Inte lätt!

En gammal man satt på en parkbänk och grät högljutt:
- Vad är det med er? frågar parkvakten.
- Jag är nygift.
- Det är väl inget att gråta över i er ålder. Är hon gammal, ful och elak?
- Nej, hon är tjugofyra år, vacker och snällast i världen.
- Har hon kanske lurat av er alla pengar?
- Nej, hon har egen förmögenhet och spenderar allt på mig. Jag får den godaste maten, de bästa vinerna och jag får älska så mycket jag vill.
- Då måste ni ju vara en lycklig man. Vad sitter ni då här och gråter för?
- Jag hittar inte hem.

Gammalt ordspråk

Det är väl inte många av oss som vet eller minns att eklut var något man garvade läder med förr i tiden, men vi vet att den som går genom ekluten har det rätt tufft.

Sambon och jag låg och pratade i morse. Om den fantastiska människan och hennes förmaga att fungera. Kroppen som styr och ställer så att vi träffar en lämplig partner för fortplantning och den fantastiska om ställningen som kroppen automatiskt gör under en graviditet. Från det att lite celler möts och börjar växa till den om ställning som görs i kroppen för att bära fram och föda en ny varelse så efektivt som möjligt. Så som uppluckringar i bäcken och förtjocka blodet för att minska risken för förbödning under förlossningen.

Och sen ska den lilla utvecklas till en egen liten person, helst under god stöttnig från förälder. till att så småningom vara tvungen att gå genom ekluten för att bli en färdig, egen bra människa.

Otroligt.

Jaha då snöar det igen då!

Lite mera snö igen, tänk att vi skulle få en riktig vinter igen. Det verkar inte som att de är borta för evigt som man började tro. Kanske att den här "kullen" barn faktiskt kan ha behållning av att få skidor? Den som lever får se.

Trött trött trött. Nu ska Isac och jag duscha, sen kanske vi tittar på någon barnfilm.

Har just inget att skriva.

Känner mej lite som vädret i dag. Grå och mest en upprepning.

Se ya.

Va! Har det snöat hos någon annan också? ;)

Vet inte om man ska skratta eller gråta när det efter över 48 timmars snöande och blåsande (har väl nämnts på nyheterna också?) ringer folk och talar om att de har problem med snön. Det är ju söndag morgon förstås och de ska hem på efterm. Snälla du man kan bara vara på ett ställe i taget alla får vänta.

Man undrar var de tror att min sambo är? filar fötterna, kollar ut en resa till solen eller typ?

Har nu skickat ut fösta barnet i snön för att hämta tidningar att få fyr på brasan med och samtidigt kolla om mormor och morfar behöver skottat. Nästa barn håller jag på att skaka liv i, han ska få skotta! Själv eldar jag och försöker bära in ved så den hinner torka lite innan den ska brinna. Isac och jag har duschat också. Snart dax för honom att sova igen. Kanske mamma också ska försöka vila lite då.

Det skulle ja dröja några dagar innan det snöar igen, det känns ju skönt tyckler jag. :)

Tur att det ger pengar i slut ändan det här med snön och knäppa folk som ringer. 

Se ya.

Naglar.

Här är det synliga resultatet av  mötet med min klasskompis Gunilla.Fint va!

Men detta är bara det synliga resultatet, förutom det så hade vi väldigt trevligt och pratade endel. Ser fram mot ett nytt möte då vi kan prata mera och vi ska även göra mina naglar.:)

Gubben är ute och kör snö och jag eldar. Ongarna sover fortfarande (de stora alltså), men de ska snart få hjälpa till att skotta. Det kan ju inte jag göra och det känns faktiskt trist. Det är skönt för kroppen (efteråt) att jobba sej svettig i snön. Men jag skulle tro att jag kommer få min chans igen. ;)

Kram kram.

Neeej, inte snö i dag!

Hoppas verkligen att det slutar snöa , för i dag ska vi iväg till KBT:n och sen handla. Jag behöver min gubbe, INTE mer snö! Inte snöröjja i dag.

Alla hjärtans blev bra och gubben min blev glad för sin wisky. Själv fick jag rosor, choklad och två nya kuddar.  Kuddarna behöver jag för att 1. lägga mellan knäna 2. bygga huvudkuddhögen högre mot halsbrännan. :)

Det var efterlängtat.

På fredagen blev vi serverade thaimat. Mycket trevligt. På lördagen tjuvstartade vi med alla hjärtanstårtan. :) Men det fanns kvar lite på söndagen också.

Skönt, efter förkylningen har Ronja varit duktig och kämpat sej iväg till skolan trots att det är mycket som snurrar och far i hennes huvud. Duktig flicka! Fina goa ungar! Älskade sambo! Är så glad att jag har er!

