemma.

Provade nya paraplyvagnen i dag, jätte nöjd!

Va gulliga ni är alla som säger så snälla saker om vårt kryp in, tack!

Kram kram

Nu har vi kommit hem och

Söndag 26 april

God morgon!

Tänkte att det kanske kan vara roligt med en liten genomgång av hur vi bor. Hemma hos.
Ja ja, jag vet att jag inte är någon kändis  eller betydelsefull på det viset. Men det kan vara roligt att kicka in hos någon ändå.

Allrummet på övervåningen, katten Emilia vill vara med.Vårat sovrum.ArbetsrumLilla toalettenDuschen på övervåningen.Vardagsrummet på nedervåningen. Dörren mot köket och in till Robbin syns på sista bilden.Robbins rum.Köket och "hallen" (samma rum). På bild ett och två ser man att sambon håller på att bygga igen över skåpen och har satt dit spottar.Trappan upp mot övervåningen dörren in till Ronja och nedre toan.Ronjas rum.

Jaha det var allt inne hos oss.

Nu ska jag gå ut och pula lite medans lilleman sover förm. Jag ska be Ronja att fixa korten från pajätardagen i går så att ni får kika lite.

Kram kram.

Dagen vägen?

Oj oj oj, vart tog den här dagen vägen?

Firandet gick jättebra båbärsglassen var jätte god och blåbärspajerna vart lyckade. Allt var trevligt och fint! Synd om Robbin bara, för hans present är försenad. Tråkigt att inte kunna ge honom hans paket!

Sen gick Ronja och jag en promenad medans Isac var hemma med sin pappa.

I morgon blir det till att jobba i trädgården. Flytta en pallkrage som Ronja kan odla blommor i. Förbereda för nya hönsgården.

Sen får vi se. Nu sova i allafall.

Natt natt.

God morgon alla!

En strålande vacker dag! Vattnet ligger blankt solen strålar, kanon!

Pajerna är klara nu och glassen står i frysen. Nu är det bara till att sätta fart med att städa och putsa. Isac somnade i sin stol i köket när jag vispade grädden, lilla sötnosen.

Ronja är i duschen redan. Sambon är i väg på ett jobb. Robbin och hans kompis sover än, snart dax att väcka dem

Ronjas svarta minihöna hade rymt i går med,så hon har sovit ute i natt. Hon leker med döden.

Den förra tuppen vi hade han var en riktigt bra tupp. Vaksam, gick alltid ut före hönorna och kollade att kusten var klar så att säga. När man kom med mat lockade han och pockade. Visade på var maten var tills alla hönorna var där och år då var han nöjd och käkade han med.

Höll koll på himlen och varnade när det var rovfågel på gång osv. Men så en gång på hösten var jag lite sen ut och skulle stänga luckan. Mörkret hade redan fallit. Då snubblade jag typ på honom i mörkret. Räv eller grävling hade just varit där. Han var fortfarande lite varm men död. Jag tror att han offrade sej för sina hönor, för de var helt ok.

Den nya tuppen............
Tja han är väldigt stor. Brahma tupp. De är ju lugna och trevliga, men han är en fegis. Han skulle typ putta ut den fetaste hönan först om räven kom. Så att räven sen var mätt. Joo, det är sant! Han går ut sist av alla på morgonen. Och då kastar han sej förbi mej om jag står kvar. Tittar sej oroligt omkring.

Sen rätar han till kostymen och låtsas vara tuff när han säger, ja det var ju ingen fara här tjejer. Sen äter han obekymrat med flickorna , utan att locka på dem

Oftast så står han sen inne på dagarna och tittar genom fönstret efter farligheter.

Men han blir säkert gammal.

Hör senare!

Kram kram.

Hur pinsamma var inte vi på Flygfyren i dag dååå......

Pust! Nu har vi gjort Norrtälje, med paniken lysande i ögonen typ. Spelar ingen roll att man intalar sej att det är lugnt och kommer gå fint. Man är redan instäld på att det är ett h-vete i Norrtälje på fredagar.

Men vi fick ändå det mesta uträttat som vi skulle. Pass till Isac ordnar vi nästa vecka istället. Men en paraplyvagn hittade vi för 675 kr som är perfekt att ha liggande i bilen och som sagt ta med till Island.
Hittade sju par strumpor till Isac för 100 kr. Perfekt det behövde han.

Till sist sparade vi Flygfyren. Det gick faktiskt ganska bra där inne och det var inte så illa som vi trode. Men det spelar inte någon roll, vid det laget är man redan så stressad av situationen som man föreställt sej och vill bara hem. Så sambon och jag for omkring som vilsna sillar där inne och försökte plocka ner det vi skulle i vagnen och scana allt. När vi närmade oss utgången var det typ bara snacks o dricka kvar och sen UTGÅNGEN och friheten!

Och det var väl där någonstans som det började gå riktigt fel. Vi delade på oss för att vara riktigt effektiva jag tog snacks som jag scanade och sambon hämtade drickor. Möttes vid vagnen och då kom jag på kattsanden, rusade iväg och hämtade den. Yes snart får vi åka hem.

Skyndade oss ner till självbetalningen, men kassörska behövdes. Vilket inte gjorde något för vi snackade med en av våra favvisa på Flygfyren och hon sa att det var dax för koll. Suck vi som handlat så mycket i dag, men nåja man får ju hjälp.

Är det någon som märkt någon lucka i berättelsen hitills? Det finns en jag lovar. Pinsamt!

upp med alla varorna på bandet och det var väl lite småfel som man gjort i all hast, men sen kom det pinsamma. Ja men vi hade ju inte dragit in drickorna!!!

Det såg alltså ut som att vi försökt till skansa oss FEM ST ( det var erbjudande på 5 st för 55 kr tror jag de va)stora drickor gratis och då såg ju de andra små missarna så mycket värre ut. Huwwa , pinsamt!

Vi pratade på hemvägen om att vi nog ska börja handla senare på kvällen på torsdagar i stället, så att det inte ska bli så där igen.

Innan vi åkte till Norrtan i dag så vurpadde lilleman när han kröp och slog lilla pannan i en tröskell. När han är trött flyttar han inte händerna lika fort som han kryper liksom. Och då blir det en prakt vurpa.
Då blir man så här snygg.Men söt ändå. Han sov som en liten stock sen i bilen.

Robbin har kompis här och de sitter och spelar i vardagsrummet på stora tvn, så vi fick snällt sitta i sovrummet och titta på lilla tvn. Tja vad gör man inte för sina barn?

Men men, med tanke på att han kommer få bli besviken i morgon eftersom hans pressent är försenad så bjöd vi på det.

Ugh, ögonen vill bara falla igen hela tiden. Ska gå o sova nu.

Tävla hos FreshMilk

Hejhopp! Den här tävlingen är jag med i. Och det är en tävling som ni oxå borde kolla in.

Lycka till!


Fredag den 24 april

Godmorgon!

Kanonväder här! Jag ska dammsuga lite innan Isac ska sova förmiddag. Sen läser vi nog lite oxå innan Isac slocknar.

När han vaknar går vi ut, nu kan jag smörja honom med dermanords solskydd.

I eftermiddag när pappsen kommer hem från jobbet så ska vi till Norrtälje och handla. I dag ska vi till flera ställen och uträtta ärenden. Vi ska hämta ut biljetter till Ronjas dansuppvisning, det ska bli spännande.

Vi ska köpa en paraplyvagn att ha i bilen och ta med till Island. Isac ska få några nya pyjamasar och strumpor. Höns o kaninfoder på Odal. Handla mat på Flygfyren som vanligt. Kanske äta på Indisk resturang.Mm.

Nu måste jag dammsuga.

Kram kram.

Lite gos......

Go kväll alla!:)

Ja har bara glidit runt och fikat i dag. Eftersom jag åkte i väg på eftermidagen så riskerade ju middagen att bli sen. Ooo såå kan vi ju inte ha det!!

Så jag "blev tvungen" att köpa med mej kebab hem till alla. Ja inte till Isac förstås.

Just det Robbin var snäll och hämtade solkrämerna hos Margareta när min tid inte räckte, snällt. Tack gubben!

Men sen blev det fart här hemma. Medans gubben var med Isac så sorterade jag all tvätt som blivit när jag hasat ett par dagar här.
Planterade om plantor som kommit, de ska bli större, utan att dö. Hmm, knepigt!

Rensade handfats avloppet och skurade toan i samma veva.

Nu ligger Isac och sover, sambon gick nyss o la sej han med. Storbarna ska knoppa nu och jag med straxt. Tänkte bara slänga in lite myspys kort som jag tagit när Isacen och jag hasat.Kram från oss.

http://www.viraltrafik.se/?wahlshalsobar Prova gärna det här föresten! Hjälper mej och dej att öka trafiken på våra bloggar. Det går fort och är lätt!

Torsdag...

God förmidag!!!

Nja, i dag var det inte jag som vaknade med bakiskänsla....
Gubbakvällar kan vara ganska hårda, så i dag har Isac och jag bistått stackars sambon. Vi gick ner till kiosken och köpte cocacola.

Jag köpte ett par smarriga bullar också. Så när sambon känner sej lite piggare så ska jag locka med lite fika i solen.

I dag blir det en "fikadag" för sen ska Isac och jag åka med tvåfärjan till en kompis och ta en kopp kaffe. Hon har ett par ongar i Robbin och Ronjas ålder. Robbin och hennes yngsta dotter är lika gamla, så vi har lekt en del ihop.

Tänkte att hon ska få gosa lite med Isac, för hon tycker han är så söt.

Innan jag åker till henne så ska jag nog titta in en snabbis till Margareta Drotz och köpa solskydd till Isac.

Jag vet inte vad ni tror/tycker om andar och livet efter detta? Men jag tror att vi lever flera liv och att det finns andar runtokring oss. Det är ju torsdag i dag så då blir det till att titta på Medium. Gillar den serien.

Igår hittade jag en kvinna med en spännanade blogg om just detta ämne. Eller rättare sagt hon hittade mej. Hon skriver om hur viktigt det är att fokusera på det positiva och jag kan inte mer än hålla med. Det är bla sånt som styr ditt liv. Så tänk positivt och affirmera om hur du vill att saker ska bli i ditt liv.
Hon rekomenderade lite spännnande böcker om medium och det mediala som jag kommer att titta närmare på.

Jag tror att vi alla skulle kunna vara/är mediala det handlar om att våga  öppna upp och ta emot. Bli redo. Jag tror inte att jag själv är det ännu, men vem vet?
Bla skriver hon om den riktiga kvinnan bakom serien Medium. Kolla in till Eva. Det är intressant tycker jag. Och viktigt att vara en god och positiv människa, vi kan förändra världen. Men det tar tid.

Näe, nu ska jag sätta på lite kaffe. Blev ruskigt kaffesugen nu bara för det. Bulle, bulle, bulle..........
Ahh, föresten så hittade jag ett recept som jag bara måste prova!Kanske redan nu på lördag. Det är Ingela som förlett mej, blåbärglass med maränger.Nam nam.

Kram kram.

Amanda har en dikt om barnmisshandel som verkligen griper tag i en. Hemska tanke! Usch, vill inte ens tänka på det!  Älskade ungar, er rör ingen! För då! Då blir mamma arg!

Onsdag, heeeela dagen.

Urk,inge pigg! Blir tråkig i dag, orkar inte skriva så mycket i dag. Vill bara gosa och sova.

I dag fick Isac och jag leka själva på öppnaförskolan, det var bara vi där. Så vi åkte med typ nästa färja hem igen. Men det var lika så skönt det när man inte är pigg.

Isac sover nu och när han vaknar ska jag köra sambon på gubbkväll. Hämta o lämna i kväll alltså.

Kram kram.

Onsdag 22 april

Morn morn!

Uuh! Känner mej bakis i dag och så vitt jag minns gjorde jag inget sånt i går.  Ont i huvudet, täppt, mår illa,stramar i ögonen. Måste vara pollen, fast jag använder min spray och dropparna. Isac är gnällig och har ingen matlust.  Jag har synat hans mun och ser inga bissingar som håller på att tränga igenom. Hoppas det går över snart.

Fick ett paket från Creative clubb i går, det var kul. Massa fina scraping grejjer i.

