Livets stora gåta............

Älska glömma och förlåta,  stämmer inte riktigt. Men nästan. Ordspråket gäller dej själv också fast så många glömmer det. Den som strängast dömmer dig är många gånger du själv. Fast det syns oftast inte på utsidan.
Så det gäller att älska och förlåta sig själv och dem som omedvetet eller medvetet gjort dej ont. Men inte glömma, utan ta lärdom av vad som hänt, lägg det till erfarenhetskontot.
Att förlåta och gå vidare helt kan ta tid, men den som gjort dig ont lider inte av att du hatar, du gör bara illa dig själv genom att vara arg, bitter och negativ.
Du behöver inte förlåta personen och bli bästis. Jag har förlåtit personer och minnen innom mig och det räcker. Jag kommer inte gilla de peronerna för det, men jag har förlåtit det som hände och försonats med minnena. OCH jag har förlåtit min del/roll i minnet.
Ja, det var kanske inte smart det jag gjorde men jag gjorde mitt bästa med den erfarenheten och den styrkan jag hadde just då. Nu mår jag bättre, är starkar och har mera erfarenhet, så nu skulle jag inte göra om samma sak. Så här i efterhand har jag lärt mig något av det.
En sak som kan hjälpa dig att förlåta den person/personerna som gjort dig illa är att ge dem samma utrymme som du ger dig själv. Den personen är dum(jaa då dum i hela huvudet) för att han/hon inte vet/kan bättre. Stackarn. ;-)
Döm inte den mannen/kvinnan förns du själv gått den vägen han/hon gått i hans/hennes skor. Inte alltid lätt att efterleva men bra att påminna sig själv om ibland. Man vet inte vad någon gått igenom, alltså varför den människan reagerar/agerar som den gör. Vilket inte gör att vem som helst ska få göra vad som helst utan att straffas. Men nog tror jag att där inte lagen och polisen kan göra rättvisa, så nog kommer saker och ting ikap och till slut på ett eller annat vis kommer rättvisa att skippas. Men gör iinte dig själv mera illa än den personen redan gjort.
Så älska och förlåt, för din egen skull. Det är livets stora gåta. :-)
I varjefall en av gåtorna. :-)

Vårkänslorna.......

Vårkänslorna flödade i går, vi tog en promenad och sen en fika på altanen i solen. Underbart!
Visserligen är hela gården täckt av is, så killarna far om kull som Bambi på hal is hela tiden, tillslut sandade jag på "gräsmattan". Kommer smattra fint när jag ska klippa gräset sen. ;-)
I dag ska jag faktiskt gå och se om jag kan få hjälp med ryggen, trött på att ha ont nu.
I förra inlägget skrev jag fel, det ska givetvis vara Bodybazar som säljer mitt favvis shampo. Ett pulvershampo helt utan konserveringsmedel och konstigheter.
Väntar på att höra av min stora kille som är i London med en kompis. Hoppas de har kul! :-)
Fortsätter viktväkta och det går ganska bra, men det känns trist att inte kunna träna nu pga ryggen. :-(
Hoppas det snart blir bra. :-)

Njaaa

Jaha, i dag var det meningen att jag skulle prova Pilates igen, men jag stappla fortfarande omkring. Funderar om det kanske kan vara ryggskott? Inga Pilates idag i alla fall.:-(
Inte var dag blir lyckad med vv heller, tex misslyckades jag igar, nedrans creamfraich! :-(
Ronja och jag powerwalkade i allafall omkring pa isgatan igarkvall. Skriver inlagget fran mobilen och av nagon anledning fungerar inte svenskttangentbord. Sorry.:-/
Jag undrar nar grejjorna till trasselsudden Emilia kommer. Hon far knutar sa latt i palsen. Har bestallt en trimmer och balsamspray(K9). Snart kommer hon bli sa fin, ska koka tvattnotdavkok som shampo till hennr, det ar milt. Sen blir det till att borsta,klippa och spraya balsam i damens pals.
Tank att vi fatt en liten  prinsessa i dag, en fatastisk foraldra resa som tagit sin start. Grattis Victoria och Daniel.

