Trött i dag.....

Blev ganska sent i går kväll, satt och kollade igenom barnens försäkringar. Tror att det är dax att byta och Elias måste få en. Skulle vara skönt om det fanns en bra för alla 4 barnen på samma ställe. En bra som täcker det mesta och inte kostar skjortan.

Ville ju ha lite koll på Robbin också efter olyckan med huvudet.

Nåja väl i säng fick jag väl sova ca en timme innan det var dax att hämta Elias. Sen höll det på så hela natten, vaknade en gång i timmen ungefär. Så i dag känner jag mig helt kööörd. Pust!

Obehagligt......

I går hände två obehagliga saker.

Dagen började bra med ännu en mysig höstpromenad. På kvällen var det dags för Robbin och mig att ta en joggingrunda. Den första på nästan två veckor. Vi begav oss iväg mot Skaten med ficklampa, inte första gången i mörkret. Ingen av oss är mörkrädd.

När vi joggat större delen (ca 50-70 m efter den lilla stugan längst ut på udden) hör jag plötsligt i mörkret ett barn som säger: mamma!. Vart enda hårstrå på min kropp stog rakt ut! Robbin hörde det också. Ingen båt som gick förbi, ingen som promenerade där och tomt i det enda huset som ligger i närheten. ?

Sen var det tyst, hördes inte igen och ingen kom. Allting går att förklara sa min son. Det tror inte jag......

Efter en stund fortsatte vi, men rubbade ur vår koncentration. Så Robbin snubblade och ramlade. Han slog huvudet i en sten så han är hemma med hjärnskakning i dag.

Nästa gång joggar vi på väg.

En riktig höstpromenad...

I dag skulle vi gå på promenad det var bestämt. Höstvindarna viner runt knutarna och de gulnande löven flyger runt i luften för att sedan dalar ner till marken när vinden tar ett andetag och vilar.

Eftersom vi inte har en redig syskonvagn och Elias vägrar sitta i bärselen så har vi en något annorlunda lösning. Vår inte så stora två åring på 11 kg som gärna är nääära mamma fick i stället bitvis sitta i bärselen och lillebror tronar nöjd i vagnen.:)

Joo, visst kan Isac gå själv! Men det beror ju på promenadens syfte och hur långt man ska gå. I dag ville mamma ha lite motion och gå lite längre. Det kan ta på frestande lång tid om Isac ska gå hela tiden(plus att det blir lite väl långt för honom).

Isac stannar gärna och tittar på om inte varje sten ,ekollon och kotte så i alla fall varannan.:)

Ombyte förnöjjer så i dag tog vi färjan över till Furusund och prommenerade där. Passade på att lämna tbx en film också.

När vi gick på stora vägen fick Isac sitta i bärselen och på de små grusvägarna gick han själv. Mamma tog en risk och lämnade blöjan hemma. Hoppades slippa bli våt om magen och pratade med Isac om att han var tvungen att komma i håg att säga till när det var dax. Han var så duktig så inte en droppe på mamma, han sa till och han fick kissa i busken.

Eftersom Isac var kläd efter att sitta i bärselen(det blir ju varmt att sitta mot mig) så blev det lite kallt och blåsigt på slutet när han gick själv, så han fick låna min tröjja. Lång och vit, så han såg lite ut som spöket laban. Men glad ändå!:)
Så goa när de sover :)
Dags!

Ja det är hög tid att göra ett inlägg. Det har bara varit så mycket så tiden har inte riktigt räckt till. När tid funnits så har inte inspirationen funnits.

Men vi har börjat på babysimning på tisdagar. Elias och jag badar medans pappa och Isac väntar. Sen blir det lunch och så vidare fram till klockan 13:00 då badet öppnar för almänheten och då går Isac och jag och badar. Alltså tisdagar = mys.:)

Vi har kommit fram till att vi ska försöka börja handla då också eftersom vi ändå är i Norrtan.

I dag ska vi till öppnafskolan och sen till syster Anne. Elias ska få spruta.

Här hemma har vi diskuterat ganska mycket politik, ungdomarna är duktiga. Kan inte minnas att man själv var så insatt i den åldern. Knappt nu.:)

Ronja har nog bestämt vad hon vill gå på gymnasiet, och det är bra. Man kan behöva ett mål.

Nu ska vi klä på oss alla tre så att det inte blir till att bli klara i sista stunden, kan bli tokigt med kläderna då.:)

Förra gången vi åkte till öppna kom Elias dit med bodyn bak och fram.:) Isacs brallor visade sig vara för stora och själv var jag glad at jag överhuvudtaget fått på mig något. Trötta var vi(förkylningen). Men när färjan går så åker man ändå hellre än att komma senare dit man ska.