I dag, straxt faktiskt så ska vi åka till öppnaförskolan en sväng. Väcker Isac precis innan vi går , så han får sova lite. Tänkte bjuda hem kompis på lunch i dag, men nu orkar vi nog inte det.

Måste gå och packa i ordning banan och lite majskrokar.

Kram kram.

Slappo!

Mamma jag lovar, från och med nu inte ett ord om Slappo!

Ja där har ni en historia som jag nu känner mej tvungen att berätta. Jag var  bara ett barn när den rysliga historien utspelade sej. (Sista gången mamma)

Min mamma hade varit i England och när hon kom hem så fick jag världens bästa sovgose hund och han hette Slappo. Som namnet antyder, var han ganska avslappnad om man säger. Lite lealös och blicken något drågad.

Han var min och jag sov knappt utan honom, för han va så fin. Och miiiiin!

En dag när jag intet ont anande gick ut och lekte, så passade min mamma på. Hon har förövrigt varit en mycket bra mamma. Men den här dagen var fallet INTE så! Endel saker märker en för livet och det här är en sån händelse.

Mamma fick för sej att Slappo var lortig. Hon hade helt fel givetvis, sån var inte han.

Men men där satt jag ute i godan ro och lekte, föga anade jag min vänns stora hjälp behov.

Mamma trodde hon kunde tvätta honom och få honom klar innan jag skulle märka något. Det var dock inte så roligt ute den dagen så jag gick in igen.

Och där låg han och stirrade hjälplöst på mej från tvättmaskinstrummans eviga snurrande. Jag ropade förstås förtvivlat på mamma, som talade om att det visst behövdes. Och Slappo mådde bra, han skulle vara precis som vanligt när han kom ut igen.

Chockad som jag var och hon bruukade ju veta vad hon pratade om så  lyssnade jag på henne.

Jag var förstås med när Slappo fick komma ut ur tvättmaskinen och först såg det ut som att mamma haft rätt. Han såg ut som vanligt, skönt. Jag tog honom i famnen och tittade honom i...............

Aarg! Hans öööögon! De var toma och innehållslösa. Färgen var heeelt bort nött. Även om vi försökte fylla i med ny färg så var Slappo "förstörd" för livet och blev sej aldrig mer lik.

Och jag var efter det märkt för livet. Ok mamma det var sista gången, ska aldrig mer prata om Slappo nu. Jag har gjort något värre.

Teddy björnen.........

Det jag kommer att skriva nu är inte helt lätt! Ett fruktansvärt misstag har inträffat här hemma! Vad som började som ett misstag, mynnade ut i ett brutalt mord.
Om du vet med dej att du är känslig så kanske du borde sluta läsa redan nu.

Min äldsta son är också inblandad, även om det inte är han som är skyldig. Han håller ju på att göra i ordning sitt rum och har rensat ut saker som legat.
Bland annat så hittade vi min fina gamla teddybjörn, jätteroligt den ska ju så klart Isac få. Men usch! Den är skitig.

Så i dag när jag ändå skulle tvätta kläder så passade jag på, Teddy fick åka med en sväng.Men Teddy som var en gammal och känslig herre pallade inte med underhållningen i tvättmaskinens ivrigt snurrande berg och dalbana. Teddy kom i upplösningstillstånd och dog.

Så mina vänner jag är ledsen att medela er att Teddy faktiskt är död. And I am the killer.

21 april tisdag.

I natt för 16 år sen kom Robbin till jorden. På dagen blev jag inskickad till sjukhuset pga havandeskapsförgiftning. Jag hade gått över tiden så det känndes bra att något hände.

Efter undersökningen så sa doktorn att om det inte har börjat till i morgon så sätter vi igång förlossningen. Hon vidgade min livmodertapp lite för hand när jag låg där. Det gjorde lite ont och det kom lite blod. Men värre var det inte.
 
Jag blev istallerad på sal över natten. Sambon fick inte sova kvar. Så jag vaggade runt där för mej själv. Jag gick tillslut och lade mej. Ingenting hände. Läste lite suckade vände mej på sida och la mej till rätta för att sova när kl var närmare 23:00.

Då började det, värkarna alltså. Ringde Robbins pappa och sa att han skulle komma tbx . Kroppens arbete framskred snabbt så de körde ner mej på förlossningen på en gång.

Robbins pappa kom ungefär samtidigt som jag fick ett rum på förlossningen. Sen gick det ganska snabbt, men jag han i allafall dra ut lustgasen ur "väggen". Jaaa, men typ ni vet vad jag menar. Jag han också leta rätt på en saccosäck som låg under ett skrivbord/bänk och istället för att ta fram den kröp jag in och la mej.

Så när barnmorskan kom in på rummet och frågade efter mej så hade jag en ganska generad sambo som bara pekade.

Nåja klockan 02:41 var det i allafall klart och min fina Robbin var född. Igångsatt! Hmm, inte ville vi det Robbin och jag. Så vi såg till att sätta lite fart.

I morse grattade Isac och jag Robbin av två anledningar dock. För det första på födelsedagen och för det andra för att han äntligen van sin första budning på sitt samlar objekt på Ebay. Han har försökt många gånger nu, men varje gång har de sålts för högre summor.


Det är en japansk samlar figur ur en anime/manga serie som Robbin gillar. Vi firar honom nu på lördag, hoppas verkligen hans present hinner komma! Snälla håll tummarna för det!


Nu har Isac vaknat igen, så han ska få lite mellis typ. Själv har jag druckit en smoothie och eftersom jag har lite ont i halsen så är det färsk ingefärra i. Det är bra för förbränningen också.

Sen ska Vi gå till macken och lämna tbx filmer och ta ut kontanter. Ronja ska få sin del av barnbidraget . Och i morgon åker hon och en kompis till Stockholm och shoppar.

Se ya later!

Nikitas tävling......

Hejhopp! någon gång måste vi ju vinna!Jag tävlar om ett presentkort värt 200:- hos
Elvis-elina i Nikitas blogg.
Tävla HÄR du med.

Fortfarande måndag :)

Jag säger bara det, o my god! Satt kvinna sitter! Trött i kroppen efter mina 1,2 mil som jag har blivit ovan vid att gå.Pust!Men det känns bra! Och det blev jättebra med bakgrundsbilderna på mammas blogg.

Egentligen ska vi till sjukgymnasten med Isac på onsdag, men jag tror att jag ska avbeställa den tiden. Känns inte heller nödvändigt att gå dit just nu.

Isac låg typ i samma läge i magen, så han ville inte vrida huvudet åt ena hållet när han var spädis. För att musklerna var stelare och kortare åt ett håll efter som han inte var van att vrida huvudet åt andra hållet. Så sjukgymnsaten har hållit koll på det. Men nu är ju problemet borta så jag känner mej inte motiverad att åka dit på ons. Åker hellre till öppnaförskolan.

Måste bara visa er ett ställe vi prommenerade förbi, kolla alla blåsippor.
Såg oxå en fasantupp och komatt tänka på när jag bodde i Sättra med Robbin och Ronjas pappa. Vi hade ca 60 höns (vi med russinmamma) myskanka, get,katt och hund.

Och en fasantupp som sprang över tomten och skrek på mornarna. En dag kom jag på något roligt. Jag (vildmarksjäntan) skulle minsan fånga fasanen och släppa in den till hönorna. Bara för att se om de pratade samma språk typ.Kolla nooogrant  ungefär mitt på bilden så ser man fasanen.

Och jag fångade honom oxå, själv. Tilläggas kan att jag trängde in honom i ett hörn mellan hönsgården (som var stor)och hönshuset så det var inte sååå svårt.
Han fick komma in till tuppen och hönorna och de pratade inte med varandra. Sen tog han sej ut och gick hem till sej.

Näe, nu måste jag gå och bädda. Blir lite tunt med kuddar i natt, alla är inte torra typ. Om jag orkar ta mej in till sovrummet.

Kram kram.

Monday 20 april

Ahh, äntligen droppar första kronorna in på månaden! Och i morgon fyller min stora lilla stora kille år. 16 hur gick det till? Jo jo ,jag vet det låter ju banalt. Men det är sant, tiden går ju så jäklans fort.

Nostalgisk blir man ju så det bara svämmar över, som sagt min lilla stora lilla kille.

Men är stolt oxå! Så jäkla bra, fin kille!

Vi firar honom dock på lördag istället och han har önskat paj istället för tårta. Mycket paj! Så jag får väl göra det då.

Hittade en gammal dikt som jag skrivit, bjuder på den. För kärleken som avslutades för tidigt, barnet som aldrig växte färdigt.

Sången om livet.....

Det finns tankar i hitt huvud dom ingen annan sett, som ingen annan vet.

Som är min hemlighet.

Det fanns en värld som jag ville ha.
 
En värld där vi kunde vara både du och jag.

Det finns en sång vi aldrig sjöng.

Det finns en gång vi aldrig gick.

Jag bjöd dej sången och gången, men du tog aldrig klivet över till det som blev.


Ser ni märket på hakan? Jo kolla närmare. Mm, där ja. Det är Isac som gjort det. När han vill gå o tutta och sova på kvällen så suger han som en galning på min haka.
Kram kram.


Sen kväll....

Fastnade framför datorn/bloggen, försöker ändra lite. Bit för bit. Skönt alla ungarna är hemma igen! Robbin håller på att göra om sitt rum, spännade att se vad han tänkt. Isac fick lite grejer som rensades ut typ äntligen, har väl legar aldeles för länge. Men nu så!

Vi tittade på Damernas detektiv byrå. Skön film faktiskt. Annorlunda. Feel good får man ju säga. Rekommenderar filmen vare sej du läst boken eller ej. Herre min je! Visste inte att det blivit så många uppföljare till boken, måste komma igång och läsa igen.

Har ätit alldeles för mycket den här helgen, men tänker repparera det i morgon då jag tar Isacen och går till mamma. ca 6 km så när jag gått hem igen så har jag sonat helgen tycker jag.

Nåja nu ska jag i allafalla sova.

God natt alla...

Söndag, säg det med bilder.

Hejsvejs!

I dag har jag skrivit mitt bidrag till Sunday service temablogg. Och sen har vi varit ute och hållit på med altanen. Fredrik har givetvis gjort mest, jag bar upp plankorna till däcket. Och jag var med och bar upp ramen/underredet. Sen har Fredrik snickrat resten och det är snart färdigt. Isac tittade intresserat när pappa jobbade.Sen satt Isac i sandlådan och tittade en stund.lekte med sin traktor.

Sen gick vi in och åt mat allihopa. Pappa och mamma fikade och Isac fick smaka moccarutor. Mmmm, full med choklad. Men mycket nöjd, nästan salig.

Jag har glömt att tala om att Isac fick en egen påskhöna av mormor. Här kommer Isac med hönan.Om några timmar kommer Robbin och Ronja hem från sin pappa.

Saker jag väljer bort......

Om jag fick bestämma så skulle jag välja bort..... De dumma mäniskorna i alla olika religioner och kulturer. För som jag ser det är det EGENTLIGEN det de handlar om. Vi säger ofta att religioner är av ondo och att vi sluppit sååå många krig utan religion.

Men är det verkligen sant? Det är ju vi som har skapat religionerna. Joòdå allihopa. Det hävdar jag bestämt!! Men för det säger jag inte att det inte finns någon gud eller gudinna eller god kraft.

Men våra religioner är olika tolkningar av (gjorda av olika profeter och kloka gubbar) vad som är rätt och fel och hur en god människ bör vara.

Det tror jag egentliggen att vi är ganska många som är mer eller mindre överens om. Vad det handlar om är ju egentligen just det, att vara god. Inte perfekt, för det finns INGEN som är det. Det är heller inte vad vi behöver sträva efter, då kan man bli fanatisk och uuursäkta mej det är lika med dum.

Vad det än gäller för något ämne så blir man förblindad av sin fanatism och ser inte längre allt runt omkring. Det som också är verkligheten.

För inte tror väl någon egentligen att vi inte hade haft dom där krigen om inte religionen funnits?

Det tror jag vi hade haft, men det hade handlat om något annat . För krig blir det i princip när dumma gubbar (eller fruntimmer  för den delen) får bestämma. Och det är finns alltid personliga mål om egen vinning på ett eller annat sätt med i historien.

