Måndag den 31 augusti

Barnet är ca 26 dagar gammalt och hjärtat slår. :)

Anmäld

Då så, nu är Bingo anmäld till en "riktig" utställning. Den tredje oktober är det dax, utställningen SSTS lokalavdelning Öst inbjuder till officiell utställning i samverkan med SvKTR och Shih Tzu, Lördagen den 3 Oktobber 2009 Sollentuna.

Tack för era fina komentarer! Är lite slö på att svara just nu, är lite trött och mör. Men jag kommer igen. :)

Kram Ma

Aj!

Aj oj uj!

 Att stå i ca 5 timmar och bära runt på Isac där emellan var liite mycket för mina höfter i nuläget. Hade foglossning med Isac men INTE så här tidigt. :(

Nästa gång får vi leta rätt på någonstans att sitta. :)

Har ropat in en overall till Isac och har en till på gång som ombyte. Om den inte skjuter i höjden på budningen  så.

Kram kram


BIR = Bäst i ras :)

He he! Bäst i ras och hederspris vann Bingo. Det var visserligen ingen stor utställning och inte officiell , men kul ändå. Vilken duktig dott och vilken fin fin liten jycke.

Jätte bra första utställning , så att vi fick känna på lite. Nästa gång vill vi prova enlite  större ras utställning tror jag.

Först gjorde vi det som man gör mycket på utställningar.....

Väntade

Ooooch väntade


Och väääntadeOch väntade liiite till
Sen var det äntligen dax!Kollade tädernaBen och höfter

Stå snyggt.  Upp med svansen och in med tungan.

Yes! Två rosetter! BIR och hederspris. Grattis Bingo och Ronja.


Nu åker vi på hundutställning

Åker med 7 färjan så nu är det bara till att fixa det sista. Hörs senare.

Kram kram

Trueblood

Ny serie på 1 :an faktiskt. Men den börjar kl 22 på onsdagar så kanske jag kommer följa den på svt play i stället, då kan
jag ju titta när det passar mej.
Någon mer som sett den och fastnat?

Se ya

Skönt

Har sovit gott och mår bra! Nu ska Isac och jag gå ner och äta frulle med sambon,

Kram kram

Jaha

Nu är det bara till att gå och lägga sej en stund och sova lite. Ska hämta hem Ronja om några timmar.  Gääääsp!

Vi har suttit och titta lite på dvd från när jag väntade Isac och första tiden med honom. Lillgubben så snabbt det går.

Nåja är ruskigt trött nu så jag ska passa på att vila lite innan bilkörningen.

Kram kram

Hur kan man?

Hur kan man prata i sömnen när man inte kan prata?  Isac kan det i allafall. :) Inatt sa han någontin högt och tydligt, det lät som en tre ords mening. Fast man inte kunde förstå vad han sa förstås. :)

Känns som att det blommar upp stora vackra finnar över allt nu, hormoner som spökar förstås. Eller måste jag tvätta mej oftare kanska? ;)
Nä, jag skojade faktiskt. Jag tvättar mej som förut, har inte fått någon konstig gravid knäpp och slutat tvätta mej. Ännu! :)

Vilket himmla jobbigt väder det är! Först ganska mulet och lite ruggigt sen svänger det runt och solen gassar och det är typ 50 grader varmt. Sen blir det disigt och mulet igen.

Nu på söndag är det hundutställningen, så vi kanske övar lite på lördagen. I dag kommer Ronja hem från lägret på Rävsten. Trött är väl bara förnamnet kan jag tro. :)

Sist men inte minst vill jag tacka för era stöttande komentarer, tack så mycket goa ni!!!!

Kram kram

Känns bättre nu....

Jo det känns bättre nu! Säkert är/var det bara orolig mage hungrig och gasig kanske. ;)

Men man/jag blir så orolig.

Hade tänkt städa i dag, men nu ska jag nog ge mej själv lov att bara ta det lugnt med Isac i dag istället. Tills allt känns bra igen.

Det är som ett kropps minne det där med missfallet. Sitter liksom kvar i kroppen. Jag småblödde mest hela tiden och ringde tillslut för att få ett ultraljud så att jag skulle få veta hur det var. Tog ju givetvis flera dagar innan de hade en tid till mej. Jag gick där och varje gång jag kände att det liksom sipprade blev jag ju jätteledsen och försökte stanna upp och vila/ligga ner om det gick. Samtidigt ville jag ju fortsätta som vanligt och ingen visste ju först.  Sambon och jag visste ingen annan och jag jobbade. Gissa vilken ångest jag hade när jag skulle nysa, kändes ju som att man skulle nysa ut det lilla knyttet som eventuellt var kvar.

Jag följde med mamma på en begravning och då talade jag om det för mamma också. Men det finns ju liksom inget annat att göra än att vänta. Sen kom det tillslut en lite kraftigare blödning. Ont hade jag egentligen inte, inte mer än att det molde i magen och ryggen. Så som det också gör när man ska ha mens och när man är gravid typ.

När vi sen gick på ultraljudet dagen efter så kunde de konstatera att det hade suttit ett fosterdär men nu var det borta.

Jo jo jag vet, det var säkert något fel på just den lilla figuren och det var därför som kroppen städade ut den. Men man blir ju ändå ledsen och känner sej skyldig. Skyldig till att inte ha skapat en tillräckligt bra miljö för den lilla cellklumpen att finna sej till rätta på. Inte gett den näring nog att fästa ordentligt och växa som den skulle.

Bara de första veckorna passerar så känns det bättre sen.

Nu ska jag gå och gosa med Isac. :)

Tävling hos älskade hjärtegryn

I tävlingen kan man vinna ett par namnade plyschbyxor med valfri färg på text och mudd. Jättefina tycker jag så dem vill jag gärna vinna hos älskade hjärtegryn. Kolla själva.Nojjigt!

Vaknade med ont i magen i morse! Och i mitt tillstånd så tänker jag ju inteatt det kan vara vanlig magont, gasig eller något oskyldigt. Blir jätte orolig. Går genast upp och försöker känna efter vad det kan vara. Stanna lilla baby, jag vill inte blöda.

Har nu suttit uppe en stund och försökt att tänka på annat, tror nog att det är lite vanlig magont. Men det är svårt att avgöra när man först blir så spänd. Visst det är fånigt att hettsa upp sej och oroa sej det finns ju heller inget jag kan göra åt saken om det skulle vara så det blev. Men jag vill ju så gärna att den lilla ska vara kvar och jag minns ju bara allt för väl förra gången jag fick missfall.

Men det går ju inte att gå o tänka så hela tiden och det gör jag inte heller. Det är bara när det är något som känns annorlunda och rädslan griper tag och styr över mitt kloka jag.

Nu ska jag ta mej samman och Isac o jag ska gå ner och äta. Tack för att jag fick skriva av mej lite ångest och rädsla. Kanske jag mest är hungri!?

Kram

Filmen var bra! :)

Endel ändrat men så är det ju när det filmatiseras, men bra ändå. Upplagt för del nr två är det ju. Bästa att läsa ut bok två på en gång! :)

Se ya

Hi hi, vilken bra dag!

Hejsvejs alla fina läsare! :) Tack så mycket för era lyckönskningar, värmer så klart! :)

I dag har Isac och jag varit och handlat. Jag blir så glad när jag hittar massa ekologiskt odlade OCH när producerade varor. Det kan ju knappast bli bättre! Bra för familjen , mej och lilla bebben i magen.

