Grötfrulle.
Infrabastu.

I morgon blir det infrabastu och tjejsnack i Gottröra för då ska jag till Helle.
 
Isac är hes och kraxar så han får vara hemma från förskolan och följa med i stället. Så Isac, Elias, Ronja och jag åker. Får nog handla lite som kompliment i morgon, då jag inte tänkte på att det var sportlov när vi handlade sist.
 
Men nu är det sovdax! :-)

Så där ja.

 Så där ja, känns som en bra start i alla fall. Svettig blir jag och i dag tränade jag utfall med hantlar + prommenderna på kvällarna så jaaa det ömmar i musklerna, men det är braaaa. :-)
 
Igår
 
4.35km. walk in 45:30
runkeeper.com
I burned 253 calories at an average pace of 10:28 per km.

 
4.69km. walk in 52:15
runkeeper.com
I burned 262 calories at an average pace of 11:08 per km.
 

I brevlådan i dag

Fanns de gula jeansen, Elias blev jätteglad. Men efter utevistelse och lunch pallade inte mammas lilla krigare. Så fast han fick välja film i dag (till storebrors stora förtret)så slocknade han i fåtöljen med sina nya gula brallor.I brevlådan låg också ett par turkosa träningsbrallor som man kan springa jättesnabbt i till Isac. :-)
Inte som i går må jag säga. ....

men ljuset är i alla fall här och fåglarna kvittrar blygsamt.


Kaffedaxs!!!

 
 
Nä, nu är det dax att göra lite kaffe. Med lite karedemuma i tror jag nog att det blir. Mmmmm
.
 
Så see ya! ;-)
 
 

Tankar i natten....

I natt tänkte jag på skillnaden........
 
Isac vaknade efter några timmar i sin säng och kom smygande, Elias var redan där. Ganska varmt och gosigt(om de bara kunde ligga stilla, men det hör inte hit. Tänker på när Robbin och Ronja var små. Då jag mera nitiskt såg till att de låg i egen säng i eget rum från tidig ålder.Så som det ska/skulle vara enligt normen. Såg till att de efter nattning kunde somna själva och piggare som jag måste vart då så sprang jag genast till dem på natten om de vaknade och tröstade och såg till att de var kvar i sina sängar. Visst fick de mycket närhet på annat vis ......men ändå.
 
Ung och mera osäker på min egen känsla för hur det skulle/kunde vara. Mycket var det tyvärr också rädsla, rädsla bla att om barnen var i sängen så kanske jag inte skulle räcka till som kvinna till min man och han skulle lämna mig? Ja idag vet jag att det är jättetokigt att tänka så, men då var då och saker och ting var anorlunda då.:-/
 
Men så här i efterhand, vad ska man med sin man till om man i stället säljer sin själ och tappar bort sig själv?
 
Det blev ju skillsmässa ändå och det var jag som gick. Då hade jag redan vimsat bort mycket av mig själv och det tog måååånga år att styra upp mig och hitta vem jag ville vara igen.
 
Resan är ju aldrig riktigt färdig så klart, men den viktigaste personen att vara rädd om,försöka göra till lags och älska är dig själv. Annars är det andra inte värt något och det blir onödigt svårt att vara en stabil och bra mamma hela tiden. Även om jag tror att det är en av de saker som jag lyckats upprätthålla bäst på min resa till mig. Jag säger dock inte att jag inte gjort misstag och fel för det har jag så klart liksom alla andra gjort, men jag har varit en bra mamma mest. Däremellan letade jag efter mera mig.
 
Så slutsattsen är i allafall att jag är glad att jag är den jag är i dag och det är bla sååå mycket tryggare. I dag älskar jag bla mig. Och jag älskar min fina familj, min sambo och mina 4 underbara barn så hejdlöst mycket. Ni är mitt liv och jag skulle ge allt för er från mitt hjärta.I kärlekI kärlekRött hjärta

Styrka är...

....att må bra. :-) Körde lite styrka nu på morgonen, inte mycke men det är en början. Och en stund är ju mera än ingen stund.
 
 
 
 
 

Nyklippta och snygga.