Människan har en våldsam ådra, som vi måste lära oss att bemästra. Det våldsamma driften föds vi alla med, mer eller mindre starkt. Sen är det upp till oss, dvs var och en att ta lärdom av livet och bli starakare än vår våldsamhet. Och det är vår (ursäkta mej) FÖRBANNADE skyldighet att göra vårt bästa att lära våra barn att det är FEL att använda våld.

Live and let live skulle brukas dagligen! Var och en får tro som den vill! För vad är det som gör att någon får för sej att den är så mycket bättre än någon annan. Så att man kan bedömma vad som är rätt eller fel för den personen?

Att bestämma att religion inte får finnas för att det är av ondo är lika dumt och fanatiskt /trångsynt som religions krigen i sig är.

Jag skulle också önska att jag fick välja bort en sak till och det är att barn dör! Det är så vansinnigt sorgligt. Och känns såååå onödigt. Meen vem är jag att tro att jag vet vad som är bra eller rätt i alla lägen?

Kram Ma.

Fyy tusan..

Halkade just in på en blogg........ De förlorade sin son i dag. Aaaah, shit! Vad kan man säga? Tårarna rinner. Vad vi är lyckligt lottade mina vänner. Vilken ofantlig tur jag har! Och sån tur att man inte vet vad som finns bakom nästa dörr.

Nu ska jag gå och smsa mina två stora barn att jag älskar dem ( de är hos faderskapet) och plocka över min yngsta son i min säng och krama honom bara för att jag kan.................

Det var gott!

Midagen är förtärd och det var jättegott!

Vi har varit på macken och hyrt film. Bla blev det damernas detektivbyrå,den lär jag väl få se själv. Men det gör inte så mycket. Tyvärr blev det chips också, så jag lär väl inte behöva bekymra mej över det överblivna skinnet så länge till. Snart utfyllt igen!

Isac har börjat resa sej så smått mot saker nu också, som att krypandet inte vore nog.

Måste äta upp chipsen och gömma bevisen,  skulle ju vara duktig.
 Men kommer få skäll ändå. Ronja läser juuu bloggen!

Näe, jag får väl ta en långpromenad i morgon. Föresten får vi nog påhälsning i morgon om det mojnar och blir lite varmare. Har ett par vänner som redan sjösatt och de tänkte komma på fika i morgon. Skulle ha med sej begagnade kläder till Isac bla, jätte bra!
Kanske var det en liten cyckel också, vi få se!

Näe nu är det filmtajm!!!

Kram kram.

Ska grilla ändå!!!

Vi har varit ute i trädgården och rivit bort murken altan. Sambon har gjort ny ram som vi lägger dit i morgon. Kallt och blåsig är det.

Men skam den som ger sej, vi ska grilla ändå!;) Tänkte prova att hälla liite wisky i champinjonerna tillsammans med smör. Får se hur det blir.

Sen åker vi över till macken och hyr en film.

Har satt en spik i hönsgården i dag, för att låsa fast en del som inte var så stadig. Bara för att jag har bestämt att i sommar ska hönorna INTE få springa i hela trädgården. Efter som Isac är i den åldern då allt ska in i munnen. Bara därför har de största fet hönorna, typ Brahma hönan o tuppen och cochin hönan under uppmuntrande tillrop från den nedrans minihönan och aracuana hönorna brutit sej ut fem dagar i rad . Typ!

HA! Slut med det!;)

Nu ska Isacen o jag ta en liten eftermidagslur.

Kram kram.

Neeeeeeeeej!!!!!!!!!

Oouuuuhhh,my god! Det snöar!!!!! Nej nej nej, nu går Isac och jag och drar täcket över huvudet! Nu går vi o soooover!

lördag

God lördag morgon hoppas jag att ni alla får!:)

Jag har lagt in en ny bild i min header, men min dotter säger att den inte syns på hennes dator. Ser ni bilden? Blå glasägg(typ bakom ett snörnät.

Alltså angående det där med att gå ner i vikt efter förlossningen, deeet har jag lyckats göra. Med det är ju liksom inte det ända problemet.
Det tycks ju vara så att jag har fått en massa skinn. Skinn som liksom är över? Och det fattas muskler, muskler som borde sitta på magen bla.

Resultatet är ju att det putar ut över allt. Ok musklerna går ju att träna upp igen,måste snart sätta igång med gympan igen.
Men skinnet då? Ta mej i skinnet är ju liksom rätt lätt nu då om man säger.;) Det är ju mitt skinn så jag tänker inte göra någon operation eller så. Såå illa är det inte. Kanske är det helt enkelt så det ska vara nu.

Jaja, det är väl bara till att smörja och vänta antar jag. Eller? Någon som har något tips?

Känner totalt igen brösten som Lena beskriver på sin blogg.:)

I morgon är det föresten dax för Sunday service temablogg igen. En grupp människor skriver om sina tankar i samma ämne. Kul, va med du också! Det är roligare om vi är fler. Morgondagens ämne är Saker jag väljer bort.

Kram alla.

fredag the end.....

Hejhopp! Dåligt med inlägg i dag, sorry! Men det har gått i ett. TRevlig dag ändå dock! Sonen åkte till pappa i dag och dotten åker dit i morgon.

Lilla sambon var på bolaget i dag. Så lilla mamman fick ett glas 15 årig rökig Bowmore, hehe.Nam nam. Tittade på så ska det låta , Isac och jag sjöng med för full hals. Så roligt att han diggar och sjunger. :) Sötgubben.

Nu tänker jag sooova!

God natt önska jag er alla!

Kram kram

fredag forts

Duscad o klar. Isac sover igen, han är gnällig. Så något är det med gubbsingen. Ska ner o dammsuga och torka av efter slip o spackel. Gubben har gjort klart över skåpen. Kastar in en bild sen.

Sen blir det ett litet bak. Fattades smör till vaniljhjärtana, men provar med cocos fett istället. Same same but different.

Kompisen är på väg , så nu måste jag skynda!

Kram kram.

Fredag morgon

Hej!

Sitter här halv vaken med Isac bakom mej på golvet. Han sitter i sin superman pyjamas och pratar med åsnan Ior. Jag har inte klätt på mej ännu.

Tror att vi går ner och äter frulle först och sen går vi upp och duschar. Känner mej pollenigseeeg mår lite difust illa (nej, det är pollen)och kladdig i ögonen. Blä!
Nåja färdig gnällt om det.

Ska kolla att jag har det som behövs för att göra vaniljhjärtan, håll tummarna! Får nog tända en brasa också, det är urrigt.

Fredag i dag och dx att handlahoppas det inte är översvämmat med folk i Norrtan. Robbin och Ronja ska till sin pappa i dag. De har efter mycket fram och tillbaka bestämt sej för att åka denna gång. Will miss them!!

På tisdag fyller min stora kille 16, men vi kommer fira honom med släckten nästa helg. Vi har beställt en grej som han nog blir glad för, hoppas bara den hinner komma.

Näpp, nu mot frukosten.........

Good nigth sweethart....

Well its time to go!;)

Tja någonting borde vi ju vinna tycker jag!:) Isac har varit lite småkinkig i dag, hoppas han inte är på väg att bli sjuk. Jag ska få Lomudal av mamma i morgon. Hon skulle ändå halta iväg till apoteket. Lomudal kan man spraya i näsan o droppa i ögonen fast man ammar.

Hoppas det inte är något sånt Isac känner av! Näe , det ÄR det inte!
 
Mamma håller på att dra i gång en blogg också. Ska bli spännande att läsa när hon kommer i gång. I morgon kommer en vännina till mej hit och fikar lite. Kanske gör vaniljhjärtan. Mmmm, gott!Så fruktansvärt sent som jag blev hängande framför datorn i dag finns juuh inte!;)

Så smyger o lägger mej nu, hör att Isac börjar gå upp i lätt sömn. Lika bra att vara i sängen när han vill komma till mamma.

Kram kram.

Bara en tää!;)


Men det här går bara inte, vad ska jag välja!;)

"Jag är med och tävlar hos Creyla om ett presentkort á 200 kr hos Lekvira.se.
Var med och tävla HÄR du också."

Skaffa dej en mikrob hos Creyla!:)

Men hur balla var inte dom här gosedjuren då? Vill ha en! :)
"Jag är med och tävlar hos Creyla om ett valfritt Giantmicrobes mjukisdjur från björnkramizar.se.
Var med och tävla HÄR du också."

Tävla hos Tant Ulrika du med.......

Vänta med spänning på resultatet, mycket fint fanns det att välja på, även till mamma och pappa.:)
"Jag är med i utlottningen om ett presentkort från Pippilotta hos Tant Ulrika. Var med HÄR du oxå!"

Tävling!!! This is fore you Trille;)

Nu är det tävling hos    www.dexx.se/dexx-blogg
Var med du med och tävla om en parfym!

Leksaker och annat att vinna hos Edvinsmamma....."Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om 
1 presentkort a´500 kronor från Kiddoz!
 Var med och tävla HÄR du med!"Torsdag den16 april

Morn morn!

Jaha, då var det kört igen! Ett hjärta på vifft, dotten håller på att bli kär igen. Kommer ihåg all hjärta o smärta själv från den åldern.
Uuh, jag är inte avis faktiskt! Men det är väl nästan meningen att det ska vara så, lärtid liksom. Håller tummarna! Var rädd om dej hjärtat!

Känner att det skulle vara skönt med en ansiktsbehandling hos Margareta igen. Dermaroma heter hennes salong.

Jag har gett endel av Isacs urvuxna kläder till dockan Albin, hehe han är ju en i familjen nu. Fast Robbin och Ronja tycker att han är äcklig.Isac kryper fram och kollar vad mamma gör. Söt i sin Lajk it tröja. Och där får han syn på något annat att dra i.

Om ni vill ha mer besökare till er blogg så kan ni prova det här http://www.viraltrafik.se/?wahlshalsobar och det hjälper mej oxå.

Jag skrev ett inlägg förut ångrar ingenting tillbaka blickar i mitt tidigare liv. Jag tror att det är viktigt det där att förlåta sej själv och gå vidare.

Det som blev, blev av en mening. Det är viktigt det där att man inte kan ändra på det förflutna och det var/är heller inte meningen.Visst jag kan tycka att jag kunnat gjort en del saker på ett bätre sätt! Men det är oxå viktigt att komma i håg saker runt om kring som påverkade beslutet och hur jag mådde. Mina tidigare erfarenheter och komma i håg att jag gjorde så gott jag kunde utifrån den kunskap jag hade.
 Alla gör så gott de kan och det finns en mening med allt . det som ser ut att ha varit fel beslut var/är inte det för det fanns en mening med det, oxå.

ALLT som hänt fram till nu är ju saker som har lett fram till den jag är nu och hur mina barn är. Jag trivs med mej själv i dag och vill vara den jag är så det måste ju blivit ganska rätt även om vägen varit ganska knölig bitvis. Och mina ungar är ju världens bästa, jo visst grundmaterialet har alltid varit bra. Men de har också formats av våra erfarenheter tillsammans de är bra och det finns en mening. Ringar på vattnet.

Däremot så tror jag inte att allt är förutbestämt

Så jag ångrar ingenting!

Kram karm

Uujj, big mama.....Sen blev det liten Isac.

Här var det inte långt kvar innan Isac kom ut, typ en vecka har jag för mej. Varmt var det mitt i sommaren 26/7


Slemproppen hade gått för ca tre veckor sedan och det började kännas som om jag kanske sett fel eller inbillat mej . Trots att jag bara var i vecka 38 så kändes det nu pga slempropps avgången som att vi gått över tiden.

I slutet av Juli var det och det rapporterades om sommarens varmaste dag. Pust, stor och varm.

Gråtfärdig gnällde jag på sambon att vi MÅSTE åka ut på sjön nästa dag som var lördag och också den dag som skulle bli rekord varm.

Kröp ner mellan de varma lakanen och försökte somna. Vaknade vid tolvtiden och hade lite förvärkar och av någon anledning gick jag upp och packade färdigt min bb-väska. Kröp i säng igen utan värkar.

Klockan kvart över fyra vaknade jag av att något lät PLOPP.

Låg yrvaken och funderade på vad det kunde vara för något, kan det ha varit vattnet som gått?