Både morötter och potatis är Roslags odlat. Inte sötpotatisen. :)


Korven är närproducerat och extra högt köttinnehåll, perfekt! Dessutom är den ekologisk.

Passar på att slänga in en liten bild på denna söta närproducerade gosse. ;)
Dessutom så hade mina böcker kommit i dag oooch Isacs go`boken böcker! Och på macken fanns nu äääntligen Män som hatar kvinnor att hyra. Så bye bye! ;)

Ska läsa nu både med Isac och i mina böcker, Sen blir det filmtajm i kväll med familjen. Utom Ronja förstås. :(

Och det är efterm så man kan väl säga att det snart har passerat ytterligare en dag utan blödningar. Är så glad för det.

Kram alla underbara! :)

Jag har en hemlighet

En alldeles ny liten hemlighet.

Jag vill inte att Isac ska vara enda barnet hemma när han är 10 och eftersom Robbin och Ronja är så stora så kommer ju de troligen inte bo kvar här då.

dessutom  är barnen det bästa jag gjort och jag har inget emot att vara hemma med dem, tvärt om. Det gäller att passa på innan det är försent.

Så Isac ska bli storebror i slutet av april någon gång.

Som ni ser på datumet är det här väldigt nytt och det känns läskigt att gå ut med det redan nu. Men dels så är det som jag förstår det redan "ute på byn" och dels så vill jagg visa att jag står för vad jag tycker så att säga. Skulle nu det otroligt sorliga hända så vill jag vara öppen om det med, för som sagt det behöver pratas mera öppet om sånna saker.

Så nu hoppas jag att ni håller alla tummar ni har för mej och min lilla cellklump.  

Kram Ma

Favorit recept
Vi har ett favoritrecept på en limpa i vår lilla familj. Och som det lätt blir med favoritrecept så provar man ju lite egna ideer på dem, till det bättre ibland och till det sämre ibland. Jag har lagt till lite kryddor de senaste gångerna som vi tyckte var gott.
Men sånt tycker jag att ni får prova ut själva så att ni får er egen favortit variant av detta super goda bröd.

Så här kommer orginal receptet på filmjölkslimpa från Pensionat Granparken i Norrtälje. Så lätt och så gott.

3 dl vetemjöl, 2,5 dl rågsikt, 1,5 dl grovt rågmjöl, 1/4 paket rågkross, 1/2 dl vetekli, 2 dl mörk sirap, 4 tsk bikarbonat, 1 liter filmjölk.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke tillsätt sirap och filmjölk. Blandas till en jämn smet. Baka i avlånga formar vilka smörjes innan smeten hälls i. Grädda brödet i 150 grader i ugnen ca 100 minuter.

Håll till godo!

Skit blogg.se

Gjorde just ett inlägg som försvann för att jag tydligen var/blivit utloggad! Bajs!

Isac sitter snällt och leker, vilket ju inte händer hela tiden. Men nu var han lite ny vaken och satt snällt och pillade med sina saker.

Jag ska snart börja med Isacs julkalender. Broderar en som legat på paus över sommaren. Robbin har fått min som min mormor gjort till mej och Ronja har en som deras farmor gjort. Så nu tänkte jag att Isac ska få en.

Stor barnen får inte längre 24 små paket under december, för det är svårt att för en billig penning hitta något som de faktiskt vill ha.

Straxt ska jag byta en blöja och sen gå ner och ge Isac något att äta. Han sov länge i dag, så det blir väl bara en gång i dag.

Undrar vart mina böcker tagit vägen?! Väntar till i morgon ifall de kommer med schenker(de kommer på torsdagar) sen får jag nog ringa och kolla så att de inte kommit på villovägar.

Kram kram

Chans att vinna bla fina leksaker hos Lekvira

Vill så klart vara med om chansen att vinna detta pressentkort som skulle räcka både till leksaker och något fint plagg till Isac. Jag gillar speciellt de fina träleksakerna. Trevlig hemsida som är lätt att hitta på.tävling 1000 kr www.lekvira.se"Var med och tävla om ett presentkort hos LekVira i deras blogg genom att klicka här "


Zzzzzzz

Himmel vad jag är trött, snart går Isac och jag o sover en stund.

Jag körde Ronja och Linnea + två ton packning ;) till Norrtan i dag. De ska ju åka till Rävsten  på läger, otur har de med vädret också. Men tur som är så sover de i stugor, så om de bara har ordentligt med ombyte med sej så klarar de sej fast det regnar. Men det är trist förstås.

Näe, det blev inte den bilen som de tittade på i går. Sökandet fortsätter.

Jag har äntligen bestämt mej för vilken sorts overall Isac ska ha. Det blir en mikk line overall och jag tänker ropa in en från tradera så är det i allafall lite mera miljömedvetet.

Kram kram

Åååh, jag vill så gärna se Män som hatar kvinnor


Trött och bloggtorr i dag!

Så kan det ju vara. :)

Fredrik och Robbin är och tittar på en bil. Hoppas att den är bra, då har Robbin en egen bil sen.:)

Mmmmm goooodis suuuugen!

Denna sköna gröna tävling vill jag ju va med i!
Bybeon.seJag Deltar Hos ☆SessanOchPrinsessan☆ som i samarbete med ByBeOn Lottar ut Estelle & Thild`s -Body Wash & Body Cream -Ta Chansen att Vinna du också!!

Tävling hos tant Ulrika

Hittade jättesöta inrednings saker till en liten prins som jag så klart vill vinna. :)

"Jag vill vinna ett presentkort + fraktfritt från Helhjärtat - butiken med saker att älska hos Tant Ulrika"

God morgon

Solen skiner och jag sitter och mornar mej med Isac. Han ska få en ny blöja och sen går vi ner och äter lite frulle. I dag är planen att inte ha någon plan , bara lugnt och skönt.

Sitter och tittar på lite olika recept på förrätter. Faraos köttfärsciggarer och savojkål med bacon är två jag fastnat för hit tills. Varmrätt ska vara inbakad oxfile. Vad säger ni? Förätten får inte vara gjord på rökt lax och eller skaldjur.

Kram kram

Tjejdag!!

Jo vi tog en tjejdag till Ronja, jag och Isac så klart! Jag skulle till Norrtan för att gå på apoteket och Ronja behövde lite mat till sitt läger på Rävsten på onsdag. De bilr där från ons till fre så det blir tomt, meeeen jag har ju Bingo!!! ;)

Vi gick och lunchade på Pelikanen, trevligt i solen. Avocadosallad till lunch och varsin liten chokladbiskvi till fikat efter.
Var nöjd!!!

[Baloo:]
Var nöjd med allt som livet ger
Och allting som du kring dig ser
Glöm bort bekymmer, sorger och besvär
Var glad och nöjd för vet du vad.
En Björntjänst gör ju ingen glad
var nöjd med livet som vi lever här

Vart hän jag än strövar, vart hän jag än går
Står djungel och snår, kring mina spår
Jag älskar bin och deras bon
för honung är ju min passion
Åh vill du av myror få munnen full
Så ta en titt under sten och mull
Åh kanske smaka dom.

[Mowgli:]
- Äta Myror?
[Baloo:]
- Ha ha, De är världens käk, 
kittlar dödsskönt i kistan

[Bagheera:]
- Mowgli, se upp!

