Tisdag 31 mars forts

Hejhopp!

I morgon tror jag att Ronjas kamera kommer tbx!
Då blir hon glad!

Jag undrar vad nästa ämne på temabloggningen sunday service blir? Har ni kollat in vad de andra skrev? http://sunday-service.blogspot.com/2009/03/sondag-29-mars-resultat.html

De andra som var med är http://amylioness.blogspot.com/   http://lisasfanclub.blogg.se/  http://www.mikkamagnusson.blogg.se/  http://www.naknasanningen.com/   http://www.nilsmohlin.blogg.se/  http://www.upinmytree.wordpress.com/  http://www.sandlada.blogg.se/

Kolla in,det är spännande när olika personer skriver om ett och samma ämne!Kanske du själv vill vara med?

I dag var det sol ute, Isac och jag skulle gå på promenad. Så jag ställde fram overallen!Ha ha, det är inte så konstigt att små barn inte kan röra sej när de är ute och ska leka! Kolla den står av sej själv!!!

En av oss var vaken hela promenaden! Kanske det var tur att det inte var jag som somnade.Ingen rolig post var det i dag. Men vad gör väl det!?Liten sötis i solen på stranden, innan han somnade.

I morgon är tanken att Isac och jag ska till öppna förskolan och sen direkt till bvc för vägning och mätning av lillplutten. Ronja ska åka med för hon ska ha en spruta. Sen ska vi gå på begravningen om Fredrik mår bättre. Vi får väl se hur det blir.

Kram kram.

Tisdag 31 mars

Hejsvejs igen!

I dag har dagen börjat trögt. Fredrik är hemma och försöker vila, febrig och dan.Vi som ska på begravning i morgon,får väl se hur det blir med det?!

Isac har just vaknat från sin förmidags lur,liite tidigt.Robbin åkte till skolan nyss,trots att han inte är pigg.(Där av sovmorgonen)

Jag känner mej trött och trög och har en aning ont i halsen.Har i allafall satt på tvättmaskinen,måste försöka vika den rena tvätten i dag.Det blir ju en del när vi är fem st.

Ska ge Isac lite mat nu,sen ska vi ta en promenad i solen.

Pratade med min stora son härom dagen. Han är förbannad på de regler som växer upp som svampar ang internet.Vissa saker man läser gör ju onekligen så att det ser ut som om Sverige håller på att bli det värsta kontroll samhället i modern tid.På fin plats med kommunistiska Ryssland så att säga. Han säger att det pratas om att staten ska ha rätt att kolla/spåra oss alla på internet.Att allt man kollar och skriver ska registreras.

Jag är ganska lugn/naiv(?) tror inte att det är någon fara att det används på fel sätt. Handlar bla om ipredlagen och att leverantörer ska vara tvugna att lämna ut listor på vad vi,dvs användarna gjort.
Men lite kryper det allt av obehag längs ryggraden.Lite oroliga tankar på intrång i mitt privat liv.Några som skriver mycket om detta säger är http://www.piratpartiet.se/

Om inte annat så fångar de upp många ungdommar,ja de kanske är mer vakna än vad vi är?

Nåja vi får se!Kul i allafall att kunna prata samhälle och politik med sina barn,att han kommer med egna tankar och åsikter som jag inte (inte direkt i allafall) har planterat där.Eget tänkande.

Ujj uj va tiden går!Nu går Isac och jag ner.

Kram kram.

Här kommer i allafall en bild på frihet.


Måndag 30 mars forts

Jaha,då var man hemma igen efter juvlig massage!Massa knutar väck!Angelica kan sin sak och Isac var duktig.Satt på Angelicas filt och åt majskrokar nästan hela tiden!

Väntar på Isacs docka. Och hans kläder från me and i  www.meandi.se ,jätte fina.

Stackars sambon ligger i sängen med feber,men till jobbet skulle han.Men i morgon får han allt vila!(det går ju inte att vara hemma HUR som helst när man är egen,det förstår jag med).

Är så hiskeligt trött idag! Vi hade en småtuff natt igen Isac och jag,han var inställd på snooze igen.Sen massage,jo är ganska färdig kan man säga!
Försöker få ett bra grepp om det här med affilitie produkter,behöver dryga ut kassan lite.
Otroligt heta Johnny Depp har erbjudits 493 miljoner kronor (!) om han sätter på sig pirathatten ännu en gång och spelar in den fjärde Pirates of the Caribbean filmen!

Ja,eller så gör jag det åt honom!Jag kan ta hälften av pengarna......Häromdagen hittade jag en trevlig sida på det stora nätet  http://www.annaloves.se/  kolla in den vet jag!

