Vår ruset

Nu är det då gjort för i år och det var kul. Jag hade egen hejarklack med mig.<3

Sambon och småkillarna hejade in mig i mål.:) Det uppskattade kan jag säga, mysigt. Tack!

Ronja och Anna var också med i år, kul!

Det har varit halvdant väder några dagar men i dag ska vi till Norrtan och handla så nu verkar det bli fint.;)

Funderar så smått på en tjejklassiker dvs genomföra ett av skidloppen Kristinaloppet 30 km eller Tjejvasan/Kortvasan 30 km • cykla Tjejvättern 100 km • simma Vansbro Tjejsim 1 km • springa Lidingö Tjejlopp 10 km. Den som lever får se, inget bestämt ännu.

Men funderar på en racercykel just nu.

Snart är det lördag och vi ska ha ringpåsättning.:)

Det är ju morsdag i helgen också, får väl se hur vi hinner med. Det ska ju kännas kul också och inte bara stressande.

Det märks att sambon har sin högsäsong nu, han är trött. Mera Hasseludden till folket!:)

I dag tar jag småkillarna med mig till Norrtan och handlar som sagt, Ronja följer kanske med.

Ronja och Robbin är lite oroliga nu över askan, de ska ju snart ut och resa om det inte blir aska i vägen förstås. Men jag tror nog att det ska gå bra.

Nåja dax att sätta fart!:)

Sovgubbar slumrar sött.


Syskongunga.

Tre av våra fina barn gungade i går.:)


Biten

Japp, periodare! Bokbiten igen, vill läsa allt. Har beställt hem en massa pocketböcker av olika slag. I dag fick jag hem två "goda" kokböcker. Sannas Matbok och Sannas smoothies.Mycket goda recept i den och nyttiga.:)

Se ya!

Music!

I går sprang jag med hörlurarna fulla med musik och wow vilken skilnad! Det var inte tråkigt fast jag sprang själv och det var mycket lättare att hålla jämnt tempo. Me like!

I kväll ska bambee.nu över till Blidö och visa lite saker, kul!

Nästa vecka , på lördagen närmare bestämt så ska vi gå ut och äta middag för att fira förlovningen och då blir det ring påsättning.:)

Vi tänkte boka på Svartsö, ser hur bra som helst ut, hoppas på god mat. Alla barnen ska med så det blir mys.:)

Nu är det dax att laga mat, i dag blir det falukorv med kokt pot, kokta rödbetor och broccoli samt syrade morötter.

Nu är det inte många dagar kvar till vårruset, kuuuul!

Se ya!

En grej!;)

Alltså jag har en grej o berätta. :)

När vi var på Hasseludden frågade Fredrik om vi skulle förlova oss, hi hi.

Så det bestämde vi att vi ska. Vi bestämde förlovningsdatumet till den 16/5 för då fyllde Fredrik år. Så tekniskt sett är vi väl förlovade nu?! Fast vi fick hem ringarna i dag och vi sätter på dem nästa helg, när ongarna och vi åker på resturang och äter förlovningsmiddag.:) Trassligt? Njaaaäääe! Bara lite. :)Så ser våra ringar ut. Gillar dem jättemycket, frostade.

Shiatsumassage, oh my god!

Snacka om att vara genomarbetad i kroppen, 50 min massage, sträckning, knaster och knak. Jag svär att höftens läge är annorlunda nu och bröstryggen har blodgenomströmning igen.

Fixad efter barnfödsel, bäckenbotten uppluckring och bärande på bästa små killarna som finna.:)

Yassuragi, Hasseludden me loooove! Tack Goaste Robbin och Ronja((samt Anna) som var barnvakt så att älskade sambon och jag kunde åka dit en natt. Om jag/vi inte saknat dem så, så hade det vart nice med en tiiill natt.:)

Men , borta bra men hemma bäst!


Energikick!!

Fick en energikick efter jogging turen så det blev dammsuget och skurat på undervåningen redan i kväll.