Jag satte mej upp och det forsade ur mej. Inga värkar dock men väckte ändå sambon. Har två tidigare förlossningar i bagaget(som dock inte var lik denna) så kanske att det skulle gå ganska snabbt denna gång. Trots att det är tretton år sen sist. Talade om för

den blivande pappan att vi nog inte behövde åka på sjön i dag, vi kan åka till bb istället.

Han gick upp och gjorde lite frukost .Och jag gick för att väcka mina större barn 13 och 15, för de ville vara med. Sen ringde jag BB Stockholm för att kolla om de tyckte att vi skulle åka in. Eftersom vi bor en bit ifrån så bestämde vi att det var dax att åka.


Vi satte oss i bilen och sambon kallade färjan för transport till fastland.

Fortfarande inga värkar, men kände ändå att det var dax för den lilla där inne att komma ut. I lugn och ro rullade vi in mot stan, stannade till och köpte kaffe till sambon och lite smått och gott till barnen. Halv vägs in till bb (ca 40-50 min färdväg till bb för oss) så började värkarna lite smått komma igång.


När vi kom fram blev vi väl mottagna hela familjen. Vi fick ett rum och blev inskrivna kl 7:29 och då var det väl ca 5 min mellan värkarna. Vi små pratade hela familjen och barnmorskan kom in med drick till oss alla,. Hon undrade om jag tyckte att vi skulle undersöka mej på en gång. Först tyckte jag att det kunde vänta lite, men redan efter en liten stund tyckte jag att värkarna var intensivare och kom tätare. Vi ringde tillbaka vår barnmorska som undersökte mej. Jag var öppen fem cm(ca 7:40).

Jag ville försöka utan smärtlindring då jag klarat det vid tidigare förlossningar. Jag ställde mej så att jag kunde hänga över den uppfällda säng änden. Barnen gick för att ta en fika. Medan värkarna tilltog stod sambon vid min sida och svalkade min panna med en fuktig trasa.

Nu gick det fort barnmorskan hämtade förlossningsvagnen och när hon kollade mej igen var jag helt öppen. 8:40 var det faktiskt dax att krysta och efter två krystvärkar föddes vårt lilla knytte. kl 8:44.

Precis då kom mina större barn tillbaka.

Under tiden som jag fick det lilla undret i min famn fick sambon klippa navelsträngen och jag krystade ut moderkakan som såg fin ut.

Och tänk vi hade fått en liten Isac på sommarens varmaste dag.Ja så var det ja! Och ja, datumet på bilderna är feel!

Puffsig jacka visserligen, men med Isac i selen på ryggen i stället. Men man ser på ansiktet om inte annat att det är något kilo sen.Lite så där, meeen ta bilden någon gång leende!

Kram kram.

Ammningsskalle, pollenhuvud och lite sömnbrist....

Hejhopp!

I morse skulle jag dammsuga bla. Drog igång dammsugaren och den gick inte alls som vanligt. Hmm, felsöka! Den gick liksom på halvfart, kanske full påse? Njaej, indikatorn säger inte att den är full. Men det är klart, indikatorn kan ju också vara trasig. Kollar påsen ändå, näe den är för en gångs skull inte full.

Näe, hittar inget fel förutom att den liksom är extremt slö. Hmm, nåja det måste ju städas! Får sms:a sambon och be honom ta hem extra maskinen. Dammsuger ändå, alltid hjälper det något.

När jag tagit typ halva huset, är det någonting som börjar ringa lite svagt i bakhuvudet. Kollar på slangen att det där lilla pyshålet är stängt. Sen kommer det! Ja visst ja!!!!
Den har ju en stor skjutknapp där man kan ändra styrkan i suget. Hm, kommer vid närmare eftertanke till och med ihåg nu att jag i går både såg och hörde att dottern dammsög sina hyllor.

Tittar efter och nog står den inställd på minimum, hm! Ammningsskalle, pollenhuvud!!!!

Ja ja så kan det vara!

Det blev inget besök i dag, min väninnas barn var genom förkylda så vi skjuter på det. Åkte ner till mamma i stället och lämnade tbx ett par skor som blev kvar när de var här senast.

Fick lite bilder på ett pennminne, ska lägga över dem lite senare. Så en eller annan gammal bild kan ni nog räkna med.

Tänkte faktiskt strunta i min pollen överkänslighet i år, det gick ju bra förra året när jag var gravid. Men, nej! Får nog köpa mej typ en spray i allafall.

Nu måste jag gå ner och laga lite mat, smbon är hemma och klockan går.

Kram kram.

Award

Kolla jag har fått en award av Ciliah! Jätte kul ! Det har jag aldrig fått en förut!
Kolla!
Jag skulle juuu egentligen vilja ge den till Ciliah och mammarussin också, men nu vet jag ju att ni fått redan. Blir kanske lite tramsigt om jag gör tbx igen. Men bara så ni vet så skulle jag gjort det annars!

Men jag har fler som jag kan skicka vidare till som kanske också blir glada.

Fatima
Ronja
Trille

Kraaaam Ma.

Tisdag zzzlut..

Oj oj, nu är det hög tid för tröttmössan att gå och sova!

Isac sover sen länge! Fastan är av klarad! I morgon är det onsdag och det brukar vara öppnaförskolan. Men det är ju påsklovsvecka för våra ungar nu, så det är ingen öppnafsk i morgon. Så jag har bjudit hem en liten kille och hans mamma istället.

Så hoppas att jag är pigg i morgon, vill städa lite. Göra en paj till kaffet. Jaaa, igen ! Det är gott och lättlagat. Ska komma på vad jag ska bjuda på för lunch också. Hmmm, tänker. Nåja det lösre sej!

Hoppas det är kanon väder i morgon så vi kan njuta i solen. I dag bläste det runt knuten, kalla havsvindar på Isac i gungan. Inte trevligt.

Näe som sagt!

Natt natt.

Tisdag forts

Har just lagt ett ilsket barn. Trött och tjurig, vet inte riktigt vad han ska göra med sej själv. Man ser i ögonen att han är grinig.

Då biter han tag i bröstvårtan med sina ännu tandlösa tandbäddar, kniper allt vad han kan och draaaar. Jag ropar aj, för det göör ont!  Säger nej inte så. Sen provar vi en gång till, näe samma sak en gång till. Näe , då åker Isac i säng utan tutten fast han inte sover.

Det märkligga är att i det här läget går det bra. Han ligger och pratar sej till sömns i stället. I vanliga fall skulle det inte gå att lägga ner honom så han fick somna själv, när han är så vaken.

Men det är som att han vet att han är dum och behöver få vara bara med dej själv just då. Tills han sovit och humöret är bättre.

Vi har också haft en dust om kontakten i arbetsrummet i dag, Det sitter en batteriladdare där och han vill fram och pilla ut batterierna och stoppa dem i munnen. Men det tycker inte jag.
Han låg och stäckte fram handen gång på gång och jag sa nej och sköt undan hans hand hela tiden. Jäklans vad arg han var.

Men han slutade. Och nästa gång han skulle försöka räckte det med en gång, så kröp han vidare. Plutten.

Nu måste jag gå och sortera tvätt.

Kram kram.

Fastor och promenader.......

Jaha, so far so good! Te och smoothies ännu så länge.:)

Nu ska dotten och jag prommenera lite, går till macken och lämnar film. Isacen tar jag på ryggen. Lämnar stavarna hemma för vi ska bära hem lite mjölk o prylar.

Hörs!

Kram kram.

Pollen tisdag......

Jäääte trög morgon! Jag är inte allergisk mot pollen, men känslig för. Och nu är de hääär! Blir så jäkla trött i början! Gick och la mej kl 20:00 med Isac i gårkväll, tänker sova med Isac om ett tag igen. Känns som om jag inte orkar lyfta armar och ben, inte orkar tänka.Pust!

Föresten får jag be om ursäkt, jag ljög för er i går! Jag har juu visst varit i Afrika, mamma, Robbin ,Ronja och jag var i Egypten i början av förra året. Isacen låg sina första månader i magen, så då var jag också trött.

Jag ska genast ändra det på listan!

Har ätit så mycket påskmat och känner mej så uppblåst så idag blir det en faste dag. Jaaa, fast jag ammar fortfarande. Men ska äta/dricka matiga smoothies jag lovar.

Solen verkar må ungefär som mej i dag, den orkar inte lysa igenom de gråa molnen.

Lillkillen kryper runt här bakom mej, börjar bli trött igen. Sköönt snart soova igen. Sambon är och jobbar igen. Robbin och Ronja sover och är nog glada att påsken är över. Övergår nu till lov, inget åkande mera.

Kram kram

Utmaning!


Hittade en utmaning hos Ciliah. Och den måste jag ju prova.


1.     När gick du upp idag?        Typ sju 

2.     Diamanter eller pärlor?       Diamanter 
 
3.     Senaste filmen du såg?      Bio, hm...Guldkompassen tror jag.

4.     Favorit tv-program?               Merlin, Lost(orkar dock inte följa denna omgång går för sent.)Familjen Annorlunda,Medium.(men missar de flesta jag försöker följa, glömmer):)

5.     Vad åt du till frukost?             Smögås med makrill o avocado 

6.     Vad är ditt/dina andranamn? Sonja, Malin Helene är mitt namn 

7.     Din favoritmat?                         Gah, gu så svårt!Mat e ju så gott.....hm, men är svår på pasta. Så det lagar jag inte så ofta.:) 

8.     Vilken mat gillar du inte?        Lever och har svårt för gris o fläsk

9.     Vilken är din favorit cd för tillfället? Celtik cirkel för den spelar jag när Isac ska sova.
  
10.   Vilken bil kör du?                    Passat R36 
 
11.    Vilken är din favoritmacka?  Mackan i morse var inte dum 

12.   Vilka mänskliga drag kan du bara inte med? Missunsamhet 

13.   Vilka är dina favoritkläder?    Det beror på hur jag känner mej. I dag är det mjukisbyxor som gäller.
  
14.   Om du fick åka vart du ville var skulle det bli då?  Ska bli kul att åka till Island.

15.   Favoritklädmärke? Märke?Finns det märken på kläder, varför?
 
16.   Var vill du dra dig tillbaka? Här blir bra.
 
17.   Favorit tid på dygnet?  Gillar Isacs och mina mornar, men kvällen när man kan sätta sej efter Isacs läggning är oxå skön.
 
18.   Var e du född? Danderyds sjukhus, Stockholm.
 
19.   Vilken är din favorit sport att titta på?  Inte sportintresserad.
 
20.   Vem tror du inte sänder detta tillbaka? 

21.   Vem tror du skickar tillbaks först? ...  

22.   Coca Cola eller Pepsi?  Cocacola, men det är sällan.Vatten är faktiskt godast.
 
23.   Fotboll eller ishockey?    Ingen av dem.
 
24.   Är du en morgonmänniska eller nattuggla? Inget av det.
 
25.   Pedikyr eller manikyr?     Manikyr  

26.   Några spännande nyheter att berätta för oss? Ska göra en äppelpaj straxt!:)
 
27.   Vad ville du bli när du var liten? Ridlärare eller cirkusartist. 

28.   Bästa barndomsminne?  Svårt, det var mycket som var bra! Det var ju mycket jobb med hästar, hundar och höns.Men vi gjorde ju sakerna tillsammans , så det var ändå mysigt.
 
29.   Varit i Afrika?                         Ja, Egypten.

30.   Någonsin rullat in någon i toapapper?  Öööh,nej.
 
31.   Varit med om en bilolycka? Ja.

32.   Favorit dag i veckan? Lördag morgon. 
 
33.   Favoritblomma?           Orkideèr, blåklint.
 
34.   Favorit snabbmatsrestaurang?Vickningen i Norrtälje.
 
35.   Äger du en cykel?         Typ.
 
36.   Vem fick du senaste mailet ifrån? Blogg.se :) 

37.   I vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort? Kostar mer än det smakar! Vet inte gillar att variera.

38.   Läggdax? Runt nio-tio.
 
39.  Vems svar är du mest nyfiken på? 

40.   Senaste personen du delade middag med? Min familj.
 
41.   Vad sysslar du med just nu? Ja... sitter framför datorn, juuu. 

42.   Favorit färg? Blååå, bland annat.

43.   Hur många tatueringar? 1
 
44.   Hur många sänder du detta mailet till? Ingen eftersom jag lägger det i bloggen

Nu har mamma och Sören varit här och fikat. Killarna klippte äppla träden. Duuktiga dom.Mormor satt med Isac och kryckorna i vardagsrummet.Isac har den nya tröjan på sej från farmor. Fiiin!