[Baloo:]
Var nöjd med allt du ser
och allt som livet ger

[Mowgli:]
- Men när?

[Baloo:]
Allt livet ger.Var nöjd med allt som livet ger
Och allting som du kring dig ser
Glöm bort bekymmer, sorger och besvär
Var glad och nöjd för vet du vad.
En Björntjänst gör ju ingen glad
var nöjd med livet som vi lever här

Om frukter det lockar
Banan eller bär,
se till att du plockar
dom utan besvär,
Vill du plocka fruker av bästa klass
Så använd din höger å´ vänster tass,
Men klorna dom ska du dra in
så fort du ska ta dig en fin apelsin
Hoppas att du har förstått?

[Mowgli:]
- Oh ja, Tack Baloo!

[Bagheera:]
- Oj oj, hö, så utomordentligt fånigt.

[Baloo:]
- Come on katten, det svänger ju.

[Baloo:]
Var nöjd med livet som vi alla lever här

[Mowgli:]
Bland träd och bär.

[Baloo:]
Vi lever här.

[Baloo:]
- var snäll att klia min vänstra axel uppifrån, Mowgli...

(lite mellanprat och Mellanspel)

[Baloo:]
- ... Oboj, det här är livet.

[Baloo:]
Försök nu att koppla
hmm, ta´t lungt, ta en sak i sänder
För låt mig säga en sak lilla pysen
Är du flitig som ett bi - ingen style
Så Jobbar du för hårt

Försök inte få det du inte får
Försök inte nå det du inte når
Har du förstått att det här är riktigt
att vad som helst är mindre viktigt
Kan du utan besvär
Bli nöjd och glad med livet som vi lever här


Inte som man tänkt?

Mannen hamnade bredvid en äldre kvinna på en bar. Hon såg verkligen riktigt bra ut, även om hon som hon sa firade sin 61 årsdag. Och faktum var att hon såg bättre och bättre ut eftersom som timmarna gick. Han tänkte tanken att hon säker hade en riktigt snygg dotter. De drack lite och småmyste med lite kyssar och smek. Då hon plötsligt frågade om han testat en sportmansdubbel?
Vad menas med det? frågade han.
Det är em mor och dotter trekant med dig.....sa hon.
De drack lite till och hon sa att det var hans turnatt. En stund senare tog de en taxi hem till henne. När de klev över tröskeln ropade hon in i huset: Mor är du fortfarande vaken?

Helt underbar!

Varför tog jag inte flera? Helt underbar är ju denna "tvättkorg" från IKEA. Ja, jo jag råkade hamna där i dag igen! ;)
Mamma, Ronja och jag tog en tjej utflykt dit i dag, jo Isac fick ju så klart hänga med brudarna och se det tjänade han ju på. Han fick ju den fina "tvättkorgen" av mormor. Så nu har vi en jättefin nalle o gosedjurs förvaring.

Isac gillar att stå och plocka i och ur den och öppna och stänga.

Me like!!

Dilemma!

Måste ju säga att jag nu hamnade i moraliskt dilemma ang vinter overal.l Vill ju ha det bästa till min lilla plutt så klart , vindtätt och vattentätt samt material som kan andas. Men om det är så som det står i artikeln i  mitt tidigare inlägg, så vill jag ju inte ha en sån?!

Någon som vet råd på detta? Enligt artikeln så fanns det ju ett företag som kunde garantera giftfria jackor, man undrar ju vilket?

Nu har jag i och för sej funderat på att köpa en begagnad vilket skulle döva eventuellt dåligt moraliskt samvete något. Men ändå. :(

Hmm

Att ha vitt köksgolv (marmorerat) när man har svart hund är inte Bingo!


Shit, visste ni detta?

Satt och kollade och jämförde overaler, när jag snubblde över den här infon. Visste ni det?

Lugnet lägrar sej!?

Hoppas jag! :)

Nu har vi gjort vårt skolstartsmarathon, dock memorerade klantmamman fel tid på föräldramötet. :( Så vi stressade dit lagom till mötet slutade, hmm.

Nu ska Isac och jag gå ner och inta något frukost aktigt och sen ska vi titta lite på barntv tillsammans en liten stund.

När Isac sover sen så ska jag läsa ikapp lite hos er.

På tal om att läsa kanske det blir tid att läsa klart min Liza Marklund nu. Och de efterskickade böckerna borde ju komma straxt, även om jag tog dem fraktfritt.

Ska skriva "avtal" med mina storisar ang barn/studiebidraget. Tänkte att vi ska prova att de får ta hela själva. Men då får de ju betala tex telefonräkningen själva. Ronjas hundförsäkring skulle vi dela på så jag gör väl det med Robbins kommande bilförsäkring också. Han ska köpa en bil som han kan övningsköra i och ha den första tiden med körkortet.

Sen får de givetvis köpa kläder och hygienartiklar själva (utom bindor o tamponger). Lika bra att skriva ner det annars glömmer vi vad vi bestämt och så står man där och tjafsar i allafall.

Se ya

Det starka könet?

En läkare hade uppfunnit en maskin som kunde överföra smärtorna under en förlossning till barnets far.

Ett äkta par tog chansen att prova maskinen.

Då födseln satte igång, blev maskinen inställd på att föra över 25 % av smärtorna till fadern,

Men mannen märkte ingenting överhuvudtaget. Läkaren tyckte att det verkade märkligt och höjde inställningen till 50 %.

Mannen märkte fortfarande ingenting, men kvinnan mådde märkbart bättre.
Eftersom det gick så bra, överförde man 100 % av smärtorna till mannen.

Förlossningen fortgick utan att kvinnan hade några som helst smärtor och ett välskapt barn föddes.

Då mannen kom hem från BB, fann han brevbäraren liggandes död vid ytterdörren.


Täbycentrum by day!

Jaha då har hela dagen passerat då. Robbin , Isac och jag har varit i Täbycentrum hela dagen och shoppat. Robbin har klippt sej, köpt kläder och klocka.

Stackars mamma hittade ett par tunikor på Ginatrikåååå oxå. :)

Ronja har börjat skolan i dag och vad kan man säga!? I morgon blir säkert en bättre dag. Hjärtat.

I morgon åker vi till Stockholm för att titta på Robbins nya skola och sen hinner vi väl lagom hem, så ska Ronja och jag iväg igen. Första klassmötet. Så i morgon hinner vi inte gå på hundkurs.

Dagen för Ronjas och Bingos första utstälning tillsammans närmar sej. Spännande.

I dag hade vi min moster Lottie på besök en snabbis och Fredrik och Isac fick försenad födelsedags present. Trevligt, Tack!

Isac fick en snickarlåda med hammare och grejor i, så att han kan hjälpa pappa. :)

Vi ska snart gå ner och titta på film. Motstånd heter den, det ska vara en otrolig men sann historia om tre bröder som under andra världskriget står upp mot den tyska ockupationsmakten.

Den verkar väldigt bra, hoppas den håller vad den lovar.

 

Premiär!!!!

Inte det bästa videoklippet, men dock det första på Isac när han står och går. Han går inte så långt på filmen, för han var inte in the mode. Men det kommer säkert flera klipp på detta. :)
Se ya

Feeling a bit corny, men

Här kommer en till, som är såå bra. Det är det ända stället som man egentligen kan på börja en verklig förändring på.  Tro på dej själv! Du kan älska dej själv och genom det kan du sen göra huuuur mycket gott som helst. Och det är de små sakerna som ger det stora.