Näe nu ska vi sätta fart!

Se ya.

Fredagshandla!

Jaha då har denna förmiddag gått. Isac och jag bakade en kaka i morse som vi sen åt i trevligt sällskap med kussin Jenny.

Isac fick en bultbräda som han verkligen gillade, tack tack!

Jenny och jag hann med ett par koppar kaffe, babygull och trevligt snack.:)

Nu kommer pappa straxt hem och vi ska åka till Norrtan och handla.

Väntar på ett paket med födelsedagspresenter till Moa som redan är försenade. Skulle haft dem förra söndagen när vi var på kalaset. Kollade med webbshoppen som skickade dem den 6/9. Borde ju vart här nu! Väntar också på en amningsbh i rätt storlek, skickades från deras lager den 8/9. Hmmmmmm!

Var i alla fall på torsdagsgympan i går och det kändes helt ok. Nästa torsdag ska Ronja och jag gå.

Nästa tisdag ska vi åka och bada i Rimbo. Först blir det babysim med Elias, det ska bli hur roligt som helst!! Sen ska vi byta barn så att jag tar Isac och så ska han och jag bada tillsammans, ska också bli hur roligt som helst. Ser fram mot det jättemycket!:)

Nu Norrtan!

Se ya!

En vanlig dag = en bra dag.

I dag blir det gympa på skolan. Fast utan Ronja denna gång för hon är fortfarande sjuk.:)

Vi har städat och tittat på film . En bra dag. Saker har gått ungefär som de ska.:)

Måste kolla när gympan börjar bara. Se ya.

Likheterna kommer ......... kanske......De två första är på Isac och resterande är på Elias.
Är vi egentligen förvånade?

Detta kommer från Zarah öbergs blogg. Titta gärna på hennes många olika hemsidor och blogg, hon har väldigt mycket bra och intressant info.

Ny studie: ADHD kopplad till kost, rik på natrium, socker, mejeriprodukter och rött kött!

En ny australiensk studie visar att ADHD hos ungdomar kan kopplas till den västerländska diet, som tenderar att innehålla högt innehåll av fett, mättade fett, raffinerade sockerarter och höga halter natrium.

ADHD - Attention Deficit Hyperactivitay Disorder - har tidigare undersökts i flera forskningssammanhang och då med kosten i fokus. Det har särskild uppmärksammats under de senaste tre åren efter en studie vid Southampton University i Storbritannien som rapporterade ett samband mellan cocktailen av färgämnen och hyperaktivitet hos barn. Forskning har också undersökt den potentiella rollen av omega-3-fettsyror i sammanhanget att förbättra barnens beteende vid ADHD.

Den nya studien kommer från Perth's Telethon institut för forskning kring barns hälsa¨. Studien publicerades nyligen i Journal of Attention Disorders, och byggde på kosten hos 1800 ungdomar sedan deras födsel 1989. Ungdomarna delades in i två grupper, där en av grupperna åt en västerlänsk kost och den andra ät en kost som kategoriserades som "frisk".

Den "friska" kosten präglades av högt intag av färsk frukt och grönsaker, fullkorn och fisk, och tenderade att vara högre i sitt innehåll av omega-3 fettsyror, folsyra och fibrer.

Den "västerländska" kosten präglades istället av takeaway livsmedel, konfektyr, bearbetad, stekt och raffinerad mat, och tenderade att vara högre i sitt totala fettinnehåll, med mättat fett, raffinerat socker och hög andel natrium.

Forskarna konstaderade att dignosen ADHD var associerad med takeaway-mat, charkuteriprodukter, rött kött, livsmedel med hög fetthalt, mejeriprodukter och godsak

Aldrig nöjd!?

Snart har jag faktiskt nått min målvikt efter Elias, så nu börjar det svåra! Att hålla vikten och komma i bättre form för resten av livet! Shit!

I morse var hon från Biggest loser här och körde med mig Jillian Michaels .

På torsdag börjar Ronja och jag gympan här på ön och på tisdarna ska Robbin och jag jogga.

Isac, Elias och jag har varit ute i sommar vädret i dag. Jag planterade om blomman som vi fick av svärmor häromdagen. Blev så fint så, tack.

Isac hade picknick med kaka, russin och Ellas kitchen smoothie. Gott och nyttigt! Mamma fick kaffe och digestive i solen. Elias satt i sin babysitter och gungade. Sämre kan man ha det. Nu har vi ätit lunch och jag ska lägga Isac, förhoppningsvis utan att Elias vaknar.:)

I kväll börjar Biggest loser på svenska på tv 4, det ska jag kolla på tänkte jag. All inspiration man kan få är bra. Kanske lite nya ideer finns där, man vet aldrig.

Se ya!