Kram kram

Äntligen måndag! 30 Mars.

Hej!

I dag ska jag som sagt åka och få massage,så jag hinner väl med ett inlägg nu.Innan vi ska med färjan om en och en halv timme.

Hittade något trevligt i går kväll när jag hängde kvar framför datorn alldeles för sent. Blev medlem på forumet  http://www.blogg-forum.se/  där dom har tema bloggen sunday service.
Det är ett gäng som skriver om sina tankar i ett gemensamt ämne. Gårdagens(söndagens) ämne var ett sätt att göra världen bättre.
Slängde i all hast in ett ogenomarbetat inlägg bara för att få vara med,verkar ju kunna bli hur kul/intressant som helst!Gå dit och titta,du kan ju också vara med?!

Hej!

Vill gärna vara med på detta!
Kort tid på mej nu och uppe låångt över min läggtid!Natt ammar fortfarande.
Skickar mitt inlägg på detta vis denna gång,hinner förhoppningsvis göra något bättre från min nystartade blogg till nästa gång.
Men jösses,måste ju säga att ni verkar så väldigt proffsiga och kunniga alla!Ni får allt ha lite översende vad gäller mej, som är grön och nybörjare vad gäller allt detta med bloggar,forum och skrivande.

Men för att göra världen lite bättre finns ju så mycket att välja mellan egentligen.Men jag vill verkligen göra världen till en bättre plats och försöker jobba för det med små enkla medel.För jag tror att det är just det som är det rätta.

Små förändringa,kan göra stor nytta.Var förlåtande och kärleksfull om det käns bra. Ge någon en kram som behöver det om du vill.Men gör inte våld på dej själv,är du inte en kramare så är det helt ok.
Alla har sin roll att fylla.
Jag kan i dag ärligt talat säga att jag tycker om mej själv i dag!Jag är helt ok som människa och det vill jag delge alla som inte känner så.

För det är inte alltid jag känt så!Fyy tusan vad jag har mått dåligt och har sett ner på mej själv.Jag var svart och världen var svart.Livet var jobbigt!

Unna dej själv saker du tycker om!Ät bra och nyttig mat för det är du värd!Ta en promenad,ta hand om din kropp för det förtjänar du!

Om jag kan förändras så kan du. Om vi alla kan må bättre  och vara mer positiva, så blir världen en bättre plats!

Ja,det blev mitt lilla inlägg!Många andra intressanta bidrag ligger på forumet, så skynda dit nu.

Såg att det fanns ett annat ämne där någonstans som någon tog upp, är det ok att ha reklam på sin blogg?Väckte en del tankar.

Tja, för det första tycker jag kanske att var och en får bestämma det själv. Men visst jag har också varit inne på bloggar där det hysteriskt blinkar reklam överallt.Det ÄR störande.Meeen om den personen vill ha det så,so what?
Det säger förmodligen endel om den personen som har bloggen.Vad han/ hon vill säga och hur han/hon mår osv. If you dont like it, just leave.

Men huvudsaken är väl att man inte säljer sin själ för reklamen?! Om du kan hitta reklam som understryker vem du är så är väl det bra?

Jag kan tycka att man kan utnyttja reklamen till att hjälpa till att sprida DIN åsikt i samhället. Samtidigt som man faktiskt kan tjäna en slant på det, vilket inte känns helt fel from my point of view. Genom att omsorgs fullt välja vilka du vill tillåta/ha på din blogg.

Jag skulle görna göra reklam för t.e.x WISE som gör ekologisk,svensk,närproducerad hudvård.

Kan också tänka mej att göra reklam för forum som främjar själslig utveckling och tex för tidningen iForm som uppmuntrar till att man ska ta hand om kroppen i hälsans tecken. Vilket jag tycker är viktigt för att man ska må bra och det vill jag sprida.

Tyvärr är det ofta så att företagen som gör naturliga produkter inte är tillräckligt flashiga för att synas och slå sej fram på marknaden bland alla penga tunga glittriga produkter.

Så där får man kanske tänka sej att slå ett slag för bra grejjer utan att förvänta sej någon ekonmisk vinning. Men kanske produkten kan hjälpa till att göra världen till ett bättre ställe och det är ju också en vinning!

Passar på att dela med mej ett personligt tips!På bilden ser ni mina WISE produkter, de är bara så sköna!Luktar gott och mjukgör skönt.
Dom är bra för min hud och i förlängningen är de också bra för min lilla Isacs värld.Den som jag/vi ska lämna över till honom och hans kompisar.Oj,men nu får det vara nog för denna gång!