Börja dagen med att tala om för dej själv att DU duger som du är, du är faktiskt HELT unik. Finns ingen annan likadan som dej på hela jorden. Och Du är den där personen som kan göra skillnad. I dag ska jag bestämma själv hur jag ska må och det ska bli en bra dag.

I dag ska jag börja med sopsortera eller köpa ekologisk frukt. Idag ska jag förlåta mej själv eller/och de som gjort mej illa och börja gå vidare. Idag ska jag göra någon glad. Idag ska jag tala om för någon att jag älskar dem.

I dag ska jag vara glad för det jag har!

Ja ni fattar, det finns ju så mycket egentligen! Ha en fantastisk dag!!!!!!Till er :)


God morgon på er!

Hoppas eran dag blir fin fin!:) Kraaaaaam.

Gäääsp!

Hej mina vänner! Trött liten mamma går nu till sängs, hörs i morgon!

Kram kram

Hejhopp!

Vi ska till Norrtan och fixa lite pre skolstartsgrejjer. Isac somnar nog ganska direkt i bilen skulle jag tro, han är väldigt snabb gråten nu.

Vädret är något sorts mellanting? Nåja! :)

Se ya later!

Tävla hos mammarussin

kotteshoppen


IKEA montage trots hösthumör och nästan höstväder.

Jodå, beskrivningen och allaskruvar fanns med. Isac och jag skruvade ihop själva hyllan och sambon satte i hop lådor och luckor i avikande svart.
Kolla någon som är koncentrerad!


Som sagt även vädret är lite lynnigt. ;)

Tog det färdiga resultatet med mobilen så det blev inte så bra bilder, men det blev fint.


Läste ett inlägg

Läste ett inlägg hos Frida som fick mej att minnas. 


Isac är barnet efter mitt senaste missfall. Fast jag har fullt upp med underbara prinsen så stannar jag ibland upp och tänker på den lilla som aldrig riktigt blev, men ändå fanns. Skrev jag i mitt svar till Frida och så är det ju.


Tack Frida för att du påminde mej, för det är inte meningen att vi ska glömma. Och mitt daskiga söndagshumör försvann mer eller mindre när jag så konkret blev påmind om hur glad jag är över dem jag har. Mina äsklingar! Med eller utan söndagshumör. :)

Älskade fina Robbin som gör mej så stolt, du vet ännu inte om din fantastiska kapacitet. Ronja som värmer mitt hjärta, så lik mej själv för en massa år sen(menar då inte bara till utseendet) men ändå modigare och mera mogen. Isac min lilla gosegubbe som är så söt och go. Och älskade sambon som jag är så glad att jag träffade när jag gjorde forever means forever. :)

Och du lilla som fanns i mej en liten stund, för liten och svag för att komma till oss. Jag minns dej.<3<3<3

Söndagshumööör!!!!

Oj oj oj, hur ska det här gå? Redan innan vi börjat montera IKEA grejerna så hänger den tråkiga söndags stämningen tung i huset. :(

Ronja är sur på mej för att jag glömde köpa hårfärg till henne när vi var i väg i går. Robbin hjälpte mej att bära upp skåpet som ska monteras, mycket sömnig så han fick gå och lägga sej igen. Sambon muttrade och pustade mest hela tiden (och jag med), sen drog han iväg på ett jobbmöte(kolla ett kommande jobb). Isac är trött,grinig och pillig. Dvs kryper mest runmt och drar i saker som han veeet att han inte ska röra. Nu står han och kastar ner saker i trappan. :(

Trög känner jag mej och monteringen av skåpet/hyllan och sorteringen av tvätthögen käns näst intill oöverstiglig. Och det jäkla brandlarmet ligger inlindat i filten och blippar. Tss ;)

Ja det är helt enkelt en sån dag då det nog är synd om oss! Märkligt att alla ska vara på det humöret samtidigt.

Det är nog lika bra att ta tagi sakerna så känns det lite bättre sen. Säkrast att prova själv tror jag, känns som vi ska vara i varsin egen liten ruta i dag.


Vilken tur att jag får gnälla lite till er, tack! :)


Kram kram

Oj,hela dagen försvann!

Ja, vi var på IKEA i går. Så hela dagen bara försvann,när vi kom hem var vi för trötta för att ta in grejerna. Så allting ligger fortfarande i bilen. Vi hyrde en film som vi såg och sen var det sängen.

Men som sagt är inte nätter våran starka sida. :(

Ronja var iväg med några kompisar på the voice i Stockholm,hon fick skjuts hem så jag behövde inte ut och fara. Men mamma slappnar ju inte riktigt av förns hela flocken är hemma. Och Isac hade en snurra spinna natt i sängen och vid 4 började brandvarnaren i sovrummet att blippa. Upp och plocka ner den så tyst som möjligt. Lindade in eländet i en fillt och la i ett annat rum.

Sen ville Isac gå upp och det tog en heldel övertalning för att få honom att ändra sej. Känner mej liite seg.

I dag ska grejorna från IKEA in och monteras bilder kommer. Och det kommer hit en väninna till mej på fika. Hinner nog inte med så mycket bloggande.

Kram kram.

Vill så klart vinna roliga leksaker hos tant

Klart jag är med och tävlar om fina priser till Isacen

"Jag vill vinna ett presentkort värt 200kr + fraktfritt från Syster&Bror hos Tant Ulrika!"

Kaffè latte

Ronja och jag provade att göra kaffe latte med Barista mjölk. Nam nam!
Med ett litet charmtroll i bakgrunden. :)

Som veeet att han är med på bild. :)

Varken Barista eller kaffe´latte blev det för Isac. Han får bli en 10-15 år äldre först.
Kram kram

Låg i kameran.......

Hejhopp!

Pms, pms, pms, blääääää!

Har varit på dagiset här i byn och hälsat på i dag, öppna förskolan har ju inte startat ännu. Och ombyte förnöjer.

Straxt kommer Robbin och Ronjas farmor och hälsar på dem.

Ronja tog bilder på Isac och jag tycker det ser utr som en annan unge. Lustigt! Kolla.Och ett par på mamma.
Vår lilla kille.

Så, då har jag/vi varit på BVC och vägt, mätt och kollat. Isac håller sin kurva så fint så, men han är ingen stor kille. Nu vid dryga ett år så väger han 9140 och är 73 lång.

Ronja vägde 9440 och var 73 lång vid 9 månader och vägde 10890 när hon var ett år och två månader och då var hon oxå 79 lång. Så man kan väl gissa på 10kg och 75 lång när hon var ett.

Robbin vägde 11,2 och var 77 lång.

Han fick sina två sprutor och var jätte duktig. Han var lite blygg så han ville inte vinka och/eller klappa händerna som han annars kan. :)

Passade på att väga mamma också när vi var där, de har ju så bra våg. Hm! Vid närmare efter tanke kanske den inte ääär såååå bra! muttrar! Något fel var det nog på den för den visade för mycket. :(

Asch, har ju inte varit på toa i dag, säääkert därför den visade några kilo fel. Jag hade ju jeansen på mej också, det är ju tungt tyg. ;)

Kram Ma

Gaah, älskade, förbannade tonåring soooov!