Samt plockat undan alla leksaker på övervåningen så att det bara är att kasta sig över dammsugaren i morgonbitti, vilket då kommer ge mig möjlighet att träna innan vi åker också om jag känner för det, me like! :D

Nu är det sängen som väntar, nattinatt.

Sssssnart!

Lilleman har fått 1-års spruta i dag, och är inte glad! :)

Han har planat ut och väger 10,4 och är 78,2 lång.

Han har just fått en alvedon, men vill inte sova. Straxt dax att köra i gång maten, i dag blir det tacos. Sen ska vi ut och springa. I morgonbitti tänkte jag städa och skura så det är fint när vi kommer hem, förhoppningsvis.

För sen åker vi juh! Sambon och jag till Hasseludden.:) Ska bli sååå mysigt!!

Giftiga plast leksaker.......

83 plastprodukter och syntetiska textilier testades i studien vid Göteborgs Universitet. En av tre visade sig efter kort tid i vatten läcka ut giftiga ämnen. Fem av 13 produkter var avsedda för barn, bland annat badleksaker och flytkuddar. Mest läckte mjuk och halvmjuk PVC-, epoxi- och polyuretanplast. 

Visst är det hemskt! Men vi måste inte längre använda dessa, nu kommer det ju flera och flera alternativ. Jag läste detta på Ekoleks blogg och där finns mer info, man tror inte att det är sant.

Som många säger och tror, lite grann jag själv också: MEN OM DE SÄLJS I AFFÄREN KAN DET VÄL INTE VARA SÅ FARLIGT!?

Men jo! Vi köper ju besprutad/giftig mat i affärerna. Vi köper de giftiga plastleksakerna till våra barn i affärerna. Så det är inte sant att det är tryggt att köpa och använda sakerna bara för att de finns överallt.

Vi har massor av dessa saker i vårt hem. Man kan ju inte veta allt på en gång och heller inte förändra allt på en gång. Men många bäckar små, varje litet val man gör kan vara en lite förbättring.

Som sagt jag har tyg/bambublöjor till Elias. Han är mitt fjärde barn och den första jag har tyg/bambublöjor till, bättre sent än aldrig.
Men jag använder engångsblöjor när vi ska vara på stan länge och om han har diarre för då bajsar han ju hela tiden. Så jag gör en liten förbättring för Elias och miljön samtidigt som jag fortfarande tycker att det är bekvämt och fungerar hemma hos oss. Det är tillåtet, att göra på sitt sätt det måste inte vara rakt av antingen det ena eller det andra.

Samma sak med leksaker och mat man kan byta ut lite i taget. Maten gör maj ju både för miljön och för sin hälsa. Vem vill vara trött när man kan vara pigg?!Nyttigare pasta måste ju absolut vara värt att prova

Visste du att det finns vit nyttig pasta med lågt GI och högt fiberinnehåll?

Vi äter ju redan fullkornspasta men den här pastan ska vara ännu bättre. Dubbelt så mycket fibrer och lågt GI. Måste provas!:)

Fantastiskt bra

Råkostfestivalen.se har skrivit detta om naturligt solskydd, det kan du ge dig på att jag ska prova.:)

 

Kokosolja
bild3) kokosolja

Kokosolja som solskydd
Att kallpressad kokosolja är en naturlig produkt som inte bara smakar gott utan även gör gott i kroppen visar fler och fler studier. Och att den gör gott utanpå kroppen är därmed naturligt, eftersom som jag tidigare noterade; kan jag äta det här, då kan du jag ha det på huden. Att kokosolja kan användas mot torr hud och torra läppar är föga förvånande. Den är utmärkt som hårinpackning och fungerar dessutom som ett fantastiskt solskydd och efter sol kräm. Hur då? Så här.