Ronja är ute och klipper häcken nu, ja den som växer i trädgåreden alltså! Duktiga Ronja!


Kram kram.

Måndag = annandagpåsk

God morgon .........

Pust seg i dag! Ändå har jag bara varit uppe ett par gånger i natt och Isac ville inte upp förns typ 07:00.

Ska kolla med mamma om Sören möjligen kan peka grenar på äppelträden i dag, så får Fredrik och jag klippa. Behövs verkligen! Ska be att de tar med sin häcksax på skaft (passar ju faktiskt bättre med häxsax i dessa tider):)
Ok, lite torrt! Men jag sa ju att jag var seg......

Skööönt inget åkande i dag. Sak nog göra en äppelpaj till fikat tror jag.

Nu på morgonen så åt jag makrill på frukost mackan tillsammans med avocado, nyttigga fetter! Oooo, så gott! Kunde inte låta bli att ge Isac en liten smakis av makrillen fast den är salt. Han blev helt tokig, jääätte gott mamma! Vill ha mer!

Märks att han är en liten gourme val(Wahl), det får ju motsvara krillen som valarna silar i sej va.

Gårdagens värdinna fick ju oxå ett scrapat kort. Såg ut så här.Nähe, måste gå nu! En liten kille jag känner håller på att pill och dra i allt han kommer åt!

Bye bye.

Gäääsp, läggdax!

God kväll!

Isac sover, sambon sover och det borde jag också göra. Men Robbin och Ronja sover såklart inte ännu. Vi har som sagt varit i Stora staden i dag. Det var trevligt och maten var god även i dag.

I morgon får vi dock vara hemma, ganska så skönt ändå faktiskt. Mamma med kryckorna och Sören kommer i morgon och vi ska fika. Tur det för man(jag) har ju verkligen ätit så att det räcker och blir över. Vill ju inte komma upp i graviditets vikter igen utan bebbe i magen.

Isac har sugit i sej prinskorv utan skal i två dagar nu. Så jag öser i honom vatten,det är ju salt i korvarna. Lille man fick nya skor och en tröja från Lajk it av farmor i går. Jätte fint, kommer på bild innom snar framtid!

Kanske att vi äntligen hinner slinga mitt hår i morgon!?

Har skickat in mitt bidrag till Sunday service temabloggande för en stund sedan, det är en kul ide som jag tycker ni kan prova ni med. En bunt olika människor skickar in sina bidrag/tankar där de skrivit om samma ämne. Kul att se olika reflektioner på samma ämne.

Nåja, nu till sängen!!

Kramnatt.....

Frihet........

Vad är frihet?

Finns nog många olika sorters frihet. Friheten att själv välja sin egen framtid har ju i allafall de flesta ungdomar i Sverige i dag. Vilka utbildningar det finns!
Den friheten som man längtar efter när man är i början av tonåren. När jag blir stor så tänker inte jag göra det, eller åka dit. När jag blir stor så bestämmar jag ju själv! Yea, rigth! :)


Men man tror ju det! I själva verket är man nog som mest fri i den åldern. Innan alla måsten kommer. Skillnaden är bla att ingen annan talar om för en vad man måste göra utan man måste själv klura ut vad som tillhör tex god ton. Hur mycket man måste jobba för att kunna betala för det man behöver.

Vem man är tack och gentjänster skyldig osv

Sammanfattningsvis är den sortens frihet, sk frihet under ansvar. Många gånger är det kanske mera ansvar än frihet.:)

Sen har vi friheten att älska vem man vill, som vi är ganska så bortskämda med här i vårt land. För tur som är har vi ganska stor frihet att göra det. Fördomar angående vem man får vara kär i suddas långsamt ut och det är ju bra. Kärleken ska väl vara fri.

Sen har vi friheten eller frihetskänslan man får av/vid havet. Själens frihet. Att kunna åka båt över vidsträckta vatten. Välja sej en egen liten ö/kobbe. Kila in båten vid en enslig klipp skreva.

Ingen annan så långt ögat kan nå. Smyga sej upp en tidig sommar morgon och försiktigt glida ner naken i havet. Medans man med långsamma simtag betraktar den stigande solen.

Lojt läsa en bok i solen och när man är för varm ta ett dopp igen. Meditativt betrakta en mås på himlen,samtidigt som huden blirt brun och kroppen full av d-vitamin.

Stänga av mobilen och bara rå sej själva. Grilla enkel mat i skymningen och avsluta kvällen med en kopp kaffe och en rökig Wisky. Samtidigt som solen försvinner ner bakom trädtopparna.
Det är en av de sakerna som gör livet värt att leva för mej.

Men det är ju individuellt, det är ju upp till var och en att själv välja  vad som är frihet i ditt liv. Och det är ju frihet i sej.;)


Vinn mineralögonskugga........

Hej hittade en tävling till, där man kan vinna mineral ögonskugga. Klart jag vill vara med hos Sofia Werlin och vinna dessa finingar. Kolla du med!

Söndag och Stockholm.....

Morn morn!
Ytterligare en dag med strålande sol! Vi ska vara ute och gunga och fixa med djuren  innan vi åker till Stockholmo i dag. Åker redan med typ 12:30 färjan. Ska vara där 14:00.

I morse vaknade jag av att någon tittade på mej. Han suger in läppen, ser roligt ut.Jag måste beställa en solskydds kräm till Isacen, tänkte kontakta Margareta Drots på Dermaroma. Hon säljer i första hand  naturkosmetik från de svenska hudvårdsmärkena WISE och Dermanord. Jag har själv krämer från WISE, jätte sköna. Jag gillar att de är bra både för min hud och för naturen. Jag såg att de har en tävling där man kan vinna en hel korg full med deras sköna produkter.

I dag är det söndag och det betyder Sunday service dax! Var med du också! Dagens ämne: Vad är frihet?

Se ya......

Aaah, mätt och nöjd!

Toppendag! Ronja och jag var på Furusund och prommenerade, jag hade Isac på ryggen. Träffade en före detta arbetskompis som ska ha barn i juni någon gång.
Rund och fin om magen.:)

Vi var hem och böt om sen åkte vi till svämor och dukat bord. Massa god mat, Isac satt och sög i sej prinskorv efter prinskorv. Nam nam!

Kortet till svärmor såg ut så här


Ska straxt gå ner och göra en Jansson som vi ska ta med till Kussinen i morgon.

Kram kram

Lördag och påskafton.......

god förmidag!

Här har skurats och tvättats för fulla muggar! Isac liger och sover igen. Robbin och Ronja sover fooortfarande. När Ronja och Isac är vakna ska vi åka färjan över till Furusund, knalla upp till handelsträdgården en sväng.

Sen tar vi macken på hemvägen och hämtar ut paket. Ronja har beställt kläder. Behöver förmodligen inte bry oss om att passa färj tider i dag, de går nog hele tiden. Mycket ägg ätande 08:or blir det förmodligen.

Passade på att kasta Isacs tygstol i tvättmaskinen när han sover. Han har en förkärlek för att suga på sin stol, givetvis när han är som kladdigast om munnen.

Han har lärt sej att göra det snabbt inan mamma hinner stoppa honom!

Jag tror nog att man kan säga att hans första ord är katt. Kay låter det typ men det är helt klart riktat till katten Emilia. Han säger namn nam när han äter, men det är ju inget riktigt ord.

Han diggar och sjunger till det ganska ofta, sötnos!

Nå, nu måste jag ner och väcka Ronja om vi ska hinna till Furusund i dag.

Se ya later!

P.S det kommer inga bilder på klippningen ännu, för vi ska göra slingor först. Men jag vågar ju gå ut.


Hääärigt härligt men sandigt sandigt!

Hejhopp i solen!

Lyckades faktiskt få ut Robbin och fredrik på en skön promenad i vår solen. Isacen hängde bak på ryggen. Vi gick förbi fårhagen och de hade jätte söta lam.Robbin fyller snart år och Ronja har ju ganska nyligen fyllt. Vi diskuterade det här med att ge/få det man önskar sej. Fredrik frågade om Robbin trodde att han skulle få vad han önskade sej, eller det får väl ni alltid. Nja, sa Robbin jag troor nog att jag får vad jag önskat mej?

Jag menar att det är bättre att verkligen kolla vad de önskar sej och försöka skaffa det. Man kanske får gå i hop hela släkten då för att grejja det, men då är det väl bättre att göra det. Vad är meningen med att köpa present annars? Om man köper något som de inte vill/önskar sej så blir det ju bara en hyll värmare. Och DET är väl slöseri med pengar?

Ja men det gäller ju då att hålla sej innom rimliga gränser, jaa. Till saken hör att Robbin fick en moppe förra året, inte så ovanligt när man fyller 15. Det var en begagnad moppe för 5 000 kr eftersom jag ville att han skulle lära sej att mecka med den och få hjälp med det. För samvaro i garaget. Lärdom och efterkommande stolthet i att ha lärt sej  fixa själv. Till den fick han moppekort betalt. Ja ganska dyrt , men mycket uppskattat och som sagt han fyllde ju moppe.

 Ronja är väl inte såå intresserad av moped, men däremot av fotografering. Så därför fick hon nu en Canon EOS 450 d i födelsedagpressent. Efter som den kostar lika mycket som moppe och moppekort så har jag sagt att det är Ronjas moppe.

Kanske är det mycket en mamma grej det där att vilja ge rätt present och se glädjen i ögonen på sitt barn?

Eftersom de inte resten av året får en massa dyra pryla, utan det är till Jul och födelsedagar man lägger krutet. Ibland är det inte möjligt att upp fylla önskningen efter punkt och prickar, men då får man tala om varför. så att det finns en försåelse för att det inte alltid går precis som man vill men att man gör så gott det går.
Just nu går det inte,  för pengarna räker inte både till att betala den dyra telefon räkningen och dyra presenter i år.men kanske till nästa födelsedag om vi inte pratar så mycket i telefonen. t.e.x.

Kanske är det så att större förståelse för detta kommer när Fredrik själv har varit pappa lite längre, och sett glädjen i ögonen när man kommer med RÄTT pryl. Och att grejjen används gång på gång.

Eller så kanske det är något som blir extra viktigt när man varit ensam med barnen och inte kunnat ge dem det de helst velat ha?Eller så är vi kanske helt enkelt olika där?

Isac har nu fått sin sandlåda och leksaker. Både nya och gamla att leka med. Men godast var sanden.Bläää!

Men sen kom något ännu bättre, pappa satte upp gungan! Kolla någon som gillar läget! Joo, det gillade pappa också!Nu ska jag gå ner till Ronja som ska klippa mej, hjääälp! Håll tummarna!

Kram kram.

Härliga dag, forts.

Jodå, vi hann ut och bygga sandlåda innan första sovningen! Först fick Isac sitta på altanen i solen och vänta.En pytte stunds lek i sandlådan innan orken tröt, sen blev det till att gå in och sooova.Mera bilder än text i dag, nåja så kan det bli! Nu ska jag gå ner och pyssla lite. Ingen ide att väcka de andra "barnen" ännu heller. Lika bra att de får sova ifred ett tag.

Idag ska vi grilla lamm,(Gotlandslam) majskolvar och champinjoner. Tzatsiki och eller bearnais sås och potatais blir det till.

Kanske hörs senare.

Kram kram

Ni måste kolla bilden hos Ciliah, är det någon som känner igen kvinnan?

Gyllne mooorgon!!!

Good morgon alla glada(och mindre glada)

Idag är det sooool!!! Ah, här ska byggas sandlåda och kanske fixas gunga. Mysigt när alla är hemma! I dag ska jag försöka köra ut alla i solen. Ni får önska mej lycka till, det är inte så lätt som ni tror alla gånger. Ut? Vad ska jag göra ute???

Påskkärring godis finns det kvar också, fast inte lika mycket som det var från början.

Det kommer säker några i dag också.

Kanske om min unga fröken är på rätt humör i dag att vi provar att klippa lugg på mej.
Jag ska srapa ett par posk kort i dag, hoppas de blir bra. Jag har precis börjat med scrap booking, det finns ju förförande mycket roliga saker att använda.