Vad kan jag säga? Älskar dig med!

Fick detta inlägg i dag.:) Av min underbara sambo.

ett stort tack till min underbara kvinna som skötit om mig
 med omsorg och tagit hand om våra barn nu när
man är lite invalid det finns ingen bättre än min malin.
 jag älskar dig stort. din forever.

Älskar dig med mitt hjärta och ställer självklart upp när du behöver mig. <3

Trött i dag!

I går var lite läskigt faktiskt!

Sambon kom hem och berättade att han vält med traktorn. Han hadde väldigt ont över revbenen över ryggen. Lite jobbigt att andas. Tackar mamma för hjälpen att få in envis rospigg till sambo till akuten.

Så där spenderade Elias och jag kvällen och Ronja som är hemma och är sjuk fick ta hand om Isac. De tittade på Fångarna på fortet tillsammans sen gick de och la sig.

Vi kom hem med 23- färjan efter att det konstaterat att njurar och kompani inte fått ta värsta smällen. Inga brutna revben i lungorna. Mycket lugnande och bra att få det konstaterat. Återigen Tack!

Men väl ett eller två revben med spricka i, ont som tusan. Det tog lite tid att varava ner så det blev sent.

I dag kom det gobbar hit och monterade värmeväxlare. Såååå nice! Nu kan du komma vinter. :)

Sen när de var färdiga kunde vi börja städa och nu är det mesta färdigt. Dock går tvättmaskinen fortfarande, men det gör den ju nästan jämt här.:)

I kväll ska jag ta en liten jogg, sattsar på att springa mera bitar av rundan utan att behöva gå.

Ska straxt åka över till macken med småkillarna och Ronja. Hon ska få en glass(lite tack för hjälpen i går) och jag ska köpa värktabletter till sambon.

Se ya!

mums

Till lunch blev det cocos- plättar från tidningen Buffe, dock lite omgjort recept.

1 dl cocosflingor.
11/2 dl dinkelmjöl.
3 dl mjölk.
3 ägg.
1/2 tsk salt.
1 mosad banan.
2 -3 msk linfrö.

Ronja, Isac och jag åt plättarna till lunch med god aptit.:)

http://static.matklubben.se/cache/9/f/2/9f2dbd8b77b78ff92415d7572f16bd13.jpg

Terminens första öppna förskolan

I går joggade jag första gången efter Elias ankomst, inte långt och inte fort. Robbin fick vänta och minska ner sitt tempo. Fördelen för honom är att träningen trots allt blir av när han får släpa på mig.:) Fördelen för mig är också att det blir av och att det är trevligare att vara två. Det var blygsamma tre kilometer vi bit vis joggade och det tog 20 minuter.

Så nu är det bara att försiktigt öka på både fart och längd, men det kommer få ta sin tid.

Så i morse gick jag upp och gjorde ett styrkepass innan vi åt frulle och duschade. Det gäller att bestämma sig dagen innan och sen hålla det.

Men jag har nästan hela tiden liiite ont i kroppen och eller lederna. Ändå kör jag inte hårt faktiskt, även om det kan låta så. Före joggningen i går hadde jag inte tränat på 3 - 4 dagar.

Men utan träningen blir jag också stel och får ont, så det gäller att hitta någon form av balans antar jag. Stärka upp kroppen och hålla en bra kondition.  

Mixar smoothies med ingefära och chillie i mot inflamationer i kroppen. Har kompletterat med nyponmjöl på myslin på mornarna då det också ska vara bra mot ledvärk och sådant.

Jag har inte fruktansvärt outhärdligt ont men känner av i kroppen gör jag. Men tror nog att jag ska få bukt med detta så småningom.

Och vissa känningar får man väl räkna med att ha efter att ha brukat kroppen mer eller mindre hårt i snart 40 år.

Sen åkte vi till terminens första öppna förskolan och kollade några timmar. Isac är jätteblyg första stunden, särskilt när det är så många där som det var i dag. Men det blir snart bättre och han kommer att nöja sig med att kolla var jag är medans han leker. Nu vill han ha mig nära när han ska leka.Han är en försiktig fillur min lilla Isac och har alltid varit. Han är ju faktiskt bara två år så vad annat kan man begära.

Elias låg och tittade på de andra babysarna och den fina blåa mattan som de har där.:)

Isac såg till att Elias hadde leksaker och blev en smula upprörd när en annan baby villa kolla in den grejjen som han gett Elias.:) Socialträning.

Väl hemma gjorde vi lite lunch. Sen fick vi fika besök från Rådmansö, trevligt.

Nästa torsdag ska Ronja och jag börja på gympan här på ön. Det är ett styrkepass så vi kommer nog vara trötta.:)

Nu sover killarna en stund.

RSS 2.0