Jag klippte killarna i går, så nu är det lätt fixat. :-)


Pojken med guldbyxorna.

Har äntligen hittat ett par gula jeans till Elias, på tradera förstås. Blev lite dyrt för att vara begagnat, men det var ett par POP byxor och de går ofta högt i budning. Och de här byxorna skulle han bara ha! Han gillar ju gult, han kommer bli så glad, så han kommer nog känna sig som pojken med guldbyxorna. :-)
 
Vår! Snygga jeans fr pop stl 104

Sportvecka för mamma.

Jaaa, inte blev det något mera kräkande för Elias heller bara feber. Skönt i och för sig. Isac som verkat pigg igen kändes däremot lite hängig och eventuellt lite varm igen i dag. :-/ Hmm, vi får väll se vad det blir av det.
 
Suuuperbra med Ronja hemma nu, hon har sportlov och är väldigt taggad på träning just nu. Så ja! Jag tänker utnyttja henne och använda henne som draghjälp. Känns som att kickstarta motorn lite och den hostar och hackar men jag tycker jag hör att den kanske kan börja spinna som en katt. :-)
 
Så jag tror att jag också ska ta sportlov den här veckan och försöka köra på hyfsat hårt så att jag kommer igång. Håll tummarna! :-D
 
Väntar på svar från Friskis och svettis, så att jag kan jämföra med priset jag får med FaR-recept på Actic, sen ska jag försöka bestämma mig och när väl det är gjort finns det väl inte mycket att vänta på?! Goooo mama! ;-)
 
Behöver styrketräna för att få ordning på min rakabukmuskel och min höft med efterföljande rygg lixom. :-)
 
Det vore bra att få ordning på det och sen längtar jag efter att försöka komma igång och springa igen.
 
Mååååste få till en klipptid snart, inte nöjd med huvudburret nu.
 
Men nu är det dax att runda av kvällen, ska kolla lite tradera.
 
Fundrar på att lägga upp lite annonser igen, så det blir plats i pojkarnas lådor för kläder som passar till de nya långa benen. :-)
 
See ya.
 
 

Vårdag i bilder. :-)

På väg till brevlådorna, Elias först.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi läste ute i solen, i dag vart det en "ny" bok från tradera. Sjörövar Rakel och kapten snorfinger och den var riktigt spännande. :-)
 
 
 
 

Solstund i trädgården.

Kaffe, dricka och kaka i sol
en.


Instämmer i lovsången till solen.

Underbar, underbar ljus och solig dag. Pojkarna har varit i pulkbacken och åkt. :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
Själv fick man mest måla. :-0 INTE så kul, men fint blir det. Det är ju också en av drivkrafterna bakom en renovering. :-)
 
Det här golvet blir det i alla rum förutom hall och badrum då.
 
 
 
Kvällen slutade dock lite näsligt med att stackars Elias kräktes. :-( Konstiga sjukdomar det är nu, inkubationstiden för magsjuka känns inte alls som att den stämmer in?
 
Måste vara en tvist på influensan, Isac hade det ju också för någon vecka sedan.
 
Ronja är hemma och har sportlov denna vecka som kommer, kanske kan komma igång med lite mera träning igen då. Beroende bla på hur vi mår, vi har ju alla vart sjuka lite fram och tillbaka och runtrunt.:-/
 
Kollar och jämför priser på två gym i Norrtälje, vi är några som är sugna på att prova på, får väl se om det blir något av, kostar ju en del också. Men just nu känns det som att det skulle vara nice, en bra uppstart.
 
Bye the way, lyckos mig, jag sa ju att det var dax att städa, det har min underbara dotter gjort redan. Så jag hjälpte gärna Ronja att färja håret i kväll. :-D
 
Nåja, det är hög tid att gå till sängen nu, så nattie natt.

Hönsiga tankar.

Jag vill ju ha några hönor igen så småningom. Tänker att två st Isbar hönor (lägger gröna ägg), två st Maran hönor( lägger chokladbruna ägg, James Bonds favorit fö) och två Brahma hönor(bara för att de är så underbart trevliga hönor) blir bra. Sist men inte minst en Brahmatupp.
 