Kokosolja ger näring till huden I form av mellanlånga fettsyror som finns i oljan, däribland laurinsyra, och E-vitamin. Den skyddar också genom att de mättade fettsyrorna bildar ett skyddande lager på huden som reflekterar bort skadlig UV-strålning.

Kokosoljan minskar avdunstningen från huden och håller den därmed mjuk, även vid starkt solljus. Även om oljan hindrar avdunstningen absorberas oljan lätt i huden (till skillnad från mineraloljor) och låter den andas.

Som bonus, och tack vare att oljan lätt absorberas, hjälper kokosoljan till att bilda D-vitamin i huden eftersom vitaminet bildas i fettlagret strax under huden OCH ytterliggare en bonus är att flera av kokosoljas fettsyror fungerar hämmande på bakterier, svamp- och mögelinfektioner samt virus på och under huden.

En klar fördel med kokosoljan är konsistensen. Vi normal rumstemperatur är oljan mjuk men ändå inte helt flytande, tack vare sin höga halt av mättade medellånga fettsyror. Personligen använder jag den ibland som solskydd, om jag ska spendera hela dagen i solen och känner att jag behöver. Jag använder den som efter sol, mjukgörande kräm, massageolja, doft under armarna och som balsam i min dotters hår. Hela tiden med vetskapen att; kan jag äta det här, då kan du jag ha det på huden.

Referenser:
http://www.ewg.org/2010sunscreen/full-report/
http://www.cefic.org/factsandfigures/
http://articlesofhealth.blogspot.com/
http://www.naturalnews.com/024929_hair_loss_health_thyroid.html
http://www.lagerstedtocompany.com/syntetiskt.htm
http://www.organicfacts.net/organic-oils/organic-coconut-oil/coconut-tanning-oil.html

bild1) http://www.cefic.org/factsandfigures/graphs/profile/graph01.html
bild2) http://www.cefic.org/factsandfigures/graphs/profile/graph02.html
bild3) http://www.greensolutionsmag.com/back_issues/GSM-Aug08/images/coconut_oil.jpg

 

Det här var också mycket intressant som jag läste på nyfikenvital.org

 

Ett gel med svart te gav ett naturligt solskydd genom att både absorbera UV-strålning och motverka skador på DNA i huden. Den minskade signifikant röd solbränna på huden. Skyddet mot UV-strålning var emellertid dåligt när det kom till UVA.

Extrakt från te har tidigare visat sig kunna skydda huden när det utsätts för strålning. I en annan tidigare studie såg man att både grönt te och svart te kunde vara av värde för att skydda huden mot skador vid strålbehandling mot cancer.

Svart te absorberar UVB men inte UVA

I ett försök undersökte forskare vid Marmara University, Turkiet, om svart te kunde absorbera UV-strålning. Försöket genomfördes vid i provrör och inte på människor. Svart te visade sig absorbera bäst mellan 250 och 290 nm vilket pekar på det kan ge ett skydd mot UVB (och UVC) men inte mot UVA.

UVA i solen bidrar både till åldrande av huden och ökar risken för hudcancer. Ett eventuellt värde som svart te kan ha i solskyddsprodukter bör därför finnas i kombination med andra preparat som bättre absorberar UVA.

Ingen röd solbränna

I ett till försök testades svart te mot solbränna på sex människor. De fick gel med svart te lagt på ett begränsat område underarmen. Området tillsammans med ett lika stort område som inte behandlats med svart te utsattes för UV-strålning.

Ingen röd solbränna sågs på området som behandlats med svart te medan studien pågick. Efter 24 timmar hade alla sex områden som inte behandlats med svart te blivit röda.

Skyddar mot solen på två sätt

Forskarna menar att tidigare publicerad forskning pekar på att antioxidanterna i både svart te och grönt te hjälper till att reparera de skador på DNA som UV-strålning orsakar. Dessutom skyddar svart te huden genom att absorbera UV-strålning. Solskyddet kommer därför från två olika mekanismer.