:) Det vill i allafall mamma göra, behöver. Tack och lov att skolan börjar snart. Är det inte den ena som väsnas på natten så är det den andra, eller Isac så klart.

Sååå mycket kännslor, spänningar och ångest som "tydligen"  bara måste hanteras på nätterna.

Inte vill jag vara i deras skor. Men mina skor hittar jag väl snart inte för jag är för trött. ;)

Kram kram

Mina böcker.

Du fattar ju ingenting har man ju hört EN eller annan gång och det är oxå namnet på en av böckerna jag beställt.

Barnaboken av Anna W vill jag kolla, har för mej att det fanns en hel del bra att hämta där.

Uppfostran utan gråt blev jag nyfiken på.

Älskade förbannade tonåring vill jag också se om den har något att ge mej.

Är det någon som läste dessa och vad tycker ni i så fall? Är det någon som har något annat bra tips i ämnet?

Natti natt.

Måste ju säga att det är skönt att det inte bara är jag!

Eller!?

Isac verkar vara på ungefär samma smågnälliga oispirerade humör som jag själv är. Så vi får väl helt enkelt stå ut med varandra och trösta den som just för ögonblicket gnäller värst. :)

Blir faktiskt en hel del kramande och gosande för det orkar vi med. :)

Ingen snäll brevbärare i dag. :(

Det är helt klart hösten som kommer nu i allafall läslusten kommer med stormsteg. Har beställt flera böcker om både småbarns utveckling, hur man kan hantera det och dem.. Har också beställt böcker om hur man förslagsvis kan lotsa sina tonåringar genom skärseldarna på bästa sätt. Skönt att få lite tips och förhoppningsvis se att det man gjort hitills är helt ok. Precis som bibeln så ska de inte läsas bokstavligt och man tar till sej av det som fungerar för mej och min familj.

Nähä, dax att få middagen till min fina familj på bordet. Det är viktigt att försöka äta tillsammans som familj så ofta som möjligt tror jag. Snart kommer sambon hem till oss, bäst att skynda! :)

Skulle vilja sitta i badet med Isacen, det hör nog oxå till höstkänslorna.

Kram Ma

Utan inspiration

Är jag i dag eller i allafall just nu. Men det kommer kanske lite senare.

Goskillen och jag tar det lugnt. Vi har varit på en liten promenad med Bingo eftersom hans matte är och shoppar. Jag väntar på ett par paket.Ett  från Ellos och ett från Halens, så får väl hoppas att brevbäraren kommer med något av dem i dag. :) Sånt piggar alltid upp.

Vi ska nog gå ner och fika lite nu Isacen och jag. Jag skulle vilja läsa lite i En plats i solen (Liza Marklund), men misstänker starkt att det inte är vad Isac tänkt sej.

Vi såg en film i gårkväll innan jag hämtade Ronja. The librarian 3. Med en trea är det ju lite så att man liksom vet vad man får och inga större överaskningar. Så var det här med. Men det är helt ok lättunderhållning som inte kräver så mycket av sin tittare. Samtidigt som det är äventyr och humor i ett.

Som sagt lättsmält.
Se ya

Inte blev det mycket till inlägg

I går blev det inte många inlägg. Men det är ju så i bland. Min kompis kunde inte komma men vi pratade i telefonen en stund i stället. Får träffas nästa vcka i stället.

Det är mycket i huvudet på mina älskade stora ongar nu och mycket tid och energi går åt till att prata och umgås där just nu. Kärt besvär!

Och i dag är hösten här. I morgon ska Isac och jag till vårdcentralen.

Ronja är med en kompis och shoppar och Robbin har en kompis här så de spelar.

Kram kram

Skolstarten närmar sej

Och det märks. Humören svallar ohejdat på mina älskade tonåringar. Dax att börja lägga sej i tid igen och det är inte roligt.
Mycket tjafs om läggning nu på nätterna, men det blir nog snart bra. Det är som att fånga in fria vilda hästar, men de vänjer sej.:(

I dag kommer nog en kompis hit och hälsar på mej och Isac. Solen skiner så fint i dag, vi ska gå ut efter frukost lilleman och jag.

Kram kram

Ha ha, jo något lite kanske det stämmer!?

I New-york city har det öppnat en butik som säljer äkta män.
Dit kan kvinnor gå för att finna sig en man, vid ingången står följande instruktion:
 
Du kan endast besöka denna butik en gång
Det är sex våningar med stigande pris på produkterna för varje våning  
Du kan välja en produkt från en våning, eller så kan du välja att gå upp en trappa.
Dock får du aldrig gå tillbaka ner en våning, bortsett från att lämna butiken.
 
En kvinna går till butiken för att finna sig en man. På första våningen står en skylt
 
Första våningen: Dessa män har fast jobb.
Hon är intresserad men fortsätter uppåt
 
Andra våningen: Dessa män har fast jobb och älskar barn.
Det är bra tänker hon, men jag vill ha mer så hon fortsätter uppåt.
 
Tredje våningen: Dessa män har fast jobb och älskar barn samt har
ett extremt bra utseende.
Jösses , tänker hon men fortsätter uppåt.
 
Fjärde våningen: Dessa män har fast jobb och älskar barn ser sinnesjukt bra ut
Samt hjälper till med hushållsarbetet.
Åååh underbart vad ska jag göra tänker hon, men går vidare uppåt
 
Femte våningen : Dessa män har fast jobb och älskar barn ser sinnesjukt bra ut
Samt hjälper till med hushållsarbetet och är mycket romantiska.
Hon är såååå frestad men väljer att fortsätta till sista våningen
 
Sjätte våningen: Du är besökande nummer 31.456.012 på denna våning
Det finns inga män på denna våning. Den existerar bara för att bevisa
att det aldrig går att tillfredställa kvinnor. Tack för besöket.
 
För att undgå att bli beskyllda för könsdiskriminering har butiksägaren öppnat
En ny hustru butik tvärs över gatan.
  
Första våningen har kvinnor som älskar sex
Andra våningen har kvinnor som älskar sex, har pengar och tycker om öl.
  
Våning tre fyra fem och sex har aldrig haft några besökare.
 
 : - )Hrmm,ursäkta mej.....men liiite kul är det.;)

Jag hade lärt min man att göra sin del av hushållsarbetet och nu stod kan i tvättrummet och ville tvätta sin t-shirt. Han hade varit därute i cirka två sekunder då han ropade: "Vilket program ska jag använda?"
"Det beror på" svarade jag, "vad står det på t-shirten?"
"Manchester United" svarade han.
Och så säger de att blondiner är dumma...
-----------------------------------------------

Ett par ligger i sängen
. Mannen säger:
'Jag ska göra dig till värdens lyckligaste kvinna!
'
Hon svarar:
'Jag kommer att sakna dig...'
-----------------------------------------------


'Det är allt för varmt för att ha kläder på i dag' säger Erik när han kommer ut ur badrummet. 'Älskling, vad tror du grannarna skulle tänka om jag klippte gräset naken?'

'Att jag tog dig för pengarnas skull', svarar hon...

-----------------------------------------------


Q:
Vad kallar man en intelligent, läcker och behaglig man?
A:
Ett rykte...
-----------------------------------------------


Käre Gud,
Jag ber om visdom till att förstå min man, kärlek till att förlåta honom och tålamod för hans skiftande humör. För du vet Gud, att om jag ber om styrka, kommer jag att slå ihjäl honom!

