Julglädje <3

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast mamma är vaken.Rött hjärtaRött hjärtaRött hjärtaRött hjärtaRött hjärta

Det prasslar och rasslar när mamma slår in paket. Nynnar lågt på julvisor och krullar julsnören. Låter julandan vakna och kärleken ströma ner över paketen. Alla julklappar är magiska och glittrar och skimrar fram till julafton då allt kulminerar. För barn som vuxen. Så underbart det är att få ge och så underbart förunnad jag är som har någon att ge till. För själva gåvan är egentligen inte det viktigaste, utan att få ge och att kunna ta emot.

Har i år lagt ner ett gåvobevis från rödakorset tillsammans med några av de andra julklapparna till de vuxna. Från barnen/i barnens namn har vi skänkt en slant till de som inte har det riktigt lika bra som vi ekonomiskt eller socialt. För den slanten får vi ett Gåvobevis från Rödakorset som vi ger till några nära och kära.

Nej, nu måste mor prassla vidare. Slå in flera paket och krydda dem med kärlek och magi. Den magi som det är min plikt och skyldighet att ladda advent och julafton med och som jag så gärna ger dem av.

Tack för denna julglädje och må jag kunna sprida mycket av denna kärlek och glädje.

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Fint skrivet Malin! Men huu vad stressad jag blir av att du redan slår in klapparna-jag har inte ens köpt de än:-)Men men det är ju några veckor kvar.

Hoppas allt är bra med er i den vintriga skärgården!

Stor kram vännen.

2010-11-27 @ 00:00:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0