Så fort......

Liten Isac fyller 3 i dag. Inte länge sedan som jag fick min lilla bebbe i famnen. Nu så stor, går på toa dag som natt. Pratar en massa och har en massa vilja.

Gillar tåg,bilar (speciellt Blixten), hästar och tycker rosa är ganska fint. Kan pappa bokstaven o mamma bokstaven och känner igen sitt namn skrivet. Mammas stora kille!

Isac du är älskad!Rött hjärta

Cirkus!!!!

I kväll blir det cirkus, mer än vanligt alltså! ;)

I dag var vi till bästa grannen och fikade. Killarna lekte och mammorna fikade.:) Nice!! Tack för det.

Ser fram mot cirkus i kväll, ska straxt försöka sova killarna (Elias en gång extra) så att de orkar med kvällen.

Håller på att tvättar och tumlar alla duntäcken och dunkuddar, det tar en jäkla tid att torka. Får se vad som är färdigt när vi ska sova.:)

Se ya

Regn och grått.

Det är gråväder i dag med men det känns ganska så skönt med några innemysdagar med barnen efter alla ute i solen dagar.

Än får vi kanske några soldagar men man anar ändå hösten runt hörnet. Känns helt ok tycker jag. Med hösten kommer rutinerna tbx. Nästa höst ska jag börja plocka svamp med småpojkarna, när också Elias kan/orkar gå lite mera.

Han är så duktig, går utan blöja hela tiden som vi är hemma. Så vi spenderar mycket tid på toa just nu.:) Endel gånger lyckas vi men andra blir det blött någonstans på golvet. ;)

Pojkarna gillade verkligen att åka tåget,. Vi åkte både ångloket och diselloket. Ångloket var dock att föredra.

Om några dagar är det cirkus här ute på öarna, så det blir ett besök. Spännande!:)

Har bestämt mig för en ganska drastisk åtgärd. Efter som jag inte mår bra av hormonerna i p- ringarna heller(och genom åren har jag provat de flesta p- metoderna och avfärdat dem) så har vi pratat oss fram till att jag ska göra en sterilisering.

Det ska bli sååå skönt att slippa hormonerna. Och diskutionen runt vårt val är väl egentligen ganska självklar.

Vi har 4 fina barn redan.  Ska vi ha flera barn så måste man ju ha mera tid och ork, då känns det bättre att lägga ner energin på dem vi redan har.
Jag fyller ju ändå 40 straxt och det känns i kroppen redan nu att graviditeterna tar sitt. Jag vill vara pigg och frisk i kroppen för mig och min familjs skull. Det räcker bra som det är nu.

Så till hösten kommer jag att få en tid för ingreppet. Mycket som händer i höst alltså. Rött hjärta

Vi har läst och googlat mycket om häckar de senaste dagarna och nu står valet mellan liguster och häggmispel. Senare i höst blir det plantering. Det är onödigt att plantera nu då risken för att delar av häcken då torkar ut och dör är större.

Ser fram mot en lång sensommar/höst med sköna träningspass inför tjejmilen.

Plantera buskar......

Sådär ja, nu får det bli till att plantera buskar sista biten av tomten också. Vi har häck runt resten av huset, så det är bara en sida kvar nu. Fredrik flyttade häcken som växte framför altanen till sidan igår. Det blir jättebra. Vi ska kolla med trädgårdsmästaren om tips till sista sidan. Man behöver lite insynsskydd när man bor så här trångt.

Känns trångt och jobbigt med grannar som ska styra över de sista cm på friggebodens placering. Trots att vi redan prata om det och att vi redan i våras satte upp markeringspinnar för friggebodens placering.

En placering som absolut inte är fördelaktig för oss, men för att inte störa deras sjöutsikt så flyttade vi in den framför vårt hus. Vilket naturligtvis skär av vår lilla tomt till en sida som man använder, där sandlåda, gungställning och kanske grill och plaskpolen för killarna ska få plats.
Sen får vi en"värdelös" sida som man inte kommer använda så mycket, på utsidan av friggan. Känns just nu som att de som är här minnst ska lägga sig i och bestämma hur stor lek yta våra barn (som leker här varje dag)ska få ha resten av året. För att ett av hörnen KAN störa deras utsikt ur vissa vinklar. Känns det rimligt?

Nu hävdar grannarna att de inte sett, inte fattat markeringspinnarna och att de ABSOLUT inte kan gå med på denna placering. Då ena hörnet av taket kommer skymma när de står i vissa vinklar på sin tomt, tex vid ytterdörren?

Så här får det inte gå till, nää en del måste till punkt och pricka följa paragrafer(paragrafryttare kallas det) och gör saker svårare än vad de är.Om de inte får vara med och peta och bestämma så lacka de ur.:( Kanske boka in tio möten med skriftlig, underskrivna dokument? Så brukar vi dock inte behöva hålla på här på landet.( Möjligen på  områdena). Och på landet är ju jag är uppvuxen, dock kanske Köpmanholm/Yxlan knappt kan räknas som landet längre, då en stor del av invånarna nu för tiden är stadsbor. Till för och nackdelar. Möjligen vill man då kalla mig för enkell, helt ok för min del. Står jag för.

Eftersom jag inte själv är en sån person som lägger mig i vad grannarna eller andra gör eller inte gör på sin tomt har jag mycket svårt att förstå denna mentalitet. Men jag vet ju att de finns.

En del människor tror också att allt handlar om dem, att man försöker jäklas och att de är utsatta. Fast det inte alls handlar om det, det handlar om att vi lever här och det är vad vi försöker göra. Dock får vi se om det går.

Ja herregud nog kunde man störa sig om man ville eller/och lägga sig i. Men jag tycker att vi har fin utsikt från balkongen, jag kan gå ner till havet och titta om jag vill. Eller åka båten på havet och jag ser det underbara vattnet när jag promenerar, cyklar och joggar. Vad mera kan man begära??

Kanske är det faktiskt dax att börja använda de ytor och servitut som vi faktist har, som vi av hänsyn minnimerat användandet av.

Jag tycker också att det är mycket lugt och skönt här på höst och vinter.

Allt detta är mina känslor, min upplevelse och mina ord, men så är det ju också min blogg.

Vi har tittat på liguster, men har även fått tips om Sibirisk ärthäck. Den ska vi oxå kolla på.

BRB

Har inget jag kan skriva om just nu, är lite låg. Kommer tbx när jag mår bättre.

Kram kram.

Muminresan i bilder.

Resan börjar på Silja Europa och vi slapp lämna bilen i stan tackvare att Mange körde oss dit. Tack Mange!

Här uppe fläktade det i varefall, annars var det ganska varmt överallt.

Pojkarna fick välja varsin leksak på båten som var från farmor, då Thea var snäll och skickade med en semesterslant till pojkarna. Tack Thea! :)
Den här flotta båten var hopbyggd med vårt hotell. Spa Nådendal, kan varmt rekomenderas. Mycket fint.

Lite "småbåtar" som låg på vägen ut till Mumin.

Muminteater.

Mamma och Isac fick ansiktsmålning, vi valde hattifnattarna.:)
OBS jag sitter som en hösäck för att hon skulle nå att måla ordentligt.:)

Och Stinky som var så läskig.

Rastning av pojkarna i parken i  gamla stan i Nådendal, medans vi väntade på "tåget" till hotellet.

Tillbaka på hotellet,det gäller att dricka mycket vatten när det är så varmt.

Fika sista dagen, mycket gottis blev det.;)
Första båtturen
RSS 2.0