Kram Ma.


sön 29 mars forts

Go kväll!

Egentligen är det ju redan sov dax för nattammande småbarns mamman, men lovade ju fortsättning på dunsen i köket.Jodå,sambon tappade byggskiva som skulle sitta över köksskåpen rakt ner på kaffebryggaren!Hmm,nåja! Shit happens!

Stackars lilla mamma låg i allafall där på soffan med foten i högläge och knaprade roliga piller i olika färger!Hon ska ha gips i tre månader!!
Roligare kan man ju ha.Tur att vi ska till Island i maj så hon får lite annat att tänka på. Till dess är hon väl proffs på kryckor kan jag tro, just nu är hon kryck nybörjare!
Gissa om man får liiite träningsvärk i hela överkroppen då?


I morgon ska jag till min Angelica.Få massage och knäckas rätt lite här och där.Ska bli så nice!Lite tjejsnack och läsa kort kanske.Ser så fram mot det!

Hoppas Isac håller sej lugn bara så det fungerar som det är tänkt.

Jag kom på att jag vill ha lite råd från er! Min dotter tycker att jag ska klippa lugg på min lätt urvuxna asymetriska frisyr.Ska jag låta henne göra det?
Tror ni det blir fint med lugg,eller sabbar jag bara något som fungerar ganska bra?

Ge mej tips!


Söndag den 29 mars

Hejsvejs!

I dag ska Ronja , Isac och jag åka ner till mamma en sväng. Fredrik som är "förkyld som en riktig karl" Orkar inte följa med. Robbin sover fortfarande.

Jag har gjort ett litet krya på dej kort som ska överlämnas!Krya på dej kort till mamma

Nu är Isac vaken kortet klart så nu är det snart dax att åka.Hmm,nu tappade den sjuka snickarsambon något stort och tungt i köket.Följt av svordommar,undrar om jag vågar gå ner och titta?

Fortsättning följer.......

Kom i håg att säcka lamporna 20:30!!

Snart dax att spara energi tillsammans med världen!

Kram kram

Lördag 28 mars forts

Hejsvejs!

Skit trist väder!
Blir aldeles gnällig,och det är inte bara jag som blir det! Nåja,sambon är på macken och hyr en film.Tänkte se den före Robinson.För den här gången tänker jag faktiskt försöka följa Robinson,för att se om den är bra eller inte typ!

Mamma är hemma igen i allafall.Hon kom i går,men har nog ganska ont!Foten i högläge typ!

Och vi har haft vårt celebra besök! Ni trode jag glömt det va!?Min kussin Jenny från stan var här och hälsade på och skingrade det grå, jäkla vädret!

I dag blir det nog inte så nyttigt!Men men själen måste få sitt den också!Det är ju lördag!Är det någon som har provat posha för sin blogg?Jag provade att lägga in koden för posha i går och all färg och bilderna bara försvann från bloggen,tur att jag hade sparad grundmall.

Måste gå nu!

Kram kram

Lördag 28 mars

Hejsvejs!

Är inte på långt när klar och nöjd med min blogg ännu,men jobbar på!Liten Isac skriker nu!Vi ska sova lite han och jag och hans pappa också tror jag.

Provar en ny grej för att hitta flera besökare och även se lite andras bloggar.Kolla in vet ja! http://www.viraltrafik.se/?wahlshalsobar

Fortsätt kolla vad som händer på bloggen. Hade aldrig kommit så här långt utan  http://www.designadinblogg.se jätte bra hjälp!

Hörs senare!

Kram Ma
Dagens söting i sin nya Lajk it tröja

.

Fre den 27 mars forts

Hej hej!

Som sagt inga långa inlägg från mej i dag!Men gå gärna in på min dotts blogg och få några fin fina hälsotips istället! http://roonjabjorling.blogg.se/

Kram Ma.

Fredag 27 mars

Hej hörni!

Blir inte mycket skrivet i dag tror jag,jobbar för fullt på att fixa till bloggen!Pust!Dessutom är det ju fredag så det ska fredagshandlas i dag.
I morgon får vi dessutom troligen celebert besök i morgon,nja spännande!Ooom jag hinner så ska jag tala om i morgon vilka som är på besök!

Så ni ser även utan inlägg så tänker jag på er!

Kram kram

Torsdag den 26 mars forts

Hej igen!

Kom på en rolig grej! min dotter läser min blogg ibland,så hon vet om dockan.När hon fick se den sa hon att den är äcklig!Jätte äcklig!Typ vridet med en docka med snopp!