Isac sitter nybajsad i sängen hos pappa och sjunger.

Hi, nu fick pappan gå upp och byta.

Frukostdax!

Kolla ingen dimma!!Kram kram

Nääe, jag tänker inte göra det! VÄGRAR!!

Hejsansvejsan i ruskvädret!


Ja, jag vet att jag sa att vi skulle sätta ihop sndlådan i dag. Men jag vill inte idag, kolla vädret! Der bara sprutar ur stuprännorna.
Men som ni ser så har Isacs pappa tagit hem sanden och plankorna ligger bara där och väntar. Meen nej om det inte klarnar så tänker jag inte göra det i dag! Tänker heller inte flyga med kvasten till Blåkulla i det här vädret. VÄGRAR!

Vi ska ju ändå åka till Isaland snart, det får räcka.


 

Men har ni sett dom fina tävlingarna som jag hittat? Kanske Isac kan vinna lite fina kläder! Prova du med !Här kommer solig Isac i stället!

Kram kram

Me and I också.....

"

Jag är med i utlottningen om 1 presentkort värt 500kr från me&i hos Tant Ulrika. Var med HÄR du oxå!"

En täää..........

Hej!
Spännande tävling som jag är med i.........

 


"Jag är med i utlottningen av ett hemligt paket från
Rebuz Kidz, värde 500kr hos Tant Ulrika. Var med HÄR du oxå!"


Tävlig jag är med i.........

"Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om 
ett valfritt plagg värde upp till 300 kr från
Gangstar!
 Var med och tävla
HÄR du med!"


Skärtorsdag = blöttorsdag

Morn morn!

Blött var det här, regnet öser ner. Kanske blir mer kvar av påskkärring godiset då........ Hm, inte nyttigt! Men gott! Isac och jag som skulle bygga i hop sandlådan! Nåja får se hur det blir med det? Snart sak Isac gå och sova förmidag och då tänker jag också sova lite. Zzzzzzzzz.

Vi blev helt slut i går efter trippen till Norrtälje

.

Så arg och trött var Isac i går när vi åkta hem.


Jag städade undan lite saker i vårt arbetsrum som stått ett tag. Saker som Robbin och Ronja gjort genom åren.
Små brev och teckningar som får mamma hjärtat att knipa och kinden att bli fuktig. Köpte en stor fin plastlåda med lock i går. Så nu ligger grejjerna sorterade i lådan så att jag kan ta ut den i lilla källaren.

Idag ger jag upp, nu tar jag in tvätten som jag tog ut i tisdags, det torkar ju inte! Kära gamla torktummlare, rasten är slut. Här kommer mer jobb till dej.

Sambon skrattade när jag berättade om mina sittpinnar till hönorna, många spikar blir det! Det är fortfarande inte bra, de bara rasar. Ska prova ett annat sätt. Om inte annat så är ändarana snart stålskodda av alla spikarna.

Tur att det inte är jag som är snickare, då skulle vi gå hungriga.

Näe, nu ska jag gå och läsa lite för Isac inna det är sov dax.

Hoppas ni alla får entoppen bra dag!

Kram Ma.

En stunds vila.........

Isac sover nu äntligen en stund! Det lär han behöva, vi ska med 13:30 färjan. Vi ska sammanstråla med Robbin. Först panta sen handla på Flygfyren. Hoppas de fått i gojibären på hyllan nu.

Har ju börjat försöka mej på med det där med affiliate, kollade om jag börjat "tjäna" något på min blogg ännu.
Johå då!!!

Funderar på om jag ska plocka ut mitt första tjän och köpa mej något fint?? Har kommit upp i den ooootroliga summan av 0.60 öre!!

En tjej på öppnaförskolan är gravid nu, blir jätteglad för hennes skull! Grattis! 
Hoppas att vi också får en nr två! Isacen kommer ju behöva ett syskon till, så han slipper bli ensam.  Jag menar Robbin och Ronja är ju så stora. Tror ju knappast att Robbin och Ronja bor kvar här om tex 10 år. Men men, man får väl se vad framtiden har i sitt sköte.De tyckte föresten att Isacs nya skor va jätte söta på öppnaförskolan, o de e de ju!

Måste föresten komma i håg att köpa påskgodis till eventuella påskgummor som kanske kommer vandrandes och knackar på dörren. NEEJ, Fredrik det är inte till dej!!!

Robbin och Ronja vill typ inte ha godis i sina eventuella påskägg. Hellra en slant eller något användbart till deras hobbys!

Hoppas både svärmor och mormor läser, för jag har glömt att säga det.

Snart är det bara en månad kvar innan vi åker till Island! Ska bli så kul! Mamma träna på!
Helst skulle du låna en hund som drar, så att du vänjer dej vid att hantera ryck och drag tillsammans med kryckorna!!. För om vi har otur  så kan Isac gå då. Då blir det till att ha honom i sele va!?

Jag har  föresten en affärs ide till som jag ska fundera på och dryfta med min karl! Hmm

Snart kommer min goa sambo hem, I love him so!

Tur är väl det föresten!!

Näe, måste gå och plocka undan i köket. Snart göra i ordning mej lite, ska juu till stan!

Kraaam Ma.

Onsdag 8 april och snart påsk

Morn morn!

Isac och jag har duschat, nu ligger han och sover. Snart ska vi åka till öppna förskolan, med 9 färjan till Blidö.

Isac har på sej sina nya Me and i kläder, discoapa strumpor, grodprinströjan(pussgroda, fast den inte har mun?) och sköööna mjukisbyxorna. Det kan han behöva som vi ska fara i dag.

Han ligger ju och sover, så jag får försöka ta bild senare.

Det är dimmigt i dag med. I trädgården ligger en trähög som ska bli Isacs sandlåda.

Idag mina vänner ska vi också fredagshandla. Jodå jag vet det är ju bara onsdag, men ingen vettig människa vill vara i närheten av Norrtälje i morgon och på fredag.Det kommer vara mycket folk i dag med, men förväntas bli värre.

På påskafton ska vi åka till Isacs farmor för att fira. På söndagen ska vi till stockholm och träffa kussin Jenny, jag ska försöka klämma hönorna på ägg till dess. Det är roligt att ta med, men dom värper inte så bra just nu. Jag ska göra en Jansson att ta med.

Ooh, klockan går!Måste gå!

Kram kram

tisdag kväll.

Snart dax att lägga Isac, alla i familjen är hemma igen. Robbin framför datorn. Ronja har varit på dansträning. Fredrik kom hem med en sandlåda till Isac.

Gungan är på väääg upp!

Hemma är det ny eldat, varmt och gosigt trots att det är dimmigt och rått ute. Jag har deklarerat via nätet i dag, känns bra att vara färdig med den.

Isac ska få lite gröt straxt, sen sova. Imorgon öppna förskolan. Eventuellt ska Isac faktisk få en påse leksaker i morgon, om det inte är bortglömt. Kanske ett par galonisar också. Spännande!

Mamma är trött, det blir nog inget mer i dag.

God natt, go natt!

Sittpinnar till hönorna......

Jag kom ingen vart med sittpinnarna i går . Så nu tog jag med Isac ut för att ordna det. Isac satt först på altanen när jag började banka i hönshuset. Tätt följd av hönan Chokolatte som inte var blyg. Hon strök hela tiden runt mej och tittade. Pratade lite.

Första pinnen uppe, när jag håller på med pinne nr 2 hoppar hon upp på den pinnen jag håller på med. Knallar upp till mina händer och sätter sej. Mycket förorättad flaxar hon om kring när jag inte håller händerna stilla, försöker ju spika dit pinnen.

Nu har Isac ledsnat helt och hållet där borta på altanen, fram med vagnen och hämtar Isac. Ställer vagnen vid fönstret så han ser in/ner på mej och hönan Chokolatte när jag ska göra det sista.

Men varje gång jag börjar spika så galer tuppen som Isac nu vid närmare inspektion har bestämt sej för är läskig. Isac gråter jag går ut och tröstar.

Isac glad jag in och spikar. Tuppen galer, Isac grinar igen. Jag ut och tröstar. Näe, nu räcker det! Det får bli färdigt någon annan gång.

Isac och jag hämtade posten sen gick vi in, för det är faktiskt inte varmt och skönt på Yxlan i dag.

Dimma 7 april

God morgon!

I går när det var sol så tänkte jag att jag skulle klämma in lite skönhetsvård i dag. Jag minns ju att man gjort sånt för! Typ fila nötta trötta fötter, köra epileringsapparaten över taggiga ben. Smörja russin torra kroppen.

Men nu är det morgon, mutter! Inte riktigt vaken ännu. Tittar ut genom fönstret........dimma! Dimma så långt ögat når! Vart är min sol???Ser ju inte ens färlägret på andra sidan! Mutter, mutter, mutter. Skatteverkett! Grrrr, mutter , mutter! Kollade mitt konto i går, typ tomt! Har fortfarande inte fått pengarna av stora barnens pappa. Typiskt!
Fick deklarationen i går, det ser ju faktiskt ut som att jag ska få tbx på skatten ännu så länge.(Jo, jo DET är ju bra)

Tänkte göra det lite snabbt på datorn nu, så är det gjort. På blanketten står det att jag sålde några aktier med förlust. Jo ärvde en liten post aktier som jag sålde förra året, som sagt med förlust. Det STÅR ju på blanketten! Varför ska jag då redovisa det på en särskild blankett?????

Besvär i onödan, DET gör mej sur. Kanske att sömnbristen påverkar, men bara liiiite. Så det så!!

Så nu tänker jag inte göra någon skönhetsvård i dag! HA, där fick dom! Det ska nog få dom att noga tänka efter innan dom retar upp mej igen!!

Okej har satt på cd med celtik cirkel, lite lugnare nu!

Okej! Jag ber om ursäkt, det är värdsligt! Och herre gud (hääädelse) jag ska verkligen inte gnälla!

Jag menar. Jag är frisk, mina älskade barn och sambo är friska. Vi bor fint på landet. Jag har min fina mamma och goa släktingar.

Fint hem och det mesta man behöver för att ha det bra. Jag är inte rik men vi klarar oss ju fint! Inget krig, ingen svält, inga naturkatasrofer.
Jag har förmånen att få vara hemma och ta hand om de mina. Näe Malin skäms! Gör din deklaration och var tyst!! Säkert finns det en god anledning till att exets pengar inte kommit och de kommer väl till pass när de en kommer!

Men jag tänker i allafall inte göra någon skönhetsvård så länge det är dimma. Kanske tänder en brasa i stället.

Tittar på sötnosen som sitter bakom mej på golvet och leker för ögonblicket.Jag är så lyckligt lottad! Lätt ändå att glömma ibland. Men jag är ju bara mänsklig,får förlåta mej själv för min glömska och ta nya tag.

Jag mår ju så mycket bättre av att ha en positiv inställning, inte vara gnällig.

Där ser man dimman var inte så tokig ändå, fick en påminnelse och lite själv insikt!

Katten håller på att kela ihjäl sej i mitt knäNäe , nu måste jag sova liten trött Isac. Sen ska jag deklarera!

Kram kram.

http://www.viraltrafik.se/?wahlshalsobar Glöm inte att prova detta, går på ett par minuter. Men det kan ge många nya besökare på din blogg!

Tack tack.

Hm, kollade min mail nyss! Detta låg där, ganska passande angående mina tankar för dagen. Tillfällighet???

Kalle är den typen du älskar att hata. Han är alltid
på gott humör och har alltid något positivt att säga.

När någon frågade honom hur han mådde svarade han:

'Om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar'.

Han var en naturlig inspiratör. Om en av de anställda hade en dålig dag var Kalle där och talade om för de anställde hur man kunde se positivt på situationen.

Jag blev nyfiken av att se detta, så en dag gick jag bort till Kalle och frågade honom: 'Hur lyckas du?'

Kalle svarade: 'Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv: Du har två val idag. Du kan välja att vara på gott humör eller du kan välja att vara på dåligt humör. Jag väljer att vara på gott humör.'

Varje gång det sker något dåligt, kan jag välja att vara ett offer eller dra lärdom av det. Jag väljer att dra lärdom av det.

Varje gång någon kommer och klagar hos mig, kan jag välja att acceptera deras klagan eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet.  

