Så här säger Bamboo baby själva.


Det är jättefina kläder som vi bla kommer sälja på bambee.nu. Svårt att få upp bra bilder bara. Men de kommer. :) Fortsätt kika in.Bamboo BabyVad gör ni för att minska de negativa effekterna på miljön?

Vi grundade Bambu Baby i juli 2006 i London för att skapa kläder vars producering har en så liten inverkan på miljön som möjligt. Vi ville att våra kläder skulle vara mjuka, bekväma och praktiska men det är också viktigt för oss att de är färgsprakande, roliga, tidsmedvetna och moderiktiga. Miljövänlig energi försörjer våra kontor och 100% av elektriciteten vi använder kommer från återvinningsbara källor. Vi använder återvinningsbart och biologiskt nedbrytbart emballage (dock så lite emballage som möjligt) så som återvunna syrefria servetter, återvunnet brunt papper och vi återvinner alla våra kartonger. I så hög utsträckning som möjligt strävar vi efter att vara ett pappersfritt företag. Allt vårt tryckta material är tryckt på FSC 100% återvunnet, obestruket papper och vi trycker med bläck som är baserad på vegetabilisk olja. Alla våra varor transporteras till Storbritannien via haven, vilket är mycket bättre för miljön än via flygfrakt. Vi använder oss av ett litet, lokalt fraktföretag med endast 4 anställda, eftersom vi vill stödja företag som är lika små som vårt eget.

Varför tillverkar ni era kläder av bambu?

Bambu har många fantastiska egenskaper – först och främst är det otroligt mjukt. Det är extremt mångsidigt och kan användas för att tillverka både stickade plagg som känns som cashmere, mjukt och tåligt jeanstyg, mysiga filtar, kramgoa badrockar och silkeslena tröjor och toppar. Det är en exklusiv produkt av högsta klass. Färdigtillverkat bambutyg är icke-allergiframkallande och värmereglerande. Det kan tvättas i maskin i 40 grader precis som bomull. (Av miljövänliga skäl rekommenderar vi att du tvättar i 30 grader.) Bambutyg är UV-resistent och fullkomligt biologiskt nedbrytbart. Bambu är naturligt organiskt (det växer organiskt och är certifierat av OCIA), ekologiskt hållbart (världens snabbast växande växt) och använder 35% mer koldioxid än jämförbara växtsorter. Det är ett gräs, så det återkommer utan att man behöver återplantera det. Bambu behöver endast det vatten som regnar naturligt och hjälper också till att minska jorderosion.

Var odlas och produceras er bambu?

Bambun odlas i Kina. Det finns bara en anläggning i Kina som tillverkar fiber av bambu och de har patent på processen. Denna tillverkningsanläggning producerar ALL bambuviskos på marknaden. Bambun är certifierat organisk av OCIA (The Organic Crop Improvement Association). Anläggningen är certifierad av SA8000. SA8000 är den första globala kvalitetsstandarden för etisk sourcing (lokalisering). Den ger oss ett gemensamt ramverk för etisk sourcing (lokalisering) för företag av alla storlekar och sorter var som helst i världen. SA8000 sätter upp bestämmelser för frågor gällande till exempel fackliga rättigheter, barnarbete, arbetstider, hälsa och säkerhet på arbetsplatsen och en rättvis lön. Anläggningen i Kina tillverkar enligt ISO 9000/9001/9004/19011: 2000 och ISO 14000/14001 riktlinjer och OHASA 18001.

Var finns er klädfabrik och är ni socialt ansvarsfulla?

Vi arbetar med flera olika klädfabriker, både i Kina och i Indien. De olika fabrikerna tillverkar olika varor så som stickade plagg, jeans och tröjor, filtar och badrockar. Den huvudsakliga fabriken vi samarbetar med är ett Control Union-certifierat företag som arbetar under Organic Exchange Standard 100.

Bambu Baby har heltidsanställd personal som är baserad i Shanghai för att kontrollera och övervaka våra produktionsprocesser. De besöker regelbundet alla våra klädfabriker för att kvalitetskontrollera klädproduktionen och försäkra sig om att de följer alla lokala arbetsmarknadslagar. Vår personal är medlemmar av SEDEX – the supplier ethical data exchange. SEDEXs mål är att sammanföra affärsföretag med sina globala leverantörer för att dela etiska data och möjliggöra en kontinuerlig förbättring av etisk prestanda.Bambutröja på oljad mannekäng. :)

Isac skulle mannekänga i sin fina bambu tröja från Bamboo baby, men det var inte helt lätt att få honom på linsen. :)

Flera tröjor som den han har kommer ligga på bambee.nu fast i andra storlekar och färger.  Vi får hem de kläderna via gemenskap grön de säljer även så kallad grön el och mycket mera.