Nåja, Isac och jag har varit ute i solen!Mysigt!
Och då kom jag oooosökt att tänka på våren.Och våren här ute betyder ju stockholmare!En del av dem är ju bara sååå dryga.
Men de flesta är väl som oss,typ helt ok!Det är väl bara det att de är så förbaskat många som bara väller ut som göra att man tröttnar!Och under en så kort intensiv period.Man får ju nästan inte plats här själv under sommaren.Bor ju där husen ligger tätt.Men det är ju bra för byggden och roligt för oss en liten stund i alla fall.Eller?!Kul att ni kom,men ännu bättre när.........Typ!

Men det där att de är som oss är ju också ganska intressant!Jag kallar mej ju stolt för lantis, men egentligen så är jag i allafall på ena sidan första generations lantis.
Mamma som pga sina föräldrars jobb vuxit upp med ena foten i stan och den andra på landet kallar sej ju också lantis om hon får välja.
Men min mormor som ju är ännu närmare vårt ursprung här på yxlan. (jag tror te.x. att det var min gammelmormor som föddes på Furusunds värdshus,det var personalbosäder då).
Mormor säger att hon är från Stockholm.Så det där beror nog på vad man är för person och vilken generation man är från.Saker och ting värderas olika i olika kretsar och olika tids epoker.


Måste ju bara visa hur fina kläder vi hittade på Lajkit.Synd bara att bilden inte framhäver den fina lime gröna färgen.Det är ännu läckrare färger iverkligheten.Måste ju visa vilka fina kläder jag hittade till Isac på Lajk it,synd bara att bilderna inte riktigt visar vilka snygga,läckra färger det verkligen är.Riktigt limegrönt,turkost,blått och gult!
Byxorna och tröjjorna är från den nya delen av butiken och den goa fleece-jackan är begagnad.

Kram kram.

Torsdag den 26 mars

Hej igen!

Sitter här och petar lite igen!Isac ligger bakom mej på golvet och leker snällt,för ögonblicket!
Pratade med mamma i går kväll.allt har gått bra!Skönt!
I dag ska foten gipsas och sen får vi se om det blir hemgång i dag eller i morgon.

Opps,måste gå ner och väcka stora sonen!

Jag var på Lajk it igår och kan bara säga gå dit!  http://www.lajkit.se/  Trevlig butik med jätte fina nya kläder i fina färger både tjej o kill. Sen kan du kombinera de nya kläderna med fina fynd från begagnat sidan.Fräscht,fint och välsorterat.Och  det är ju jättebra att det som inte säljs går till andra som behöver det.Kanon!Bra för miljön är det ju också med att inte bara köpa nytt.Och för plånboken!Fast Robbin och Ronja tycker synd om Isac, när jag ger honom begagnat.

Hittar inte galonkläder med urtagbart foder,har kanske bara inbillat mej att det finns!?Får väl bli fleece byxor att ha under galonisarna då!

Snart dax att lägga Isac.Ska försöka sova lite jag med då,har varit uppe några gånger i natt.

Onsdag den 25 mars

Hejsan!

Då trevar man sej fram igen då!Ny blogg,nytt sätt!Pust!Men det ordnar sej!

Idag var jag en stund på öppna förskolan igen, trevligt! Men i dag är hela dagen upp hackad i tider.09:00 färjan till Blidö(som jag höäll på att missa,gick o lallade i min egna lilla amningsvärld).11:00 färjan hem,Isac och jag äta.Isac sova.12:45 färjan till Furusund och sen till Norrtan och plocka upp nästa barn. Sen typ,apotek,post,galonkläder till Isac. och hönsmat. Tänkte kolla det där nya stället med både nytt och begagnat.Har bara hört gott om den affären, ska bli spännande!(Lajk it)
Vill helst ha galonisar med urtagbart foder,någon som vet vart det finns?

Nu ska mamma vara färdig opererad då, hoppas allt gick bra!Hon skulle i allafall inte sövas!Bra tycker jag,en risk mindre.Men inte så roligt för mamma,som får/fick lyssna till ben skav(knarrande o hackande) o dylika ljud.

Måste passa på att tacka Ulrika för tips om utmärkt äta själv tallrik o sked!

Isac like!

Mycket svårarare att lägga upp album och grejer här!Får se om jag fixar det,annars får ni nöjja er med enstaka kort,här och där!

Nu börjar tiden rinna iväg igen!Måste få lite gjort innan jag ska väcka Isac och åka med färjan

Kram kram.

Tisdag 24 mars

Hejsvejs!

Sitter här och petar på datorn.Har just beställt en pojkdocka till Isac,roligt!