I morgon är jag i vecka 30 och kroppen och huvudet har börjat ställa in sej på väntad ankomst. Vi har tagit in baby korgen igen, Isac och jag har ställt i ordning den i sovrummet. Nu blir vi  snart 4 st i vårt sovrum, tur att det är stort. :)

Har en del förvärkar och ibland lite molvärk i de nedre regionerna. Känns kanske inte som att vi kommer gå 10 veckor ut, men man vet aldrig. Vi får se. Samtidigt så är magmåtten mindre än de var på Isac i motsvarade vecka med honom och han var ju inte någon stor kille när han kom. Han vägde 3205 vid förlossningen. Men vi har ju en annan barnmorska så det kan ju hända att de mäter lite olika.

På torsdag (i morgon) kommer en "gammal" klasskompis hit och vi ska fika och fnittra tror jag. :)

Men hon ska också göra Ronjas och mina naglar fina. Hon pluggar nämligen nagelteknologi. Ska bli roligt att göra något som känns lite glamoröst. För glamorös är väl det sista jag känner mej just nu. Höggravid och dessutom kan jag inte ha mina smycken(örhängen och dylikt) För Isac pillar bort dem. *fniss*

Kolla in hennes nya fina hemsida www.queenofnails.se

Nåja dags att sätta lite fart!

Kram kram.

Semlor på rätt dag denna gång.:)

Jaa jo jag vet vi tjuvåt ju semlor för ett par veckor sen! Men det var vi nog inte ensamma om. :)

I allafall så hade svärmor gjort semlor till oss i går och kameran var redo vid orgien.  Håll till godo. Som tur är är det ju ingen som fotar pappan och mamman med grädde under näsan. :)

Semlorna var givetvis lika goa som bilderna på lilleman. :)

Mina ongar ÄR mina Valentin cupecakes, söta och goda. :)

Det är vackert i skargården i dag! :)

Tänkte lägga upp lite bildpottpurri i dag. av blandad kvalitet. Det vill säga taget med både mobilen och "riktiga" kameran.

I går var jag i Norrtan och handlade, passade på att köpa en liten alla hjärtansdags pressent till gubben som jag tror kommer falla honom i smaken. Sköt vagnen i snömodden och det var = dumt. I dag har jag "naturligtvis ont i fogarna. Men men hoppas gubben blir lite gla av den lilla pressenten och då har det varit värt det. :)Tagna i dag.

Isac i stor mössa.Dotten
Isac blänger misstänksamt, är på besök i Ronjas skola.:)
Påklädning pågår, deet är tråkigt! :)

Isac utklädd till liten häxa.

Isac kolar in mamma när hon lägger upp bilder på bloggen. :)
Storebror Robbin monterar bil till Isac.
Storasyster på utstälning med Bingo.

Fina Robbin och Ronja.

Gos.Robbin  med sin bil.
Ha en fin dag!

Måndag den 8 feb

Alla är förkylda!:( Gubben och jag är väl de som börjat friskna till bäst ännu så länge. Men så var det ju också Fredrik som blev sjuk först.

I dag ska vi till MVC och därerter ska Isac och jag besöka ett par gamla grannar i Sättra. De har en liten kille på 6 månader så det ska bli kul att se vad Isac tycker om det. :)

Kommer inte att kunna gå på öppna denna onsdag heller för det är dax för ett besök hos doktorn på BUP.

Hmm, kan bli en spännande upplevelse hos MVC i dag, då jag ska ligga stilla när hjärtljudet ska kollas på bebben och magen mätas. Medans ni vet vem ska vara själv på golvet. ;)

Nå nu är det dax att klä på lilleman overall så att vi kan åka 10- färjan. Hoppas hoppas att det finns parkeringsplatser nära MVC i dag. Brukar vara väldigt tajt vid sjukhuset. :(

Se ya.

Ganska kuligt. :)

En liten flicka pratade med sin lärare om valar. Läraren sa att det var fysiskt omöjligt för en val att svälja en människa då valen, fastän den är ett väldigt stort däggdjur, har en väldigt smal hals.

Den lilla flicka sa då att Jona svaldes av en val.
Irriterad upprepade läraren att en val inte kan svälja en människa; det är fysiskt omöjligt. Den lilla flickan sa, "När jag kommer till himlen ska jag fråga Jona".

Läraren frågade, "Men tänk om Jona hamnade i helvetet?"


Den lilla flickan svarade, "Då får du fråga honom".

En dagislärare såg på barnen i klassrummet medan de ritade. Då och då gick hon runt för att titta på vad varje barn ritade.

När hon kom fram till en liten flicka som arbetade ihärdigt frågade läraren vad flickan ritade.


Flickan svarade, "jag ritar Gud".


Läraren stannade upp och sa, "Men ingen vet hur Gud ser ut".


Utan minsta tvekan och med blicken kvar på teckningen, svarade flickan: "Det kommer de veta om en liten stund".

 

En söndagsskolelärare diskuterade de tio budorden med hennes fem- och sexåringar.

Efter att ha förklarat budordet att "hedra din fader och din moder", frågade läraren, "finns det ett budord som lär hos hur vi ska behandla våra syskon?"


Svaret kom direkt från en liten pojke (den äldste i sin familj)
: "Du skall inte döda.."