Ok.......:-D

I morse hörde jag Isac knacka på rutan ute i allrummet och han muttrde något om soptunnan? Sen sa han att vi bara har en soptunna nu(vi har två). Jag gick inte och tittade på en gång. När jag sedan tittade så såg jag att han faktiskt hadde rätt en av tunnorna var borta.
Sen sa han att grannen tog tunnan.....oookej? Jag tänkte att det var Fredrik som flyttat ut den för att han tänkt på att sopbilen kanske skulle vägra kör in till oss (så är det här ibland på vintern). Nääej sa Isac det VAR grannen som tog våran tunna. Hm, ringde till sambon och frågade, jodå Isac hadde rätt igen, så tillvida att Fredrik inte tagit den i allafall.
Tunnan stog utkörd och tömd, så kanske det var sopgubbarna som hämtat den?
Nå sen gick jag ner med killarna och tränade lite, i dag provade jag Pilates. Och som Ronja säger no shit Sherlock, min höft är tydligen INTE ok ännu. Damn vad jag fick ont av allt stretchande och tänjande. AJ!
Så jag har bestämt mig för att det nog var bra, ska försöka köra pilates ett par ggr per vecka, dock inte i morgon. Det får bli paus nu, stapplar runt här hemma och åmar mig. :-)
När vi tränat och frullat så gick vi och duschade, mitt i duschen hörde jag någon knacka och ropa på mig. Knuffade mig ut ur flockduschen, snubblade typ över barnen och lindade typ in mig i handuken för att sedan stappla ner till hallen/köket. Där stog Madde med mina tupperware grejjor. :-D Glad, fick en sååå fin giftfri, blå plastflaska på drygt en liter. Kommer användas hårt! Tack kära granne för det. :-)
Sen kom jag på att jag skulle spå Ronja, men först krävdes det kraft tag med dammsugare och leksaksplock, Ronja tog en våning och jag en, gick som en dans det. Sen gick vi ut på promenad med småkillarna. När vi sen glufsat i oss en seeen lunch så kom sambon hem. :-)
Har beställt hem trimmer till katten och K9-balsam spray till trasselsudden Emilia, så nu jäklar ska hon bli fin. Tänker tvätta henne med tvättnötsavkok först för det är milt och snällt, sen blir det kamma, spraya och ansa. Snygg och mindere hårig och ruffsig kommer hon bli! Snyggare? Kanske inte, för jag är INTE frisör. ;-)
I allafall har det gått bra med mina poäng i dag, jag har börjat med viktväktarna. Har provat dem tidigare och vet att det fungerar. Som jag ju sagt tidigare så är jag ju periodare på allt och nu har kg smugit sig på, dax att ta tag i dem innan de blir för många.
Fick hem mitt underbara pulver shampo från Bodystore för några dagar sedan, gillar! Har nu ställt ner det shampot till tonåringarna också så får vi se vad de tycker. Me like i allafall. :-) Helt fritt från konserveringsmedel och konstigheter. Bla innehåller det pulver från tvättnöt, men det lucktar lite godare.
Nåja, nu måste jag gå och sova!
Se ya!

Så där ja.....

När jag vaknade i morse blev jag så småningom medveten om ett ovant ljud. Vad? Hmm något som surrade?
Kissa i sängen och ha det bra, det var blött. Isac kissade i min säng tydligen och klurig som han är, det var stöveltorken som lät. Instucken i den blöta pyjamasen. :-D
Duntäcket ligger nu i torktumlaren. :-/
Här har vi snöoväder, så i dag blir det till att vara hemma och elda. You can call me eldvakt. :-)
Det har inte blivit någon direkt träning på många dagar nu, men känner mig inte helt kry heller. Ååh så trött! Blä!
Så det får dröja liiite till, men sen så. Är fortfarande sugen på att dra igång träning till en svensk tjejklassiker. Men vi får se, kanske är enklare när killarna är lite större.
Elias har börjart gå på toa, så vi kör på.  Han är jätteduktig, men det blir så klart mååånga olyckor ändå ibland. So tvättmaskinen och jag är polers nu liksom. Han är annars väldigt två år  och är den som bestämt men rättvist måste se till att saker fungerar som det ska och att alla (speciellt storebror Isac ska lyssna på mamma). Om jag sagt något som ska göras tex nej, mamma hänger den, så pekar han strängt på bror och ropar bestämt MAMMA!. :-)
Och det mesta obekanta som han hittar på golvet är MAMMAS, vilket visas genom att han trotsar alla faror och plockar upp tex stenen/pärlan och med modigt och bestämt ansiktsutryck springer med den till mamma.
Isac är inne i en OTROLIGT intensiv period, mycket känslor och MYCKET humör. Han lyssnar inte i första taget och han försöker få sin vilja igenom. Men fast det oftast är jag som är den som sätter den slutgiltiga gränsen och genomdriver det som är bestämt så konsekvent som möjligt trots skrik och tårar, så är det till mig han går speciellt efter ett bråk.
Om han får som han vill när han bråkar blir han oftast ännu olyckligare och försöker då hitta på något nytt som han ska tjata om, känns mycket tydligt som att han just nu testar gränser.
Ronja Söker jobb lite halvhjärtat, men ändock. Hon kollar gymnasium att plugga på till hösten? Snart måste hon kontakta en studievägledare för att kolla ämnena som hon måste plugga upp. Känns ändå som att hon landar lite nu, och det är nog bra.
Och Robbin han tar studenten till sommaren! :-) Extrajobbar lite åt sin far i bland. Kämpar på med sitt pluggande och pendlande, men snart klar. Oroligt sådanna här dagar bara, med en massa nederbörd.
Opps, måste hjälpa sambon med en tjänst nu! Se ya!

RSS 2.0