Det verkar vara något som engagerar och ibland upprör det där med docka till en pojke eller inte.Och det var ju inte lätt att hitta en pojkdocka(med snopp).Sökt på google har jag gjort.Billigt blev det inte!Eftersom Isac är så liten så ville jag att dockan ska vara mjuk.Hittade tillslut en på http://www.krabat.se/ Deras eget märke.Jättefin ser den ut att vara, men med det priset så får den inga kläder!!

Nåja,något av Isacs avlagda ska väl fungera.

Men medans jag sökte runt på nätet efter en "snoppdocka",så såg jag endel av debatterna/tankarna i detta med könsroller.Typ!

Ser med spänning fram mot dockans ankomst o kommande reaktioner! 
Undrar vad pappa Fredrik ska säga?

Jag tror iallafall inte att Isac skulle få en docka om inte jag köpt en,sen vet jag inte om skillnaden på Isac blir så stor i framtiden eller inte.

Men tycker nog att pojkar också ska ha rätt att skaffa sej en kroppsuppfattning tidigt,typ!Titta o känna lite på en mjuk mysig kompis.

Det låter ju liksom som om folk tror att barnen ska bli flickor som genom ett trollslag om de får en docka!Eller tror de bara att de ska bli flickaktiga kanske?Eller är det kanske pga dockor till pojkar som vi får bögar?
Vilket bara det i och för sig är ganska fånigt,men som det verkar en rädsla som är djupt rotat.
Barnen får ju så yber många intryck under sin uppväxt,så en stackars liten docka kan nog inte ställa till med så mycket!

Värre är det nog med att föregå med gott exempel!Barn gör som du gör och inte som du säger!Slitet,men sant!
Tex alla(de flesta) vill absolut ha slut på djurplågeri.Men om den stackars misshandlade utländska kossan Rosa som under gräsliga förhållanden fraktats och förflyttats hängande upp och ner endast i ett ben!(som sen gick av,gör ju inget ska ändå dö straxt!) bara har det billigaste priset när hon ligger i köttdisken.Ja då,då tappar de flesta sina höga moraliska omdömmen och köper extra mycket av det billiga köttet!Typ?

Det är så dyrt med ekologiskt kött eller kött från utegående boskap!?(de korna har det ju bra och köttet blir så klart bättre,nyttigare o godare) 
Jamen ,om man äter en mindre köttbit då!Man kan ha mera av billigare råvaror till så att alla blir mätta.(typ sallad med bönor,linser eller så och potatis).

Det måste nog få kosta lite i obekvämhet om vi ska svänga runt världen nu.

Ja,du ser vilka tankar en liten docka kan dra igång!Kanske är den ändå farligare än jag tror????
Nääe,välkomnar tankar och diskutioner!Det är intressant och leder förmodligen framåt!

Bäst föresten att tillägga att ingen är perfekt och jag är verkligen inte perfekt heller!Och förändring tar tid!Men att prata om saker är många gånger det som ändå är början till en förändring!Pluss att det är så intressant att diskutera saker!

Oj nu är min lilla kille vaken igen,ska gå o pussa pån!

Hörs kanske senare!

Kram kram

Hmm,den här dagen har varit både och!Jag fick lite pengar i går,sååå välkommet!Inte fett precis att vara hemmamamma. Och ha tonnårsbarn!Har betalt lite skulder och gett pengar till mina nära och kära som bistår mej när det kniper.Och köpt en docka till Isac.
Så den biten var bra!Sen kommer vi till Ronjas kamera,tja den bra biten är att det går att lösa.Den tråkiga biten är att den måste skickas tbx och vi får en annan och måste betala 1350 kr till.

Sen är det min blogg, det visade sej att jag nog måste byta hemsida!För det jag vill ha till min blogg dvs affiliate produkter och RSS inte fungerar på denna sida.Så nu måste jag troligen börja om!Det suger!

Idag åker min mamma till sjukhuset,operation i morgon.Håll tummarna, ok?!

Kram Ma.

Måndag den 23 mars

Godmorgon!?

Hmm,eller vad ska man säga? stackars sambon åkte muttrande iväg i morse.Nu måste han ut och snöröjja i dag och det är han trött på. Det kan man ju förstå!
Han fick skjuta på en sprängning som skulle göras idag, för han kan ju inte vara på två ställen samtidigt.(skjuta på en sprängning, låter farligt)

Det är också alltid spännande att se om vi får våran sophämtning eller inte när det snöar.Och jag lovar i en familj på 5 st (en baby) så är tunnan full när det är dax för hämtning.