Jag väljer de positiva sidorna i livet.

'Säkert, men det är inte fullt så enkelt', protesterade jag.

'Det är det', svarade Kalle. Livet handlar om val. När du tar bort allt runt omkring är varje situation ett val. Du väljer hur du vill reagera på situationen.

Du väljer hur folk skall påverka ditt humör.

Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör.

Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv.  

Jag funderade över vad Kalle hade sagt.


Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget. Vi tappade kontakten, men jag tänkte ofta på honom när jag gjorde ett val i förhållande till livet, istället för att bara reagera på det.


Många år senare hörde jag att Kalle var inblandad i en allvarlig olycka med ett fall på 20 meter från en radiomast.  Efter 18 timmars operation och flera veckor på intensiven, blev Kalle utskriven från sjukhuset med skenor längs ryggen..Jag träffade Kalle ca sex veckor efter olyckan. Då jag frågade honom hur han mådde, svarade han: 'Om jag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar. Vill du se ärren?'

Jag avböjde erbjudandet om att se ärren, men frågade honom om vad som försiggick i huvudet på honom under olyckan.

'Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter', svarade Kalle.

'Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val. Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö. Jag valde att leva'.

'Var du inte rädd? Blev du inte medvetslös?' frågade jag

Kalle fortsatte: 'Ambulanspersonalen var fantastisk. De sa hela tiden att allt kommer att gå bra. Men då de rullade in mig på akutmottagningen och jag såg uttrycken i läkarnas och sjuksköterskornas ansikten, blev jag vettskrämd. I deras ögon stod skrivet: 'Han är döende'. Jag visste att jag måste göra något.

Vad gjorde du då?', frågade jag.

Nå, det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig', sa Kalle.

Hon frågade om jag var allergisk mot något.

Ja', svarade jag. Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan de väntade på mitt svar.  

Jag tog ett djupt andetag och ropade: "Tyngdkraften".

Genom deras skratt sa jag till dem: 'Jag väljer att leva. Operera mig som om jag var levande, inte död'.

Kalle överlevde tack vare läkarens skicklighet, men också på grund av sin fantastiska inställning.

Jag lärde av honom att varje dag kan vi välja att leva fullt ut.

Inställningen är, trots allt, allt.Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga'. Matteus 6:34

Egentligen är dagen idag den morgondag som du bekymrade dig för igår.

Sooolig måndag,forts.

Hejsvejs!

Efter Isacs förmidags tupplur smög jag in och tog några bilder på lill grodan i prinssängen.
Kanonväder i dag, såå mysigt! Isac och jag satt i solen en stund hos mamma, som måste sitta med benet högt efter sin operation. Stackars!!!Kunde inte låta bli att prova det som mammarussin gjort på sin blogg. Jag sms:ade vem är Malin Wahl?  och fick till svar:

118100 tror att hon är en söt och rolig tjej. Vi tror också att hon gillar att dansa och att hennes stora dröm är att få ha en egen butler med svart frack. Roligt! Vad får dem att tro det? Fast, hm det kanske inte vore så dumt!? Undrar om sambon ställer upp på det???

Jag mailade Ronjas fröken på hennes skola för att komma med lite ideèr om vad de skulle göra åt situationen i skolan och höra vad som händer. Fick svar  och de har grejjer, samtal, killgrupper och sammarbetsövningar på gång, det känns bra. Hoppas det hjälper!

Snart är det onsdag och dax för öppna förskolan igen och om det gick bra första gången trots lite blessyrer och tok så ska vi nog kunna komma i fortsättningen oxå! Men ska undvika att göra som jag gjorde med stackars lillgrodan några nätter senare .

Tack för i dag, ses i morgon!

http://www.viraltrafik.se/?wahlshalsobar Glöm inte att prova detta, går på ett par minuter. Men det kan ge många nya besökare på din blogg!

Kram ma.

Måndag 6 april

God morgon!

Försöker skriva lite medans Isac leker bakom mej, men det är inte så lätt! Lilleman kryper och kanar nu till ställen han förut inte varit. Mycket neeej och aj ajj är det nu!

Jag var in på en blogg i dag som jag tycker att ni också kan kolla, intressanta inlägg. http://gustibusmensdatincrementum.blogg.se/2009/march/utkast-nu-har.html

I dag tror jag att jag ska försöka snickra till nya sittpinnar till hönorna (och tuppen förstås).

Funderar också på att titta till stackars mammsen en sväng. Vi får väl se vad vi hinner i dag. Nu börja lilleman gnälla och gäspa, vi har ju varit på gång sen straxt efter kl 06:00. Så det är väl liksom dax.

Ska nog släppa ut kaninerna i lång buren lite så de får springa.

För att öka besökarna till din blogg prova detta! http://www.viraltrafik.se/?wahlshalsobar Och det hjälper mej!

Se ya later!

Kram Ma.Hittade lite bilder av mej med Isac i magen. Konstigt att tänka att förra året vi den här tiden vaggade jag runt och funderade på vem den lilla krabaten som bökade runt där inne var.......

Nähä, nu vänta hönorna!

Produktiv söndag

Hejsvejs!

Söndagen är över. Men det har blivit lite gjort i allafall! Robbin har staplat ved, ett byta tjänster jobb som han gjort med Fredrik.
 Ronja mockade och gjorde fint till sina kaniner och jag gjorde en god gärning genom att vår mocka till hönsen.

Det har visst hänt något med dagens Sunday service, kommer inte in där. Så det är väl uppskjutet kanske. Kul grej annars .se tidigare inlägg. 
Nu kommer en ny vecka, undrar vad den bär med sej? På onsdag har jag tänkt gå på öppna förskolan i allafall. Gympan på måndag kväll.Kroppen behöver röras på lite mer än bara promenaderna, även om jag har Isac på ryggen och går med stavarna.


Har föresten upptäckt att jag tydligen har en svaghet för grodor.
Kolla Isacs tröjor!Söta va? Tre av dem kommer från HM och en från Me and I http://www.meandi.se/ 

Tittade på Merlin i kväll, den är ganska underhållande. Även om man kanske ser att de inte haft så stor budget när den gjorts.
I morgon vill jag se familjen annorlunda , det är också sådär lagom underhållande. Önskar att jag orkade hålla mej vaken och se Lost på tisdagarna, men liten Isac kräver sitt. Zzzzzzzzz.

Känner mej rätt så söndag tom i huvudet, så jag tror att jag helt enkelt nöjer mej för i kväll.

Kram kram.

Sköna söndag, det var väl ett tv program.....

Hejsvejs!

I natt mellan 03:00-05:00 började Isac fundera på om han inte sovit klart och snooze knappen aktiverades.  Vid 05:15 bestsämde han sej för att så faktiskt var fallet. Försökte lägga ner honom hos mej och gosa o tutta(amma), men nej! Jätte arg Isac! Hörde du inte vad jag sa mamma? Jag vill inte sova!

Lade honom i hans säng igen, det brukar kunna fungera när han ledsnat på att ligga hos mej. Men NEEEJ sa jag JU!
Suck, men mamma vill inte gå upp nu........zzzzzzz
Satte honom upp i prinssängen(pimpadde spjälsängen). Lade fram lite leksaker och tur som var nöjde han sej med deten stund. Mamma slummrar tacksamt.

Men kl  tyyp 06:20 (Lite luddigt minne) ville Isac gå upp på riktigt, så då smög vi ner till köket han och jag. Åt grovtbröd med keso,hummus, avocado och rökt lax på, inte synd om mamma längre.

När vi var färdiga med ätandet gick vi och pratade med dockan Albin. Se tidigare in lägg.

I går fick jag flera trevliga på hälsningar från besökare som ramlat in här och lämnat komentarer, jätte kul!
Bla från Ciliah,  russin mamman , annaloves, Trille och så har förstås käre bror sagt vad han tycker i min fråga ang klippa eller ej :).

Stackars mamma med sin opererade fot är en trogen besökare! Ni är flera har jag sett, jättekul! Ni är så välkomna!!
Tack!

Lämna gärna en komentar.

Nu vill min dott att jag kommer ner och umgås med henne och det ska jag göra, samt väcka Robbin. Ska nog ta en kopp yogi rooiboz,mmmmm.

Se ya!

Kram kram.<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/631016/wahlshalsobar?claim=a3nngk4wkmj">Följ min blogg med bloglovin</a>

Sköna lördag! Forts

Hej i vårvädret!

Ronja har åkt till Stockholm med en kompis, men kommer snart hem igen. Då kommer Robbin också.Ronja på väg till bussen. Min sötnos.

I kväll ska vi sparka i gång grillen för första gången i vår. Blir lite enkelt, grillar kyckling. Sallad med rödlök,bönor, paprika och vinegrett tror jag.

Nu har Isac och jag varit ute på promenad. Härom dagen så uteblev ju bilden av tussilago pga dålig fotokvalitè (se tidigare inlägg). Men i dag har jag något mycket bättre, vårens nästa besökare . Yes, en blåsippa!
På hemvägen blev vi omkörda av pappsen(Isacs) som stannade till vid oss. Vi stämde träff hemma på altanen. Isac skulle få sin mat och vi skulle ta en god fruktsmoothie i solen. Givetvis med ingerfära för sjuklingen. Här kommer de nya skorna. Ja ja, bilderna blev inte super tydliga! Men det är ju inte jag som har en systemkamera!Sötnosen gå tränar i sina nya skor!

Jag har hängt ut tvätten i solen för torkning i dag! Nice! Miljövänligt OCH friskt o trevligt!

Pratade med min vännina Helle i dag hon skulle ner till Grisslehamn och ge energimassage. Låter skönt! Hon har en massa spännade projekt på gång som jag tänker berätta mer om sen.
Helle går sista terminen på Hälsopedagogiklinjen på väddöfolkhögskola http://www.vaddo.fhsk.se/ den hade jag också tänkt gå. Men vi  valde att skaffa en liten Isac i stället.

Nu ska jag gå och stoppa något i magen i stället.

Kram kram

Lördag i dag! 4 april

God morgon!

Det är fortfarande ganska tidigt och resten av huset sover fortfarande, bara Isac och jag är uppe. Solen skiner och vädret är så härligt att jag var tvungen att smyga ut till djuren för att släppa ut dem med.Glömde berätta att vi hittade skor som passar Isacs små fötter i går. De kommer på bild sen. Han har bara storlek 16-17ännu så länge. Men även om man har så små fötter så behöver man ju ha något på dem när man sitter ute. Gummi stövlarna är ju på tok för stora se tidigare inlägg , han bara sitter stel som en pinne med dem på sej.

Måste bara säga att jag tycker det är helt vridet med allt glas i kyckling och nu i annan mat. Vad gör att en människa känner att just deras åsikt berättigar deras handlingar när de bestämmer sej för att utsätta andra för risker?

Knäppt!

Var och en ska få tycka vad den vill, men sen får det stanna vid det! Man ska/får inte truga på andra sin tro/åsikt . Tänker nu på alla krig som vi/människan fört i religionens namn. Är det religionens fel eller hade vi utkämpat krigen ändå?
 
Tillhör det våran livsutvecklande skola att gå igenom sådant och förhoppningsvis så småningom stå över sådant?

Min dotter går i en skola som är upp delad i es och mh. Samma skola, samma lärare.(i princip). Lik förbaskat är det nu bråk i skolan mellan es och mh, regelrätta slagsmål mellan killarna! De slår ner varandra och sparkar sen på den som ligger. Jag säger bara   ???????
Hur kan det bli så?

Min dotter är inte inblandad, men jag tror att jag ska banka på lite kastruller och föra liv ändå! Man ska veta att det är fel!Tok fel att bete sej så!

Där sitter vi på våra höga hästar och fördömmer krigen i bla mellanöstern, men är vi så jäkla mycket bättre själva? När vi inte ens kan hålla våldet bort från våra skolor!  När vi inte ens kan lära våra barn att inte ta till våld, våld är FEL! Och hur kommer det sej att vi vuxna runt barnen inte ser vad som händer innan det blir så fel bland ungarna på skolan? Även om ungarna är stora så måste det väl finnas viss insyn i ungdoms grupperna av de vuxna? Varför har vi annars vuxna föredömmen på skolan? Då kunde de ju lära sej av datorer, typ!

Oj, det blev mörka tanka så tidigt en solig morgon! Nu måste jag lägga Isac, vi hörs kanske senare.