 

En dag satt en liten flicka och tittade på medan hennes mamma diskade i kökshon. Hon upptäckte plötsligt att hennes mamma hade flera vita hårstrån som syntes väl som kontrast mot hennes bruna hår. Flickan såg på sin mamma och frågade nyfiket: "Varför är en del av ditt hår vitt, mamma?"

Hennes mamma svarade: "Tja, varje gång du gör något dåligt och får mig att gråta eller vara olycklig, så blir ett av mina hårstrån vitt."


Den lilla flickan tänkte en stund på detta och sa sedan: "Mamma, varför är mormors hår HELT vitt?"

 

Barnen hade alla blivit fotograferade och läraren försökte övertyga dem alla att köpa varsin kopia av gruppfotot.

"Tänk bara hur roligt det blir att titta på fotot när ni har vuxit upp och säga 'där är Jennifer, hon är advokat' eller 'där är Michael, han är läkare'."
En liten röst hördes någonstans ifrån rummet, "Och där är läraren, hon är död."

 

En lärare höll en lektion om blodcirkulation. I ett försök att förklara närmare sa hon, "Om jag ställde mig på huvudet nu skulle blodet som ni vet rinna ner i det och jag skulle bli röd i ansiktet."

"Ja", sa klassen.


"Hur kommer det sig då att när jag står upprätt som vanligt så rinner inte blodet ner i mina fötter?"


En liten grabb ropade:
"För att dina fötter inte är tomma."


Barnen stod i kö i matsalen i en katolsk lågstadieskola för att få sin lunch. Längst fram på bordet fanns en stor hög med äpplen. En nunna skrev en lapp och satte den på äppelskålen:

"Ta bara EN. Gud tittar på."


Längre bort i lunchkön, på den bortre delen av bordet fanns en stor hög med chokladkakor.
Ett barn hade skrivit en lapp: "Ta så många du vill. Gud tittar på äpplena."


Alvedon reklamen.

När Isac och jag duschar så tänker jag på den reklamsnutten då den stora hunden sitter i regnet och blir blöt. Under den stora hundens mage sitter den lilla hunden torr och trygg.

Isac ställer sej under min mage när vi duschar för där kommer det inte lika mycket vatten. :)

Ronja har haft tjejkväll här hemma, med 3 vänninor på besök. Det låter i allafall som att det måste vara bra för själen, fnittrar, babblar och har sej. :)

I dag tänkte vi åka ner till svärmor på en fika. Vi är lika snoriga så ingen smittar den andra. :)

Men vi börjar trots allt känna oss liiiite piggare! Sakta men säkert.

Bye bye.

FÖRSIKTIGT!!!

Maken stod och stekte frukostägg åt sin fru.
Plötsligt kommer hustrun inrusande i köket.

-"Försiktigt," säger hon, "FÖRSIKTIGT! Använd mer margarin! Du steker
för många åt gången. FÖR MÅNGA! Vänd dem! VÄND PÅ DEM NU! Det behövs mer margarin. Åh, herre gud! VAR ska du få plats med MER MARGARIN? Dom kommer
att fastna! Försiktigt... FÖRSIKTIGT! Jag sa FÖRSIKTIGT!
Du lyssnar ALDRIG på mej när du lagar mat! Aldrig! Vänd dem! Skynda dej nu!
Är du tokig? Har du mist förståndet? Glöm inte att salta dem.
Du vet att du alltid glömmer att salta dem. Använd saltet. ANVÄND SALTET! SALTET!!!"

Maken stirrar på henne.

- "Vad i hela friden är det för fel på dej? Tror du inte jag vet hur man steker ett
par ägg?"

Hustrun svarar då lugnt,

- "Jag ville bara visa hur det känns när jag kör bil."

Hoppla!

Tjuven lät ljuset från ficklampan lysa runt

för att se om det fanns några värdesaker där,

 när en röst sade:”Jesus vet att du är här”
Han hoppade nästan ur sitt skinn, släckte  

En tjuv bröt sig in  i ett hus en natt.

ficklampan och stod alldeles stilla
 När han inte hörde mer ljud, han

skakade på huvudet och fortsatte

leta efter värdesaker.
Precis när han plockade ut stereon

för att ta bort sladdarna hördes en

klar stämma igen:
”Jesus tittar på dig”
Han stelnade till och lyste runt i rummet

för att lokalisera var ljudet kom från.
Slutligen, i hörnet av rummet, fick han syn på en pappegoja. 
 

cid:4A39E5979B61487DB26EF6C11EC8D1AC@LTAdator
  

 
Var det du som pratade, frågade

han pappegojan?
”Yep” sa pappegojan, ”jag  f

örsökte bara varna dig,

 för han kollar dig nu”
Tjuven slappnade av.

”Varna mig, va. Vem i hela

världen är du?”
”Moses, sa pappegojan.
“Moses?” skrattade tjuven.

“Vem I hela världen skulle

ge namnet Moses till en fågel?”
”Det är samma människor

som skulle döpa en Rottweiler till Jesus

 


cid:24040C1F486F4C338FF21E53FAB2E8B4@LTAdator
Jesus

 

 

 

 

 


 
 

 

 

 RSS 2.0