Andra fördelar som forskarna ser med svart te som solskydd är:

  • Att det inte är giftigt och kan läggas på i stor mängd.
  • Inga kända biverkningar finns.
  • Det är billigt.

Läs mer:


Lite rostad

Jepp, lite rostad har man allt blivit i dag.:)

Småkillarna sover nu och sambon och jag ska gå ner o kolla film.

Fredrik har varit ner på byn och kört båtar i dag, så när han kom hem grillade vi.

Pojkarna och jag duschade och när vi var klara bajsade Elias på golvet i arbetsrummet och kletade på både sig och Isac. Hm, dusch igen = väldigt rena pojkar.:)

Trevlig kväll!:D

Snart ska lilleman sova.

Nu ska lilleman snart sova och jag tänkte ta ett fotbad. Hoppas det blir av.:)
Vi har varit ute och lekt och fikat.

Jag har beställt en pool/basäng från Ellos till pojkarna.:)Jag beställde också något litet till mina stora ongar som ska åka utomlands i Juni.:) Hoppas de gillar sina supriser.:)

Favorit i repris.

Ska nog passa på att baka lite gott bröd, den här fillimpan är så otroligt lätt att göra och sååå god!!

Receptet har du här.

lycka till! :)

Detox!

Aaah, i dag ska pojkarna och jag vara ute i det fina vädret och njuta. Full pott! Sol, inga grannar ute, lördag i dag ska vi grilla och alla ongarna är hemma. Myyys!

Jag var på en föreläsning häromdagen(som sagt):) och den handlade om gifter i maten och vår miljö. Ett av de bästa sätten att detoxa= hjälpa kroppen att avgifta sig är helt enkellt att äta mycket rena ekologiska frukter, bär och grönsaker.

Det finns mycket annat man kan göra för att hjälpa kroppen, tex träna så att du svetta, basta, dricka mycket vatten(givetvis). Använd mycket goda kryddor som tex ingefära, chili, gurkmeja, koriander.

Svavelrik mat som ägg, vitlök, lök är bra.

Genom att äta sig renare och avgifta kroppen får du ochså lättare att gå ner i vikt. Kroppen lagrar gifterna i kroppsfettet (bättre där än i hjärnan tex) och om den inte kan få UT gifterna så håller kroppen kvar fettet/gifterna för att det inte ska transporteras upp till hjärnan. Så hjälp kroppen få ut gifterna och fettet.

Så nu ska jag gå ner och ta mig något gott och nyttigt som hjälper kroppen en smothie kanske och sen en kopp kallt te i solen tror jag.:)

Här ska piggheten öka!:D

Trött

I dag hadde jag ingen bil, så det blev inget öppna fsk, men känner mig fortfarande ganska trött så det gjorde inte så mycket.

Snart kommer sambon hem och vi ska till norrtan. Görst Ronjas skola för möte, sen handla. Ska ner en snabbis till hälsokostaffären också.

Nu är det dax att ringa om en 1- års besiktning på Elias.:)

Decemberbarnet.........

Min svängiga mens den senaste tiden var nog lite mera än så ska jag erkänna. Det är så mycket som händer som jag inte kan berätta om på bloggen. Bla pga hänsyn till andra.

Men jag vet att jag tidigare sagt att jag tycker att missfall är en sån sak som det behöver pratas om mer, så då får jag väl vara ärlig och hålla mig till sanningen här.

När jag slutade med minipillrena och började med p-ringen så lyckdes vi visst pricka in en ägglossning.:(

Jag provade med gravtest innan jag satte in p-ringen (det ska/bör man ju göra) men det var så tidigt att det inte gav utslag ännu.

I lördags var det inte mensen som gjorde att jag blödde så himla mycket, utan det var ett tidigt missfall.

Jag visste det nog någonstans i det undermedvetna direkt när hon simmade i mål den där kvällen när vi slarvade.

Men jag vet att jag inte kropsligen orkar just nu, så jag förträngde det nog. Jag vet att jag snuddade vid tanken när jag hadde mellanblödningar och när jag inte gick ner mina två kg trots träning.