Men men det är ju bara mars, så ännu så länge får man väl räkna med snörisk.Vackert är det faktiskt! (men det är inte roligare för det)

I dag för 14 år sen så fick en granne komma och hämta lilla Robbin snart två år.Min pappa var på väg,han skulle ha Robbin tills min mamma kunde komma. Hon var tvungen att vara kvar på jobbet någon timme innan hon kunde gå. Mamma hade haft semester för att kunna ha Robbin när det var dax för BB. Men det var första dagen tbx på jobbet för henne när det blev dax,typiskt!

Jag hade ganska mycket värkar i bilen på väg in,men försökte hålla masken.Man vill ju inte att förararen/barnens pappa ska få panik.

När vi väl kom till Danderyd så tog det bara en halvtimme, sen kom lilla Ronja!Ronjas farmor som jobbade på sjukhuset,kom ner och tittade på underverket. Ronja och jag var kvar 6 timmar nere på BB sen fick vi åka hem. Robbin sa bippi tut kommit (babyn har kommit ut alltså). Mamma hade lagat mat till oss, persilje järpar med gräddsås. Det var nog det bästa jag ätit!

Jaha, då är det bara två dagar kvar tills mammas operation......Lite orolig är jag faktiskt! Visst det är en fotoperation,men en operation är en operation.Det är klart att det ska gå bra!
Men tankarna finns där. Min pappa finns inte kvar i det här livet till kroppen i allafall och det räcker så.

Mamma är också en av mina bästa vänner,hon finns alltid där!Ställer alltid upp,lyssnar alltid!Joo, verkligen det är så!Jag har sån tur!
Skjuter till en slant när det är tajt,tycker alltid att jag gör rätt!
Och ve den som inte är snäll mot mej!!

En sån mamma är inte alla förunt!

Känner faktist ju äldre Ronja blir,wow girlpower!
Tjerna i vår klan, vi håller ihop!

Tänker tänka goda tankar om operationen,affirmera hur bra det ska bli!

Måste sluta nu,kanske skriver mera senare!

Kram kram.


Faktum är att Isac stog på snooze i natt med, men han var kall.Hade typ 36,1 i temp i stället för feber?Skumt måste kolla det med bvc.Någon annan som råkat ut för det?
Känner mej lite öm i halsen jag med och trött(konstigt) ska nog gå ner och ta en smoothie med mycket ingefärra i.

Kom på en bra sak med att Ronja fick en bra kamera,förutom att hon blev glad.

Jag har skrivit två barnböcker om Robbin och Ronja när de var små och ritat bilder till dem.Jag var på väg att trycka dem,men viste inte riktigt hur jag skulle få med en fil eller dvd på bilderna?
Men nu kan ju Ronja ta foto på dem(Hmm,när linsen kommit) och sen lägga äver dem i min dator!Briljant!

Näe,nu är det smoothie time!

Söndag 22 mars

Hejsvejs!

Idag ska vi fira min söta dott!Har hållit tummarna för att Isac ska bli frisk till i dag, så att mormor ska kunna komma idag. Hon ska opereras i veckan som kommer så hon ska inte utsättas för infektions risk i onödan.
Tempade Isac i morse,ingen feber!Och han såg jättefrisk ut!Aaa,kul då kan alla komma.
Jag tog med mej Isac och åkte till Norrtälje för att hämta dotten och smörgåstårtårna.

När vi kom hem mötte vi Robbin och hans kompis i dörren.Kompissen på väg hem,bra inga problem vi kommer hinna fint med det som ska göras innan folket ska komma.

När Robbin kom in igen märkte jag att han lät täppt och hostade. Hmm,är du sjuk Robbin? Ja,typ sen i går!

Jaha,så nu blir det bara svärmor som kommer!Stackars Ronja! Wee miss you mormor!
Men kanske blir Ronja lite gladare när hon får presenten.

När vi var på Coop i fredags så tittade jag på ett par gummistövlar till Isac,men jag sa till Fredrik att de nog var väl stora.När jag skulle leta efter ett par mindre,tyckte pappsen att st 20 var alldeles utmärkt!Men sa jag det blir svårt att gå om de är för stora!Äsch,vi får väl stoppa papper i dom!Väldigt övertygad i rösten och på väg att bli iriterad.Hmm,men de kommer ramla av när han leker!Man kan sätta fast dem med galonbyxorna tyckte pappa.Hm,mamma tänkte på hur Isac skulle krypa i galonbyxorna och det blir mellenrumm och sen kommer stövlarna fladdrande.Men,jag tänker inte tjafsa om det!Vi köper stövlarna så får han se själv sen!

Det är bästa lärdommen och stövlarna kan han ju ha när han blir större!