AMEN

-----------------------------------------------
-


Synfel?

Kollade som sagt lite om ögon operationer för Robbin. Nu ska man i och för sej vara äldre när man opereras typ 20 såg jag.

Jo man lagar/korrigerar visst  felet så det är permanent. Sen kan man säkert få ett liknande fel när man blir äldre just pga av ålder, men åldersnärsynthet behandlade man på ett annat sätt.

Man behandlar brytningsfel, långsynthet och kortsynthet. Jag undrar just hur det är med trångsynthet ?

Se ya

Movitime


Ögon operation

Vi kollade upp ungefärlig kostnad för en eventuell ögon operation till Robbin. Mot  närsynthet.Jag får nog säga att det får vänta en stund. Glasögonen är fortfarande ganska nya. En operation kostar nästan 30 000!Pust!

Fortsättning på helgen....

Pappsen och Isacen på båten.
Isac röjer runt lite på båten innan han somnar.KaptenMamma och kapten Mattsson var lite trötta denna dag för vi hamnade hemma hos Hasselfeldtarna på Rådmansö i går kväll. Det blev natthamn där och vi satt tillsammans och åt rökta räkor, makrillar och lax från Fejans rökeri. Sååå gott.

Till det blev det en heldel vin att skölja ner den goda fisken med. Mycket prat serverades till det. Mycket trevligt.:)
Buspojken leker tittut. :)
Pappa och Isac kollar instrumentering och övrig utrustning.Isac plaskar och leker, mysigt var det.

Sen tog båten och dess kapten oss hem till kräftskiva med övriga familjen.
Se ya!


I går

När vi kom hem så gjorde vi iordning kräftor och annat småplock som vi åt till fixade vitlöksbröd. Mums! Sen gick vi faktiskt och la oss vid 21, då både Isac som missat efterm sovningen och vi var helt slut.

Men nu är jag lite piggare, har kört igång tvättmaskinen och Isacen o jag har käkar frulle. Har lagt över helgens bilder på datorn så nu kommer inläggen förhoppningsvis rullande på varandra som ett pärlband. :)

Fredag morgon åkte vi iväg, först en vända ner till båtmacken för att tanka och köpa mjölk. Disel fick vi ,i allafall efter ett tag. Någon hade visst försovit sej så vi fick ligga vid macken till straxt efter 9:30 färjan. Mjölk fanns inte!? Hmm.

Sen fyllde vi på vatten i båten och knallade iväg. Innan vi ens var ute ur Furusundsleden (under 5 min) så sov liten. :)
Måste vara sömn medel i flytvästen.
Väl framme åker solfläkarstassen på!Ja jag vet inte vad det är för en jökla min!?Killarna jobbade lite i båten. Vi varavar alla ner på lite olika sätt. :)Mamma plockar fram en bok och den var också intressant. Inte så mycket bilder men liksom fin ändå.:)
Sen badade viOch lite senare så somnade endel av oss igen. :)

Ahh,lugn o ch ro. Sol,vind och musik på radion. Bag in box och plast muggar. ;)Fortsättning följer.

Kram kram.
Hunny im home!

Tjenamoss!

Nu är jag/vi hemma!Kul att Ronja hoppade in o hjälpte mej! Tack för era kommentarer! Ska göra ett bätter inlägg med bilder också så snart jag ooorkar. E trött nu. Ska kolla runt bland era bloggar, men det blir kanska inte så många kommentarer i dag. Gääääsp!

Kramisar Ma

Enu ett gästinlägg !

Hej hej tänkte väll kolla lägget med bloggen idag igen :)
ja svarar inte på kommentaren det överlåter ja till mamma, men hon blir nog glad när hon får se det när hon kommer hem, men själv klart så ska jag hälsa henne :)

ja har just insett den skärmande faktorn av att det bara är 11 dagar kvar av sommar lovet ! Usch, det e så man får en klump i magen, det e ju så mycket nu innan skolan börjar, nej usch det gillar vi inte, och nu när värmen ÄNTLIGEN hittat tillbaka till en, så ska man sitta bakom en skolbänk :(

Hoppas er sommar vart riktigt bra :)
Njut nu av dom sista varma sommar dagarna
// Ronja
(copyright på bilden)
Foto av Ronja BjörlingGäästinlägg!

Hej hopp
Mamma har "tvingat" mig att skriva ett gäst inlägg medans hon ligger och steeker på ett par klippor skulle ja tro?
Aja Robbin och jag har huset för oss själva och det är riktigt lugnt och skönt i huset just nu !

hihi snart ska ja ut med min bus frö till hund, som lyckats öppna sin påse med typ grisöron eller vad det var?
ja gick och duscha när ja kommer ut så har han slitit upp påsen som låg på en hink, som han gjort ett hål i och sen tagit sig en smak bit... Han e kanske inte så dum endå ;p

Aja men nu ska vi försöka ta oss ut,  heerrå!

//Ronja


Klart!

Jaha då var det handlat och klart! Fick ju ta över det eftre som Inga som vanligt inte gjort det. ;)

Det blev några bilder i solen i dag med. :)

Tack för i dag!

I morgon blir det ut på hafet med båten. troligen blir det typ bloggpaus till sön när vi kommer hem igen.

Kram kram

Hundkurs straxt

Hejhopp!

Ska straxt ner på hundkurs, men det blir inget springande för Bingo i dag för han är halt. Antagligen gjorde han något i går kväll när vi var ute o sprang. Men vi åker dit en sväng ändå.

Och handlingen har vi förlagt till efter kursen. Flygfyren är ju faktiskt öppet till 22. Så var det löst!

För Inga (Inga synsinte)lär ju inte göra det, henne kan man inte lita på!:)

Har försökt få Inga att städa ocksåm men neeejdå!

Kram kram

Sunny days

Isac och jag har ätit nybakat bröd till frukost, himla gott är det! Nu har Isac fått bajsblöjan bytt och vi är påväg ut i solen.

Ska slå på lite kaffe och fundera på när jag/vi ska åka och handla. Har ingen lust så klart, det är för fint väder för det. Kan  nog inte åka i kväll heller för då är det hundkurs och i morgon ska vi åka ut med båten.

Nåja det är lyxproblem, det löser sej. :)

Ronja är ute och tar morgon kisspromenaden med Bingo.

Se ya.

Se tillbaka en smula.

För er som just hittat bloggen kan jag ju tippsa om en del tillbaka blickar som kan vara kul att kika på här tex.

Lite fakta om den vackra skärgården som jag kallar hemma kan du se här.

Lite tankar om framtiden kan du läsa här..

Fniss kan du läsa här och här och lite här och här .

Tankar om vår mat kan du läsa här.och härSunday service ska komma igång igen ni kan kolla tidigare in lägg här, här och här.

När Ronja föddes kan ni läsa lite om här. När Robbin föddes kan ni kolla här. Så här var det när Isac föddes.

Vill bara säga att det verkar som att mitt Norton(virusskydd bla) krockar på något vis med minblogg eller något jag lagt in på den. Så emellanåt så kommer det upp en bild där de varnar för att gå in på min blogg pga misstänkt nätfiske. Om ni oxå ser den så lovar jag, jag håller inte på med något skumt! Dumma !!!

Bjöd ju oxå in er till vårt hem, ni som missat det kan kolla r.

Det är bara att leta runt det finns mera. Välkommen!