Så här ser brahmahönor ut, sååå fina. <3<3<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så otroligt lugna trygga hönor. Brahma. <3
 
 

Snart dax !

Ska försöka komma ihåg att köpa glycerol så jag kan göra nya bubblor i vår. Dock är regnvatten det absolut bästa för att få bra bubblor.
 
SÅPBUBBLOR RECEPT 2
(sega och vackra såpbubblor)
  • ½ dl diskmedel (Yes)
  • ¼ - ½ dl glycerol (köps på apotek)
  • 2 - 5 dl vatten
  • (1 tsk florsocker eller strösocker)

Vispa ihop försiktigt så att lösningen inte löddrar. Så här får du jättefina bubblor som är stora, hållbara och vackra. Med mindre vatten får du segare bubblor.

 


Återblickar igen. :-)

Lite flera återblickar, nu  från förra våren. :-)
 
http://wahlshalsobar.blogg.se/2012/march/utebus-och-inne-prinsessor.html#comment
 
http://wahlshalsobar.blogg.se/2012/march/utkladning-pa-hog-niva.html#comment
 
http://wahlshalsobar.blogg.se/2012/march/ahh-nice-vader-att-rida-i-.html#comment
 
http://wahlshalsobar.blogg.se/2012/march/kalkon.html#comment
 
http://wahlshalsobar.blogg.se/2012/march/hur-trist-trott-och-trakig-kan-man-bli.html#comment
 
http://wahlshalsobar.blogg.se/2012/march/vardag-med-bokstavslek.html#comment
 
http://wahlshalsobar.blogg.se/2012/march/sjalvportratt.html#comment
 
http://wahlshalsobar.blogg.se/2012/march/sapbubblor.html#comment
 
http://wahlshalsobar.blogg.se/2012/march/njaae-far-nog-bli-ett-nytt-forsok.html#comment
 
http://wahlshalsobar.blogg.se/2012/march/min-dott-och-jag.html#comment
 
Sista nu för denna gång, det fanns så mycket mys att välja mellan och det här var ändå bara från förra mars. :-) Underbara liv. <3
 
http://wahlshalsobar.blogg.se/2012/march/onsdag-efterm.html#comment

Förkyld lördag.

I dag blir det nog inte måla, vi tar det lugnt och myser istället. Låter snuvan rinna ur hemma i lugn och ro  typ. :-)
 
Ska snart gå på promenad med pojkarna och sen fika. Kanske spela spel med killarna.
 
I kväll blir det hemgjord pizza.
 
Skulle behöva städa, men det behövs ju alltid så det låter vi vara i dag.
 
See ya.

God natt

En bra dag blev det på förmiddagen, då vi fikade på Blidö och killarna lekte och hadde kul. Och jag fick lite gott kaffe och trevligt samtal :-)
 
Väl hemma igen med min täppta näsa och min förkylda sambo så hittade jag en skitläcker kyl och fry, skulle man ju inte tacka nej till. Beko.
 
 
 
 
Den här som är en liknande modell var oxå läcker tycker jag. 
 
 
 
 
Nåja, sen var det dax att packa in sambon och killarna i bilen för att åka till Norrtan och handla. Efter ett skamfullt matstopp på MCdonnalds;-) droppade Fredrik av oss på Flygis där vi tillsammans med alla andra handlade. :-D
 
Stora ungarna var under tiden i luven på varandra, då känns de inte så stora kan jag säga. Typ som när Elias och Isac vill ha samma leksak. :-(
 
Så jäääkla envisa och tjurskalliga båda två också, och som mamma blir man ju såklart ledsen när de är osams.
 
Nåwell, nu tänker jag sova för i morgon ska här målas!
 
See ya!

Freeedag!

Nu bli det dusch och sen bär det av till öppna förskolan med killarna.
Det ÄR något i luften. ..

Sitter på färjan på väg till Blidö för att hämta Isac. Och ljuva stund, något skönt mjukt milt blått ligger i luften. Kan det var våren växel nr två?:-)


Torsdag.

I morse blev det bråttom med frullen innan vi körde Isac till dagis. Han förhandlade till sig att ta med sig ettleksakssvärd till förskolan för att visa det.
 
