Yasuragi

All vansinigt god mat kan jag bara vara tacksam för, först åt vi i teppanyki resturangen, där man sitter i ett större sällskap runt ett stort stekbord och har en kock som lagar maten du beställt, samt talar om maten och japanska traditioner och skämtar så klart.:-) Mycket trevligt.
först fick vi Katsuryokusallad, förrätt, wakamesoppa och jag valde Hummergyoza i skaldjursbique och Fredrik tog Lammkorv med sötpotatisaioli och till varmrätt valde vi 

Oxfilé med rökig tamarinsås

Till samtliga rätter serveras stekt ris, tempragrönsaker & marinerad vitlök.

Dessert var  frukter och glass.

Kvällen efter åt vi på resturang Tokya:

Sushi Moriawase 3 bitar & misosoppa, Halstrad pilgrimsmussla med smörad shisobuljong, S

hiitakerisotto med

auberginedumplings, doppsås o.

grönsaker, lakrisparfait med lemoncurd paj och hallonsås.

Och till detta har vi bla fått den ljusa goda japanska ölen Sapporo (tror jag).

Vi har provat :
YOGAMASSAGE

En djupgående kroppsbehandling med ursprunget i öst, som löser upp spänningar i musklerna och frigör blockerad energi i hela kroppen. Genom oljemassage och yogabaserad stretching stimuleras kroppen att återfå sin naturliga hälsa och vitalitet. Terapeuten använder såväl händer som fötter för att stretcha kroppens muskler och trycket anpassas helt efter dina egna förutsättningar och behov. Behandlingen inleds med mjuk oljemassage. Därefter varvas massage och en resultatinriktad yogastretching. Resultatet blir ett immunförsvar och en förbättrad blodcirkulation samt fördjupad andning. Efteråt känns kroppen lätt, vitaliserad och full av energi.   Den tog jag, sååå skönt. :-)


SHIATSU

Japansk behandlingsform där man arbetar med tryck utmed kroppens energibanor och dess akupunkturpunkter samt stretchningar. Du har din yukata på dig under behandlingen. Vid 50 min behandlas hela kroppen. Den här tiog Fredrik(jag har provat den förut,underbar) han var mycket nöjd.

INFRARÖD VÄRMEBEHANDLING

En behandling med mjuk och behaglig infraröd värme. Behandlingsformen har utvecklats i Japan och används som läkemetod inom många olika problemområden. Du ligger på en bädd omgiven av det infraröda ljuset både under- och ovanifrån. Infraröd värmebehandling förbättrar immunförsvaret, lindrar smärtor i leder och mjukar upp muskel-spänningar. Den rensar även ut toxiner i kroppen, förbränner kalorier och reducerar celluliter. Välj mellan följande program: Detox, avslappning eller smärtlindring. Den provade jag och det hjälpte verkligen på ryggen(som inte är heeelt bra ännu), men man måste nog göra flera gånger egentligen för att hålla värk borta. Men som sagt, det hjälper helt klart!

 

FISH SPA - FISKPEDIKYRNYHET!

Nu har du möjligheten att prova på en helt ny och spännande spaupplevelse hos oss - fiskpedikyr!
Kanske har du hört talats om denna behandling där de små terapeutfiskarna av arten Garra Rufa nafsar i sig döda hudpartiklar från fötterna, vilket gör att exfolieringen är väldigt mild och behaglig. Under denna både roliga och effektiva behandling sitter du i en bekväm fåtölj och slappnar av. Det känns som att ha fötterna i bubblande champagne!
Fish Spa är beläget på konferensplanet. Används med fördel av dem med psoriasis. Helt klart en rolig och annurlunda upplevelse. :-)

 

AVSTRESSANDE - YOGA CHOTTO

Avslappnande behandling med helt naturliga anti-age-produkter. Mjuka utsträckande rörelser löser upp spänningar i ansiktet, medan CoffeeBerry Natureceuticals kraftfulla Botanical Enzyme Masque lämnar din hud återfuktad, mjuk och smidig. Den här provade jag, mycket skönt och kändes verksamt. Gillade coffeeberry produkterna mycket, men de är tyvärr för dyra tycker jag. Ingen av produkterna gick att köpa för mindre än ca 500 kr. :-(

 

Av deras aktiviteter provade vi :

Yasuragiyoga inkluderar meditation och övningar i mindfullness och arbetar igenom kroppens stora energiområden ben, höfter, coreparti och rygg. Grundövningarna är hämtade från hathayogan men pedagogiken är influerad av den japanska hälsokulturen där fokus ligger mer på att avdramatisera tänkandet och öka känslan av medveten närvaro.


Zenmeditation innebär att sitta helt stilla och bara andas. Det är svårare än vad man tror. Du får lära dig i vilken ställning du ska sitta och hur du gör för att släppa tankarna och komma till ro. Det handlar främst om att fokusera på andning och hållning. Innan du själv provar får du några tips om hur du kan fortsätta att meditera hemma.

 

Så klart så genom gick jag tvagningsritualen i tysta avdelningen och simmade sedan i deras varma pol och satt i de varma utebaden, juvligt. Den bästa stunden vi hade där var när vi gick dit straxt efter kl 06:00 på tisdag morgon och hade hela anlägningen för oss själva. Sen åt vi frukost, med mycket frukter, grönt te, och deras japanska frukost gillade jag oxå. sedan rundade jag av med ett pass Yasuragiyoga innan vi checkade ut. Så jag var lugn och nöjd. :-) Och det här kommer jag att leva på lääänge.


All info om aktivitetr och så vidare har jag lånat från Yasuragi.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0