Kram Ma

Opps 34 st kvar!

nu är det bara 34 st kvar till min blogg haft 5000 besökare. Det tickar neråt. Va spännande för mej och bloggen. :)Ronja och jag för tre år sen får symbolisera vår glädje! ;)

Inte så lätt

Jaha ja att sitta ner är inte så lätt! :)

Innan vi kom ut så kom jag på att jag måste ringa ett samtal och läsa om ungarnas nya kort och id som vi håller på att fixa. Ta disken och sätta igång ett bak.

Ok, klart! Ut med Isac i sandlådan och då rymmer hunden ut.  Han smet genast runt hörnet för att gå sin promenad typ antar jag och han hade inte för avsikt att komma när jag ropade. DU är inte MIN matte! Hundj.v.l!

Vände istället om och sprang hemåt och lockade, det kunde han inte motstå. Så jag passade på att ta in honom igen. Han sprang rakt genom köket med leriga tassar. Mutter!Kollar Isac, jodå sitter i sandlådan. Torkar av golvet och muttrar. Kör upp Ronja så hon kan ta hand om sin "golvmatta". ;)

Sätter på kaffet och går ut för att hämta badbaljan som ska fyllas. Isac har då tröttnat på sandlådan, aktiverar honom.

Går in och fyller badbaljan ser att jag inte tryckt på kaffet. När jag ska göra det lyckas jag välta ut nyfyllda filtret så allt kaffe sprider sej över bänken. Sneglar genom öppna dörren, Isac är på väg mot trappen.

Borstar upp kaffet och sätter denna gång PÅ bryggaren. Ut med badbaljan, lyfter ner Isac från trappen. Har glömt boken. Sätter Isac i sandlådan igen en snabbis medans jag hämtar boken. Får med mej en kopp kaffe ut. Hämtar Isac och klär av honom. Dagen till ära har vi upp and go blöja, drar intet ont anande av den. Isac har bajsat. Eftersom jag drog av blöjan som den kalsong den är har han nu bajs över hela benet och foten. :)

Hundens alltför stora vattenpytts står där, med vatten i. Tvättar av bajset i den. Ren Isac sitter på altanen och väntar, mamma rusar in och skurar av vattenpyttsen. SNART ska jag sitta ner.Ut till Isac och kan ääääntligen sätta honom i badbaljan och sätta mej ner! Ronja är nu på väg ut med Bingo.Aaa tar lite kaffe (som givet vis är kallt)men vad gör det, Isac badar. :) Tur att jag har bikini på mej som han stänker. På tal om bikinin så håller ena tutten på att hoppa ut hela tiden för det är något fel på storleken på bikinin eller tutten! :) Jag blir galen!Ni känner igen er va, alla småbarnsföräldrar. :) Kanske ni inte känner igen er i det där med tutten!? ;)
 


Måste lägga ett paket på lådan innan posten lämnar ön, passar på att hämta vår post i lådan i samma veva. Isac åker i vagen och har fått ny blöja och kläder. Stannar till vid kiosken och köper Digestives, (bra att ha hemma) och diskmedel(ännu bättre att ha hemma). :)

Knallar hem, brödet är färdigt. Dukar ut till oss alla tre medans Ronja passar Isac en stund. Mysigt!Nu ska lillgubben snart sova och kanske mamma hinner läsa lite. :)

Går upp med Isac , sätter i gång en tvättmaskin med Isac hängandes i ena benet medans han gnäller för nu VILL han sova. Vilket han också får. Hör i bakhuvudet vänninans fråga varför ringer du aldrig?

Snart! Jag lovar!

Vet att till kvällen komme min älskling hem och när han frågar vad jag har gjort i dag så kommer jag svara på det enda sättet som man kan svara.

Jag har ringt det där samtalet till försäkringsbolaget och suttit i solen medans Isac har badat. :)

Och missförstå mej rätt nu! Jag är inte missnöjd, detta är inte gnäll. För jag är lycklig och har det bra. Det är bara en reflektion över hur det kan va vissa dagar. Lite komiskt är det allt.

Kan förövrigt medela att jag dessutom lyckats klämma in en benrakning under tiden Isac sov, så nu är jag så nöjd så.

Ska gå ner och ta en smoothi nu och sen ut och LÄSA.

Ronja står med sitt hemmasommarjobb nu och målar balkongräcket.

just an ordinary day......

Jo då gräset var kvar i går med så jag klippte det.
 
Dammsög och färgade sonens hår svart. Tränade gjorde ju Isac och jag till Iform dvdn.

Känns inte som att jag fick någon tid till att bara vara ute i finvädret i går. Men jag har ju sån tur att jag får en ny chans i dag. Så jag har planer på att vara ute och mysa i trädgården i dag. Isac ska få bada balja och jag ska dricka en balja (med kaffe). Boken ska med ner och i dag är det inte bara snack, i dag tänker jag se till att jag facktiskt hinner läsa i den. :)

Nu ska vi käka något och sen uuuut!

Kram kram.

En klok man eller en ärlig man?

OBS! Läs historien innan du tittar på bilden!!


Frun i huset var missnöjd över sin bil och beklagade sig för sin man!

' Köp en överraskning åt mig i julklapp! När jag sätter foten på
plattan ska den accelerera från 0-100 på mindre än 4 sek ', bad hon.

' Helst en ljusblå! '

Fylld av förväntan närmade sig julafton och se här vad den
omtänksamme maken köpte till henne. (Han lär vara död nu...)

 


Hälsningar  Eva
Inte lätt att bli gammal

Tre äldre herrar satt och konverserade. Den ena hade naturligtvis värre krämpor än den andra...  En av herrarna, nyss fyllda 60 år, sa:  
- 60 är en jävla ålder, den värsta av alla! Man är pissnödig hela tiden, men för det mesta kommer det ingenting när man står där!  
En annan, 70 år fyllda, replikerade:
- Äh... 70 är mycket värre! Man har inte en lugn stund eftersom magen trycker på hela tiden. Men inte fan kommer det något när man sätter sig på  muggen, trots att man vräker i sig både fibrer och laxermedel!  
Då tog 80-åringen i sällskapet till orda:  
- Ärligt talat så är faktiskt 80 den allra värsta åldern!  
60-åringen frågade:  
- Har du också problem med att pissa?  
80-åringen svarade:  
- Nej för fan! Jag pissar som en häst varje morgon kl 06:00.  
70-åringen undrade:  
- Jaså... Är det magen som krånglar?  
Men 80-åringen skakade på huvudet och sa:  
- Icke! Jag skiter mängder, punktligt varje morgon kl 06:30.  
Väldigt förvånad utbrast då 60-åringen:  
- Va? Du pissar alltså kl 06:00 och skiter kl 06:30 varenda morgon! Vad är det då som är så illa med att vara 80?'  
80-åringen:
- Jag vaknar ju för fan inte förrän kl 07:00...  


Och där åker hönshuset!