Sen har Elias och jag läst lek med ord och AlfonsÅberg.
 
Till lunch blev det kokos och bananpannkakor, mmmm.
 
2 stk ägg.
En burk kokosmjölk
Två bananer mosade.
Salt en knivsudd.
Dinkelmjöl 1,5 dl.
havregryn några msk, efter behag.
Socker 1 msk.(tänker jag nog utesluta nästa gång, bananen är ju söt i sig).
Vispa samman och stek. Servera med lite honung och frysta bär efter eget tycke.
 
Sen gick vi en kort promenda till brevlådorna och eftersom det var ett paket där i till Elias så fick promenden gå hemmåt sen. I paketet låg ett par ridbyxor till Elias, svarta och röda. Jättetjusiga tyckte han. Så glad att han också fått ett par precis som storebror har. :-)
 
See ya!

Hyllning.....

till utveckling och pedagogik. Sambon och jag var på utvecklingssamtal i kväll på Förskolan Uteleken. Och jag/vi är så nöjda.
 
Väldigt bra mall och teknik de använt sig av för att förbereda utvecklingssamtalet, det blev klart och tydligt att de sett Isac(som jag iofs inte tvivlat på tidigare heller) samt att man fick tänka till lite själv som förälder för att svara på frågorna.
 
Det är roligt att höra hur Isac är på dagis när inte vi är med. Samt betryggande att hör att vi kommit till ungefär samma slutsattser.
 
Är så nöjd med detta lilla fina dagis/förskolan på Blidö. Där man spenderar det mesta av tiden ute och ändå får till pedagogik och dokumenation.
 
Gillar också att de har egen "mattant" som gör riktig mat. De komposterar och sopsorterar tillsammans med barnen.
De pratar etik, moral och hur man ska behandla varandra. Det råder en öppen och okompliserad stämning när man kommer dit, man känner sig välkommen och jag vet att de omedelbart tar upp om något inträffat under dagen(litet som stort).
 
Med så bra förskolor som vi har så undrar man vad vi ska med skolan till? Hoppas skolorna gått framåt lika mycket, ser i så fall fram mot pojkarnas kommande skolgång .Annars kanske vi kan avskaffa skolorna och låta förskolorna fortsätta upp till 7:an? :-0
 
På tal om det så har jag vid några tillfällen nu sett att friskolor fått på hyn i olika debatter i NT och vill bara sticka in att vi provat några friskolor (de stora barnen) och jag har varit mycket nöjd med dem och de har fungerat väl för oss.
 
Såväl en friskola som en kommunal skola kan nog från fall till fall vara bra eller dåligt. Jag tror att det kan vara stimmulerande med privata aktörer så länge inte den ekonomiska vinningen är det allenarådande.

Tre små godisar kom i brevlådan i dag.

Bygga bo med löv, sand eller pinnar som handlar om olika djurs bon.

Från himmelens topp till havets botten som är en saga med en gubbe en fågel en delfin och en elak häxa.

Floras blommor , varje växt bär på en hemlighet. Flora vill gärna berätta om dem för dig.
Onsdag.

I dag blev det fika med bästa grannen, mysigt. Killarna lekte och ritade.

sen blir det till att hämta hem Isac och käka middag.

Efter det ska vi till Blidö på utvecklingssamtal.

See ya

Jobbigt.

I dag var det inte roligt att lämna Isac på dagis,han var så ledsen. Så som det kan bli när man har vart hemma sjuk ett tag. :-(

Grötfrulle i dag med. :-)
Hyllor.

Sitter och kollar ideer till vägghyllor i sovrummet. Här är två som jag gillade, väldigt olika stil på dem. Svårt att välja vilken stil vi ska gå på, får konferera med sambon. :-)
 
Fast hornen vill jag inte ha. :-D
 
 
 
 
Skulle vilja komma igång med träningen, finns ju andra hyllor som man också skulle vilja få ordning på. Men tror på fan att det kittlar i halsen igen. Vill inte bli sjuk IGEN. :-/
 
Så det är väl bäst att gå och sova lite så kroppen får vila.
 