Näe,nu måste jag springa och städa innan svärmor kommer!Och göra fika,ska bli gott!Vi ska nog få trevligt ändå!(Ska kanske tillägga att alla hjälpte till)

Kram kram.

Nu har vi fikat och firat Ronja och ja hon blev jätteglad!Hon fick en Canon systemkamer.Tyvärr saknades linsen i paketet,men den är på väg!

Jag ska försöka börja göra en sida där vårt hus ute och inne finns med i morgon.Om jag hinner.

Nu ska jag bara tala om att det luktar lite skumt här vid mej!Sneglar på Isac.....
Japp,dax att byta blöja!

Bye!

Lördag 21 mars

Hejhopp!

Kan inte låta bli att skriva liiite, fast jag inte alls har tid egentligen.Isac vaknade bara en gång i natt!Ahh,så skönt att sova.Man blir nästan mer groggy efter att man fått sova igen lite.
Ska slå in Ronjas present och scrapa en födelsedagsbild till min dotter. Hamnade också framför värsta rean på scrapgrejer på  http://www.annasscrapbooking.se/ 
Jättekul att titta och det blev en liten beställning.

Vi hamnade i Arninge i går och gick på coop där,gillar den affären.(Har ju jobbat där)
Men de har stort utbud på ekologiska varor och jag gillar att kunna välja. Sen åt vi ostburgare med pommes, jättenyttigt!

Nåja man kan ju inte vara duktig jämt!

I morgon kommer Ronja, Robbin och Isacs mormor och gammelmormor o gammelmorfar. Samt Isacs farmor, Robbin och Ronjas plastis.De kommer för att fira min stora tjej!

Fredrik håller på att bygga för utrymmet över köksskåpen och sätter dit spottar i samma veva.

Toppen fint väder ute,kaninerna har vår i buren!

Nääe,måste sätta fart nu!

Kram kram.

Fredag 20 mars

Hej!

Idag blåste det ingen nordan,hönonrna gick ut!

I natt hade någon satt snooze på Isac, han vaknade ungefär en gång i timmen.(pust)
Men han har faktist feber den lilla stackarn,så då får man vara bökig.Men den elaka mamman hämnades i mörkret.När han var alldeles avslapnad och sömnig skulle jag lyfta över honom till lilla prins sängen. Elaka mamman (sömnig och avtrubbad hon med)lyfter inte tillräckligt högt, utan tjongar in sömnig baby i spjällsängen.Isac klagar så klart och jag tröstar och kramar,nyttförsök.Tjongar in den lätt störda/upprörda sonen i sänghimmlen i stället(huvudet så klart) med på följande illvrål.Suck!

Nu mycket vakna sonen vill naturligtvis inte ner i den dumma sängen längre,tbx ner med mamma i stora sängen.Fortsatt snooze en gång i timmen till uppgång kl 6:00.
Lite trötta i dag!Nu måste jag rusa för det är dax att åka till Norrtan och fredagshandla.
Kram kram.
 
Hemma igen!Har tittat på så ska det låta och gick sen och lade Isac. I går kväll satt jag och tittade lite på andra bloggar bla http://www.sexbarnsmamma.se/ som har en jättemysig blogg där man känner sej välkommen + att det känns roligt att läsa om andra i lite samma situation som mej själv.(med både stora och små barn)Kika om du har lust!

Var oxå inne på www.123minsida.se/lisse2 som känns väldigt välarbetad och vacker, kika vett ja!

Självklart måste jag ju promota min kära dotts blogg också, som den uppmärksamme säkert redan sett i gästboken. http://www.roonjabjorling.blogg.se/ 
Jaaa, Ronja!Jag har bytt bilden!

Ska försöka att inte tjonga min stackars lilla son i spjälsängen i natt,snart dax att sova.

Har varit och hämtat beställda varor hos fina Margareta på Dermaroma i dag. Gillar verkligen grejjerna som hon säljer!
Jag använder WISE ansikts serie, age och sensitiv,så sköna!   http://www.wisenaturkosmetik.se/
Inga restprodukter från petroliumindustrin som det är i såå många andra hudprodukter.Heeelt sjukt ju,det kan inte vara tänkt att vi ska göra så med oss själva.

Det är dax att vi börjar tänka lite!

Margareta säljer oxå Dermanord produkter,jag har börjat köpa deras shampo och mineralpuder.De har inte heller restprodukter från eldningsoljor silikoner och annat skräp i sina produkter.  http://www.dermanord.se/

Båda dessa märken är miljövänliga svensktillverkade serier, jääätte sköna produkter!
Känns lyxigt att bjuda sej själv på bra grejjer!