Kram Ma.

Ska i allafall titta på Robinson i kväll, det kan ju kanske bli något!? Läste att Linda Isacsson är gravid igen. Hon kom visst på det under inspelningarna där nere. Grattis! Livet rullar på. Jag var gravid med Isac när hon väntade sitt första barn. Får väl se om Isac får ett lillasyskon någon gång?

Kram kram.

Äntligen fredag, forts.

Hejsvejs!

Då var vi hemma från Norrtälje då! Det märks att det är vår och påsklov i den stora staden, mycket bilar och folk var det i Norrtan!

Handlat och klart!

På förmidagen så satt Isacen , katten och jag på altanen. Tog ut mina goji plantor också så de skulle få lite sol de med.

Katten Emilia vill också vara med. I den byttan ska vi ha potatis sen. Isac tog av sej mössan, så han fick snusnäsduk i stället.
Vi har rådjur som springer på tomten och så här års börjar de komma oftare. Det bli lite speciellt med rådjuren på en ö, de kommer ju inte undan oss människor så lätt och de är många. Så de är inte skygga. Jag kan inte påstå att jag har gröna fingrar, men det lilla jag får ner i jorden som ger resultat. Det är mitt och det vill jag njuta av!! Basta!!!

Det tycker nu inte rådjuren! Så min stackars lilla rabbat är helt instängslad för att det ska bli några blommor kvar. Förra året när jag var gravid, förde jag en ojämn kamp med/mot rådjuren.
De kom hit i tid och otid och jag jagade dem! Tycker ju att det måste vara enklare att gå och käka på en gräsmatta där det inte finns en arg kärring som jagar bort dem. Men nej! Inte bryr de sej om det! Gång på gång kom de tbx, där vaggade jag efter dem med min mage och min foglossning.
 När Robbin kommit hem från skolan så bad jag honom springa. Då blev det lite mer fart på dem, men alltid kommer de tbx.Nu har bocken börjat springa här igen och i år lämnade han sina horn i pant, jag vet nog vart han kunde få stoppa dem!!!!

Dax att gå och vara lite social med familjen!

Kram kram.

Fredag 3 april

God förmidag!

Juuuvligt väder! Det är fint att finnas till! Idag tycks det ju inte finnas någon tvekan, våren ÄR här!

I går lärde Robbin mej att länka till andra tidigare inlägg på min blogg så nu ska jag prova själv. Jag vill ju veta om ni tycker att jag ska låta Ronja sätta saxen i mitt hår eller inte? Jag la in några bilder i ett tidigare inlägg, så varse goda och titta.

Jaha då får vi se om det fungerar, ser ju rätt ut!

Jag lovade ju också bilder som Ronja tagit på mej och Isac under promenaden så nu kommer några av dem.I dag ska vi åka till Norrtälje och handla. Jag ska hämta Ronja och en kompis till henne som ska komma hit. Robbin ska jag också hämta, han ska köpa en ny väska. Den gamla har gett upp

Så nu blir det en ny med plats för min gamla bärbara, som han använder som skoldator. Sen ska vi köra Robbin till en kompis.

Tror att vi ska köpa hämt pizza i dag, eventuellt prova en familje pizza. Inte så nyttigt, men i bland får man, bara det inte blir varje dag. Föresten har vi ju varit ute och prommenerat ett par gånger. Ska nog försöka gå på gympan på måndag om vi är friska.

I dag ska jag köpa massa nya grönsaker och frukter, längtar! Det är så gott som slut hemma nu. Mmm, havtornsjuice!

Jag lovade ju också att ni skulle få se de nya fina kläderna från Me and I, så här kommer de! Sötaste modellen i dag och som ni ser kryper han snart!Så, nu måste jag sätta fart! Isac och jag och djuren ska ut i solen! Måste komma i håg att prata med Margareta (på http://www.dermaroma.se/hemsida.html  ) om solskyddsfaktor till Isac, för det är klart att han ska ha en som  är giftfri och ekologisk .

Kram kram.


Torsdag 2 april, forts

Hejsan!

Det var ju lite om både hälsa och kärlek i de senaste inläggen! Det är ju alltid trevligt när det liksom blir lite feel good!

Tänkte peta in lite mer om dagen. Isac och jag tog en promenad, han satt i bär selen på ryggen.Det där var inte lätt! Det kommer bättre bilder från promenaden med Isac i bärselen i morgon. Som min dott tagit.

Jag såg faktiskt min första tussilago för i år under promenaden, tog bild på den men det blev grymt suddig! Kunde inte böjja mej ner så bra när Isac satt på ryggen.
Meeen ni vet ju hur en tussilago ser ut, så ni får väl lita på mej när jg säger att jag såg en.

När jag kom hem var vädret ännu bättre, så jag körde ut den stackars sjuklingen i solen på balkongen en stund.Mmmm, sol! Hur jag fick ut Fredrik i solen en stund, tja jag KAN faktiskt vara ganska tjurskallig! Hm, visst ja! Glömde att tjejer är envisa och killar är tjurskalliga!

Men det var allt för i dag, hörs i morgon! Men visst ja Isacs me and i grejjer har kommit, men dem får ni se i morgon!

Kram kram.

Torsdag 2 april. Ångrar ingenting.

Morn morn!

Det blev ingen begravning för oss i går,efter som sambon fortfarande var för sjuk, Det kanske ni förstog, eftersom jag inte nämnde något om den?I morse när jag vädrade ur sovrummet (sjukstugan) och böt sängkläder, blev jag lite nostalgisk. Pillade på gips barn foten i grönt och frukten alternativt grönsaken (ingen vet nog riktigt) som Robbin och Ronja gjort när de var små.  Den tiden den tide, vilka goa ungar man har!
Hittade ett gammalt block som inte var fullt, bestämde mej för att rensa ur det och fortsätta använda det. Hittade ett blad skrivet av mej till barnen, i en annan tid.Godmorgon änglarna!
Det var fint att ni ordnade frukost och lunch själva i går. Och vad bra att ni plockade undan och tog disken. Mysigt med ljusen.
Nästa gång går det ännu bättre!?
Hoppas ni sovit gott, vi ses i kväll!

Kram er stolta mamma.

Följt av:

God morgon!
Jag älskar er! Ha en kul dag! Ronja packa gympa käder!

Kram mamsen.

Väcker mycket tankar och minnen.

Det fanns en tid då jag mådde dåligt och bla mådde jag dåligt över att jag släpade barnen med mej i mitt liv?! Hm, så här i efterhand kan jag ju undra hur man annars skulle göra? Sluta leva?

Nåja, efter min skillsmässa från deras pappa hade jag tätt två ganska långa förhållanden. Med män som jag tyckte hade bra förutsättningar och som jag i tur och ordning älskade. Naturligtvis har jag alltid älskat barnen i en helt egen ohotad nivå /kategori (kommer inte på rätt ord) av kärlek.

Men av olika anledningar så blev det i slut änden inte så bra med dessa män ändå, utan jag tog mina barn och gick. För att skydda både mej och dem.

Kunde tycka att jag skulle gått tidigare eller inte sattsa så hårt på att lyckas i kärleken. Men men det är ju inte sån jag är.

Under denna tid gick jag "tillslut" i olika terapi former. Samtals terapi som gav sitt och sen kognitiv terapi. Kognitiv terapi är så lysande,det skulle var man prova!

En vända när jag var sjukskriven så hade jag ett (obligatoriskt) samtal med min då varande chef, en klok kvinna. Inte så populär i alla läger, men jag gillade henne. Hon var bra.

Det här samtalet som vi hade glömmer jag aldrig! Det i kombination med terapin var början av resan till att förlåta! Förlåta dem som sårat mej och gjort mej fel, pressat mej i egna syften. MEN framför allt förlåta mej själv!

Det är där den viktigaste biten ligger! Själv helande tankar och affirmationer. Det där kan ni, tyck om dej själv,aceptera den du är och förlåt dej själv. Det låter såå banalt! Men det är faktiskt nyckeln till själslugn och lycka. Efter det är allt möjligt!

www.annnaloves.se

Nåja tbx till den kloka kvinnan och vårt samtal. Jag nämnde mina tankar att jag ångrade att jag släpade barnen genom detta. (ville inte gärna prata, men när hon frågade så...)

Hon tittade på mej och så sa hon. Vet du var inte ledsen för det Malin! Jag tror att du gör helt rätt! Öppna ditt hjärta för kärlek och följ det. Dina barn vet att du älskar dem och att du alltid tar hand om dem. Du gör ditt bästa och ibland blir det rätt och ibland blir det mindre bra.

Jag var i din situation och jag valde att leva ensam med mina barn. Och ensam blev jag. Mina barn är stora i dag och jag är fortfarande ensam. Det är inte alltid så roligt!

Jag hörde,jag tog in! Samtidigt som jag kände sympati med henne, kunde jag börja läka själv.

Tack du kloka kvinna!

Önskar dej allt gott och hoppas innerligt att du nu på ålderns höst hittar någon att dela glädje o sorg med.

Det var inte det här jag tänkt skriva om i dag, men det här är vad det blev! Finns väl en mening med det också!

Glöm inte att komentera mitt tidigare inlägg om vad jag ska göra med mitt hår. Ge mig tips!
Hörs senare!

Kram kram.

Onsdag 1 april

Hej!

Det är en bra dag i dag! För det första så har Ronjas kamera kommit och den blev 500 kr billigare än vad det skulla ha blivit,trevligt efter all denna väntan. Trots att det var jag som gjort fel! Tackar Japan photo www.japanphoto.se

Sen hade även Isacs docka kommit!
Pappa Fredrik, Isac och dockan Albin. (Ronja och jag bestämde namnet).

Jag var på öppna förskolan i morse och hade en trevlig stund. Vi pratade bla om jobb och extra inkomster. Jag pratade om min blogg och sa att jag inte tror att jag kan dra in så mycket att man klarar sej på det. Är ju ingen kändis direkt.

Jag har alltid tänkt att om jag får småbarn igen så ska jag bli dagmamma, men det känns inte som om det finns underlag så det räcker både för den befintliga dagmamman, Förskolan i Köpmanholm och mej.

Men jo det trode de som var där att det fanns! Hmm, tänka! Kan det vara något kanske????
Den bloggande dagmamman kom på förslag!

Sen hämtade jag Ronja vid färjan och vi åkte till vårdcentralen. Isacen vägd och mätt. växer som han ska. Snart är det slut på lugnet för han kryper vilken dag som helst nu!

Ronja fick sin spruta.

I helgen när jag var hos mamma och hälsade på så hämtade jag även hem några plantor som vi beställt.
6 st gojibärs plantor, det ska bli spännande att odla. Gojibär .

Gojibär innehåller betasitosterol som sänker det onyttiga kolesterolet. De innehåller vidare lutein och zeaxantin som i studier visat sig vara betydelsefulla för att skydda ögat och gula fläcken mot skadlig uv-strålning.De är rika på betakaroten som är en viktig antioxidant och innehåller flertalet av de essentiella aminosyrorna kroppen inte kan producera. Man kan äta 20-30g/dag
goji_155x150.jpg
.

Himalaya och Kina
Gojibärets härstammar från Himalaya och Kina. Det räknas som källan till ett långt och lyckligt liv. Modern forskning bekräftar att gojibäret har många positiva egenskaper som dessa människor känt till i tusentals år. Gojibär har främst använts som ett föryngrande och allmänt stärkande näringstillskott.  Dessa bär har speciellt ansets vara bra för hjärta och immunsystemet. Men det har även använts för att bli av med sömnproblem, förättra synen, spermieproduktionen, blodcirkulationen och den sexuella förmågan.

Vi har ju egna superbär i sverige som typ blåbär, lingon, havtorn, tranbär, björnbär, hallon och jordgubbar. Men ombyte förnöjjer, jag använder just nu ganska mycket gojibär.

Mixar det i mina smoothis. Isac gillar päron pyrè , när man mixar ett päron blir det bara en slaskig,  blöt, rinnande massa. Men Banan, päron och torkade gojibär blir perfekt konsistens.

Ha gärna i även ingefärra och lite chillie i smooties, sätter fart på ämnesomsättningen och är bra mot förkylningar.

Skål!

Kram kram


RSS 2.0