Nattienatt.
 

Gaah, sugen!

Meeh, hungrig! Men ska faktiskt inte äta nu.:-(

Hm, fick bli en smoothie:

kokosmjölk ca 1 dl.
havtornsdricka ca 1 dl.
gojibär ca 1-2 msk
hallon 1/2 dl
ingefära färsk ca 1-2 tsk.
1 banan.
ett kryddmått kardemumma och ett kryddmått gurkmeja.

Mycket nyttigheter i dag. :-)

Feb. 19, 2013

Efter utelek fick killarna måla medan jag började med middag.

I dag blev det både varmrökt lax och fiskpinnar och till det morötter, potatis, gul o rödlök, vitlök, sötpotatis i ugnen. Vitkål, honungsmellon, gojibär, pumpakärnor och solroskärnor i en sallad.

Nu leker killarna en stund, men det är straxt sängdax.

Sen ska mamman och pappan titta på tv en stund.:-)

See yu!Mmmmm, lunch.

Det blev två Wasa delikatesse smörgåsar med keso och varmrökt lax på mmmm. :-)

Nu puttrar kaffebryggaren och kladdkaka är färdig, så straxt fika med småkillarna.

See ya.

Baka baka liten kaka.......

Ska straxt gå ner med nytvättade kuddöverdrag till köksstolarna och passar nog på att baka en liten kladdkaka igen. Hoppas du aldrig slutar göra den sa Isac. :-)
 
Sugen på denna Hur man blir upptäckare- en handbok för äventyrare
 
 
Nåja, bye bye nu. :-)

Bokrea.

Har tittat på barnboksrea, mycket fina böcker finns det. Får nog välja ut några. :-)

Måste också köpa nya byxor till killarna, särskilt till Isac som fått långa ben helt plötsligt.

Letar även begagnade skidor till Isac, Så pass lite som sådana används finns det inte anledning att i första hand leta efter nya.

Straxt fyller ju oxå Ronja 18-år. :-0

Hon börjar intensivkurs på körskolan den 4/3, så det blir fullt ös att fixa skolan samtidigt. Men det fixar hon.

Nåja, nog för nu.

See ya!

Dagens frukost.

Killarna tjatade så i dag gjorde jag specialgröt. Receptet är:

2.5 dl mjölk och 2, 5 dl vatten.
5-6 msk mannagryn.
1-2 msk vetekli. Koka upp under omrörning, låt koka lätt 3-4 minuter.
När den kokat färdigt har jag i mosad banan, en äggula och lite kardemumma. Serveras med honung, kanel och mjölk. I dag la vi frysta hallon och torkade gojibär uppepå också. Mmmmmm.

I helgen....

.........åt vi god middag i stället för på allahjärtans dag, grillad kyckling och potatisgratäng med tillbehör. Jag har målat en heldel i helgen.
 
Det är kul att se förändringen som blir. :-)
 
Känner mig äntligen lite piggare igen och det verkar även pojkarna göra så den här veckan ser Isac fram mot att gå på förskolan. :-)
 
Nu ska vi straxt gå ner och fika, pojkarna och jag.
 
See ya.

Fredag.

Fredag, här ska vi nu käkas frulle och sen skuras golv, så det gäller att komma igång så fort som möjligt innan alla leksaker är ute på golvet. :-0
Är fortfarande ur balans men det ordnar sig kanske, tänk positivt!
 
Nu sätter vi fart!
 
See ya.

I dag alla hjärtans......

Isac har svängt fram och tillbaka i sitt mående från pigg till överkännslig och trött och tillbaka till pigg igen. Han har utslag i ansiket som visar på att han inte är riktigt frisk och att hans kropp jobbar och bekämpar sjukdomen(troligen influensan).I onsdags natt var han febrig som en kamin, tempade inte men säkert var det över 39 grader, han fick alvedon på natten och sen var febern borta igen på dagen.
 