Har köpt ett Dermanord puder till Ronja också,hon fyller år på måndag. Så jag hoppas att hon inte kikar in och läser här under helgen.

Hon får en grej till kan man väl seja,men jag törs inte säga vad.Vill inte ta den riskan. Men jag tror att hon blir glad!

Pust,trött nu! Önska mej lycka till i natt.

Natt natt......

Torsdag 19 mars

 

Hejhopp!

Det gick bra i går,ingen anmälan för barnmisshandel.
Trevligt att träffa lite andra likasinnade. Vi var en liten grupp mammor i typ samma ålder.
Intressant att höra hur de andra tänker angående barn och olika situationer som kan uppstå.

När vi kom hem kunde Isac sitta på altanen i solen en stund.Nice! Jag släppte ut hönorna på gården så de kunde gå runt och pick.

Passade sen på att försöka läsa om affiliate produkter och bloggar.Mycket att försöka lära sej! Alla är ju som bekant barn i början, men jag ska försöka bli bättre på det här!(Några tips,by the way?)

Pratade med Robbin och Ronjas pappa i går,det är alltid lika intressant.Konstigt hur det liksom känns vant och bekant fast vi varit skilda  så många år.(typ 9-10 år)And dont get me wrong,jag har inte ångrat mej!!

I dag är det dock inte lika skönt som i går,ingen sol!Bara nordan som blåser rakt in under golven och sopar ut värmen.Urg!
Eldar!
Hönorna pratade om att dom inte tänker gå ut i dag om dom inte får gåsdun.

Jaha,liten Isac vaken!Dax att slita sej.

Kram kram.


Ansiktsgodis

I fredags gick jag och fick min födelsedagspresent gjord på www.dermaroma.se ligger bla i Norrtälje. 90 min ansiktsbehandling med ekologiska närproducerade svenska produkter,det tycker jag är bra.Gissa vem som blev lite avslappnad.(man kliver ju upp några gånger per natt).
Det var så skönt!!!!!
Margareta Drotz som är jätte duktig och trevlig har denna salong i Norrtälje.Hon har/annordnar också tjejkvällar med ansiktsbehanlingar mm om man vill,det kunde väl vara något..........
Kolla in hennes hemsida,där finns också bra produkter.

Tack kära sambo!

Skojsigt till minstingen!

http://www.meandi.se/

Kul o fina kläder.Flera av dem är gjorda av ekologisk bomull och det är meningen att hela kollektionen ska bli det så småningom.
Jag kunde inte låta bli att köpa till Isac i allafall,och det finns mycket mer som jag skulle kunna tänka mej att köpa till honom.
Kika vet jag!

Onsdagen den 18 mars

Hej!
Tänkte skriva om lite funderingar och om vad som ska hända idag.
 
I dag ska Isac och jag gå på öppna förskolan för första gången.Spännande!Hoppas bara att det inte tror att jag nockar mitt barn ofta, hmm ja Isac har en blåtira.Han satt på sin filt härom dagen, när han plötsligt lutade sej för mycket framåt. Han välter alltså och tar inte fram händerna.Det sa doink och sen kom skriket så klart. Det blev ett rött märke över ögonbrynet.Som nu så fint runnit ner runt ögat.Typiskt!

Funderar över varför det ska vara så j-kla jobbigt att vara tonåring!!?Önskar att man fick förmedla känslan av att man duger direkt till tonåringen.Varför måste man vara så övertygad om att man är värdelös och ful!När jag och de flesta andra kan se att så inte är fallet.

Jag vet ju att jag själv gjort lika dant,men kan det inte räcka med det då!Tänk om dom kunde få se det jag ser när jag tittar på dem,då skulle de ju förstå!Det fel som dom har är sååå stora,oövervinnerliga!Om de bara viste hur liten roll det kommer att spela där ute,ute i "riktiga" livet.

Oopps,hinner inte skriva mer nu,har ett barn att väcka och en färja att passa!Kanske hörs senare.

Kram Ma.

Välkommen till min nya blogg!

Här kan du se inlägg om mej och min familj.Tips om saker som jag tycker är viktigt och intressant.Det gäller ju att ta hand om den här kroppen i det här livet och utveckla själen till nästa liv.:)Mat och vin...Låter präktigt va!?;) Vilka är vi då?Jo min sambo Fredrik egen företagare snickrar och schaktar(både hemma och åt andra), mina två stora barn Ronja 14 går i sjuan(My god!)och Robbin 16 väljer till gymnasiet nu samt våran lilla Isac 8 månader.Och jag Malin förstås som försöker att ta hand om mej och heela min familj.Välkommen!

RSS 2.0