Stor hönslåda! Hönorna fick helt enkelt sitt hus på en vagn och sen åkte de. Smutt. En bred vagn med ett spel på och sen spändes lina runt huset och det spelades upp. Undrar vad de sa på färjan? :)Bye bye :( och :)

Hoppla Barbie ! ;)En man stannar till vid en leksaksaffär för att köpa en födelsedagspresent
> till sin dotter.
>
> Han frågar expediten:
> "Hur mycket kostar en av Barbiedockorna i skyltfönstret?"
>
> Expediten svarar:
> "Vilken av dem menar du? Vi har:
> Workout Barbie, 149 kr,
> Shopping Barbie, 149 kr,
> Beach Barbie, 149 kr
> Disco Barbie, 149 kr
> Ballerina Barbie, 149 kr
> Astronaut Barbie, 149 kr
> Skater Barbie, 149 kr
> och Frånskilda Barbie, 1995 kr."
>
> Den förvånade fadern frågar:
> "Varför kostar Frånskilda Barbie 1995 kr och de andra bara 149 kr?"
>
> Den lätt irriterade expediten himlar med ögonen, suckar och svarar:
> "Herrn... I Frånskilda Barbie ingår även Kens bil, Kens hus, Kens båt, Kens
> möbler, Kens dator, en av Kens vänner och en söt liten nyckelring gjord av
> Kens testiklar."


Vem är dum nu då?!

Kära dagbok,
>
> Förra året bytte jag ut alla mina fönster mot dyra
> tre-glas-lågenergi-fönster.
>
> Den här veckan ringde en man från firman som installerat fönstren. Han
> påpekade att de gjort jobbet för ett helt år sedan men ännu inte fått
> betalt.
>
> OK, bara för att jag är blondin så betyder det inte att jag automatiskt är
> dum.
> Så jag berättade för karl´n vad hans snacksalige försäljare sagt för ett år
> sedan, nämligen att efter ett år så har de här fönstren betalat sig själva.
>
> ... och hallå, det har gått ett år nu!
>
> Det blev tyst i andra änden av tråden så jag lade på. Han ringde inte upp
> igen.
> Han kände väl sig dum!


Ojsan!

Det är bara 141 st kvar tills jag har haft 5000 besökare! Otroligt! Tack alla ni som hjälpt till!


Mys i trädgården

Sista bilden av tuppen och hönorna, i kväll blir de hämtade. Det är med blandade känslor som jag packar i hop deras saker.
Potatisen har vi ätit upp, så nu har tomatplantorna som jag fått av mamma och Sören flyttat ner i byttan i stället.


Nu tycker Isac att hunden ska gå ut........

Så det är väl bäst att vi gör det då! ;)

Ägg!

Sååå kladdigt och gott mamma!


Puuuuss!

När Isac och jag skulle träna i dag till Iform cd så fick jag problem. När jag låg där på mage och skulle hålla upp huvud och överkropp så passade lilleman på att rypa fram och krama mammas huvud och pussa på mamma. Kärt besvär måste jag säga! :)

Kanske att de kommer och hämtar hönorna, tuppen och deras hus i dag. Skönt när det är ordnat. Även om jag kommer sakna dem och egna ägg. När något är bestämt vill jag liksom ha det avklarat.

Se ya

Prenumeranter.

Va roligt! Plötsligt har antalet prenumeranter börjat krypa uppåt! Kul!!!!!

Välkomna! :)

Utmaning!

Jag hittade en rolig utmaning hos Creyla/Amanda så den tänker jag ge mej på.

Berätta 6 hemligheter om dig själv som du aldrig berättat i bloggen. knäppa, allvarliga, du bestämmer ;)
Vågar du?

1.  Ibland saknar jag min pappa som dog alldeles för tidigt, var rädda om dem ni älskar, man vet aldrig hur lång tid man har tillsammans.

2. Har haft två tidiga missfall,lika sorgligt och jobbigt varje gång. Är så innerligt glad för att jag fått tre superfina barn som fick bo kvar i mej hela graviditeten.

3. Är periodvis väldigt osocial,tror ibland att jag borde vara typ fyrvaktare. Men är periodare så där emellan är jag som "folk". :)

4. Älskar dock att spendera tiden med min familj, på det är jag inte periodare.

5. Är gammaldax då det gäller familjen, skulle inte vilja dela första årens mammaledighet 50 procent med pappsen.Tycker däremot att det är viktigt att de spenderar egen tid tillsammans, speciellt när de blir större.

6. har en gammal piercing i naveln som tyvärr vuxit igen,tror dock att det får vara så.

7. slänger in en extra bonuspunkt. Skriver på en bok (ja just det i perioder) Och har gjort två barnsagor om Robbin och Ronja som jag funderar på att ge ut.


En kvällstur!

Jag gick på en kvällstur med Bingo och Isac, jag tog med kameran så det blev lite mysiga bilder.Snacka om att se allvarlig ut. :)Sen kom vi hem och gungade lite i kvälls solen innan vi gick in och Isac fick gröt.
Efter gröten när jag skulle tvätta av Isac runt munnen så passade han på att leka tittut med handuken.

Önskar er en trevlig söndags kväll!

Kram Ma

Ont i skallen och städat hemmet.

Dagen har varit lugn, tur det för i dag orkar jag inget annat. Har ont i huvudet, blääää. Men, men  man ska ju vara glad att man har en tanke verkstad som värker. Bevisar väl att den använts. ;)

Har städat och tvättat.

Bye bye.

24- timmars och 1/10 del på Kolmården.

Hejhopp! Då var vi hemma igen!

Vet ni det är så himla trevligt att komma hem igen och läsa era kommentarer på bloggen. Skönt att höra era kommentarer om tonåren och att vara tonårsförälder. Man känner sej lite som en blind som ska ta körkort och skjutsa någon annan.(någon viktig).

Vi kom i väg lite sent i går och vi ville absolut inte stressa. Så Isacs första besök på Kolmården blev inte så långt. Vi kom dit straxt efter 16 och de stänger kl 18. Men eftersom Isac faktiskt bara är ett år och han inte är intresserad av alla djuren så räckte det ganska bra för den här gången. Lite snopet för oss, men det blir ju som sagt måååånga fler gånger för Isac.

Vi åkte först förbi Norrtälje där jag fick en ny kamera av min goa sambo. :) En jättefin röd Canon A480,jag är såå nöjd.
Så var vi då äntligen på väg.Sömnig är jag mamma.Vid Katrineholm var vi hungriga så vi stannade och åt på en vägkrog.

Vi försökte visa Isac den stora brunbjörnen på alla möjliga sätt och vis, men han tittade bara på vattenfallet. Som han såg ut att gilla. :)

Isac gillade getterna. Och grisarna var roliga att titta på. Sen fick han en jättefin grön tröja med apan Echo på.I stället för att åka hem så sov vi över på hotell i Stavsjö. Det hotellet kommer jag i håg att vi åkte förbi när jag var barn och vi skulle till Kolmården. Vi skulle ha stannat och ätit jordgubbar med grädde till, men bla så var det så fullt där så vi åkte vidare. Lite sorligt var det att se att vi var väldigt få på det uppenbart stillsamma hotellet i dag. Resturangdelen verkade nerlagd. Men det var ett fint hotell och det har en rik historia med bla stavsjöbruk runt knutarna. Som var kända för sina kanoner. Så jag hoppas att de nya ägarna får fart på stället.Efter avslutad frukost så åkte vi till Norrtan igen och stödhandlade på coop, så Isac fick en ny bok och en bil.

Sen gick vi och åt på det nya hotellet i Norrtälje, vid hamnen. Väldigt fint och trevligt. Myyycket gott!
Måste faktiskt säga att det varit en mysig 24-timmars tripp.

Kram kram

RSS 2.0