Ha ha, inte så lätt som sagt. Svårt att få till bara en sån sak som bra bilder på käderna som ska upp. Måste försöka få till mera ljus bla. Och klistra fast modellen. :)Rött hjärtaRött hjärtaRött hjärta

Mera info om bambu finns i det här inlägget.

Nåja det var lite om mycket.

Vi finns!!!

Hejhopp! Nu är vi publicerade! bambee.nu finns nu på nätet. Läskigt,kul och spännande. Vi börjar trevande. Vi får be om ursäkt för allt som inte fungerar, men vi är nybörjare. Kommer så vara ett lååångt tag tror jag, men vi gör vårt bästa. :)

Välkommen in och titta!

Vi har mera varor som vi inte hunnit få upp ännu och jag har beställt mera käder från USA i natt. :)

Ni får titta in lite då och då för det kommer ta tid och vi kommer utvecklas och förändra under resans gång.

Välkommen!

Till pappas/Fredriks lilla nobellpris(jag) ;)


Bröllopstårtan AmoreTårtbottnar
7 7 dl vetemjöl (siktat)
100 100 g smör, mjukt
4.5 4.5 dl socker
4 4 dl ägg
4 4 msk röd karamellfärg
3 3 msk kakao
1.5 1.5 tsk vaniljsocker
1.5 1.5 tsk salt
3 3 dl crème fraiche
1.5 1.5 tsk äppelcidervinäger
1.5 1.5 tsk bakpulver

Fyllning
450 450 g smör, mjukt
8 8 dl florsocker, ca
300 300 g philadelphiaost
350 350 g vit choklad, smält
1 1 dl grädde
Ev några droppar karamellfärg för att färga smeten ljust rosa

Anette Rosvall och Emma Hamberg som gjort kärleksmums som receptboken heter.

Gör så här

1. Tårtbottnar
Vispa smöret och sockret så att det blir vitt och fluffigt, ungefär 5 minuter. Bra jobbat.

2. Nu vispar du ner ett ägg i taget i fluffet och ställer sedan detta åt sidan ett tag.

3. Rafsa fram ytterligare en liten skål, där i blandar du röd karamellfärg, kakao och vaniljsocker. Detta skall sedan blandas ordentligt in i smeten, men vänta ett litet tag till. Snart ska du få blanda.

4. Sila mjölet så att det blir fluffigt.

5. Blanda sedan salt och crème fraiche med varandra.

6. Nu ska du få tok-blanda! Blanda ned innehållet från de två skålarna om vartannat i den röda smeten. Blanda ordentligt men inte för mycket. Nu har du blandat färdigt för den här gången.

7. Nu kommer vi till tricket med den här tårtan: joxa ihop äppelcidervinäger med bakpulver i en liten skål.

8. Skjutsa ner det i smeten och rör om ordentligt. Du får en tung röd smet som nu skall räcka till formarna.

9. Smeten kommer att gå upp till en ungefär 1/3 del av formen.

10. Pytsa nu ner smeten i två smörade formar och låt den stora gå i ugnen på 175 grader i ungefär 30-40 minuter. Känn efter med en sticka, kakan måste vara helt torr i mitten.

11. När vi gjorde Bröllopsvarianten så tog vi TVÅ satser smet - det här är viktigt! Om du inte har en ugn där alla tre formarna får plats måste du dela upp smeten och göra den i omgångar. För om kakstackarna får stå och vänta för länge på att hoppa in i ugnen blir de torra och tråkiga.

12. Smöra 2 springformar i olika storlek, en stor och en liten.

13. När de färdiggräddade kakorna är svala och torra så delar du dem på mitten och fyller dem med whitechoklate cremecheese filling.

14. Fyllning
Smält chokladen och ställ den åt sidan.

15. Vispa det mjuka smöret krämigt och häll i grädden försiktigt, lite pö om pö.

16. Tappa ner chokladen och vispa.

17. Häll i vaniljsockret och vispa ännu mer.

18. Nu skall du ösa ner florsockret lite i taget medan du vispar hela tiden, tills du märker att du har rätt konsistens på din kräm. Den skall inte vara för lös för då rinner den av, men inte heller för hård för då blir det svårt att bre på den. Lagom med andra ord! Med det är det enda lagom som funkar på denna tårta, annars är den totalt o-lagom och toppmaxad.

19. Sätt ihop tårtan och dekorera på valfritt vis efter tillfälle.


RSS 2.0