För någon vecka sedan så drömde jag att jag kände mig lite tjock, när jag tittade ner på magen så såg jag plötsligt en liten fot som for längs insidan på magen. När jag gick och kollade så visade det sig att jag var i v 27. Då drömde jag att Fredrik blev så arg att han lämnade mig för han trode att jag lurat honom och dolt graviditeten.

Nu var hon ju inte meningen och det var bra att det gick som det gick den här gången. Men jag är säker på att det var en liten hon, mitt december barn.

För det är det enda jag saknar, jag skulle ha velat haft ett litet december barn. Det är ju jag.

Så jag kan inte sörja något som knappt var!? En liten cellklump. Eller kan jag det?

Som sagt det var inte läge nu! Jag har 4 underbara barn, jag ÄR nöjd. Vi ska inte ha flera barn nu, och senare börjar bli sent.

MEN hon saknas mig, min lilla decemberflicka.Rött hjärta

Tur att jag/vi har en fin dotter redan och tre fina söner.

Liiiite väl nyttiga kanske............

He he, nöden är uppfinningarnas moder heter det ju. Jodå så är det nog. Vi kom hem med allt från kiosken, kakao, mörk choklad och pollygodisar till muffinsarna. Meeen lilla mamman hadde glömt att vetemjölet var slut. Nääe, orkar INTE klä på alla tre igen och springa ner till Nina.

Så det blev 5 dl dinkelmjöl i muffinsarna i stället (grovt), så det balanserade nog ut Polly och chokladen ganska ordentligt.

Blev lite väl torra och nyttiga.:) Men fungerade utmärkt mot chokladsug.

När vi bakat färdigt ställde jag upp bokstaven A på ett ställe i vardagsrummet och gämde en apa i en väska osv. Isac fick sedan hitta A och leta efter något i väskan som började på A. Jätteglad, duktig pojke hittade apan.

Apan fick sen följa med på promenaden och plötsligt såg Isac B, där fick han leta tills han hittade en bil.

Sen fick apan och bilen följa med tills vi hittade C och där låg tre st Chokladmuffins!!! Nu började det bli bråttom att fika kan du tro.:)

Bara en bokstav kvar nu, vi hittade D och där fick Isac hitta muggarna som vi skulle D-ricka ur.

Nu sover lilleman och jag ska gå och gosa med Isac.

Kreativ i regnet och kylan.

Just i dag mår jag bra, just i dag är jag stark! :)

Straxt ska vi gå ner till kioasken och köpa kakao bla, sen ska vi hem och baka chokladmuffins. Det behöver vi i dag, efter tre dagar med så trist väder.

Sen ska vi gå på bokstavspicknick i vardagsrummet, pojkarna och jag. Vad hittar vi i det hörnet som börjar på A? :D

I kväll ska jag på föreläsning om vår mat, spännande.

Nu är det bäst att skrida till verket!

Bye bye.

Kallt!

I morse tränade jag styrka, medans killarna "hjälpte" till. :) Det gick ganska bra.

Elias blev trött och sov middag ganska tidigt, så Isac och jag fikade och mystittade på svtB. Efter att vi gått till brevlådan så vaknade Elias och vi åt lunch.

Nu har vi läst bok om bokstaven Ö medans tvättmaskinen går varm med vinterkläder som förhoppningsvis ska låta sig stuvas undan.

I morgon ska jag åka med Lollo på föreläsning om gifter i vår kost med bla Zara Öberg, det ska bli spännande.

Har varit trött, det beror väl på flera saker. Bla pollen, meeeens, osv. Ser såå fram mot vår vistelse på Hasseludden. Även om jag kommer sakna mina ongar. Stora som små.:)

Har ingen lust att laga mat i dag, men ska ner och titta i frysen för att se vad den erbjuder straxt.

bye bye.

RSS 2.0