Efter fika i dag på eftermtillsammans med pappsen så kräktes Isac nästan igen blev blek och hulkade över hinken och gick frivilligt och la sig i sängen en stund. Sen gick sönerna tre, Bingo och jag på en promenad. Först sprang killarna och hoppade som ystra kalvar, men ganska snart började Isac tröttgnälla och det slutade med att jag fick bära honom hem. Så ja han får vara hemma från förskolan den här veckan.
 
Så följdaktligen håller vi oss nog hemma från öppnafsk i morgon, fast jag tänkt åka med Elias om Isac vart frisk.
 
Till middag blev det enligt önskemål tacos och jag hadde smält choklad och hält dem på bakplåtspapper i pepparkaks hjärtformen, sen in i frysen. Blev riktigt fina till kaffet efter maten.
 
Nu trött och ur balans, så ska sova natt nu.
 
See ya.

Tillbakablick på förra besöket på Yasuragi

Mmm, me like! :-)
 
http://wahlshalsobar.blogg.se/2012/april/yasuragi.html#comment
 
http://wahlshalsobar.blogg.se/2012/april/fishspa.html#comment
 
http://wahlshalsobar.blogg.se/2012/april/ankomst.html#comment
 
http://wahlshalsobar.blogg.se/2012/april/teppanyki.html#comment
 
http://wahlshalsobar.blogg.se/2012/april/lugn-och-harmoni.html#comment
 
http://wahlshalsobar.blogg.se/2012/april/fran-hasseludden.html#comment
 
http://wahlshalsobar.blogg.se/2012/april/ok-en-sista-nu-da-den-tacker-in-det-mesta.html#comment
 
Så på frågan om jag skulle rekommendera vänner och bekanta att åka dit....tja vad tror du? :-D

Nr one Sushi

I gårkväll satt Robbin och jag på mitt favoritställe nr ett.
 
 
Mitt favoritställe av så många anledningar, bla för att allt du gör på Yasuragi känns så genomtänkt, omtänksamt och kärleksfullt och de som jobbar där känns nöjda glada och stolt över att just jag är hos dem på på underbara Hasseludden. Det känns och märks att de jobbar för att utvecklas och ligga på topp hela tiden. Så länge det är så kommer jag att vara kund hos dem.
 
Allt andas balans, harmoni och njutning. Älskart! :-)
 
Om jag inte får dö hemme så skulle jag vara helt nöjd om jag fick göra det på Yasuragi- Hasseludden.
 
När vi anlende blev vi först välkommnade, småpratade med och avbockade från listan. Kändes trevligt och proffsigt.
 
 
Sen fick vi varsin välkomstdrink, jag tog den med sake i och Robbin som körde tog det alkoholfria alternativet.
 
 
Efter en stund kom Daniel Pettersson(F&B chef på Yasuragi) in med Steffo Törnqvist och hälsade oss välkommen. I sann gourmet-anda pratade de om mat och dryck, samt Japanskt och Svenskt. Det känns också bra att veta att de på Yasuragi även strävar efter en ekologisk hållbarhet. :-)
 
 
 
Straxt därefter fick vi gå in till teppanyakiborden där flera olika sushi-stationer upprättats för vår skull. Där kunde man se på när de gjorde Nigiri, och olika maki(rullar) norimaki och urumaki om jag inte har helt fel. :-)
 
Till det kunde man välja vin,vatten eller japansk öl, självklart val för mig.  Jaaa, det blev en Japansk öl. :-D
 
 
Vi serverades bla också pilgrimsmusslor och fin oxfilè och Sashimi.
 
Sedan fick vi träffa Yann Sahlén och höra lite närmare om World Sushi cup i Japan 2013. Vi håller tummarna så klart.
 
 
 
Efter det så filèades en 45 kg tung tonfisk, liiiten fisk var det inte! :-0
 
 
 
 
 
 
Sen var det dax för efterrätt och för vår del hemgång. När vi skulle gå fick vi en yasuragipåse med en bit choklad i och boken Sushi på svenska och Magasin Yasuragi.
 
Tack för den här gången Hasseludden längtar redan till nästa gång. <3
 

Bingo jobbar lite.

 
 

Sjuk kille o mysfika.

Sitter och fikar med mina småkillar, Isac skulle egentligen vara på förskolan i dag men i natt fick han feber igen. Så nu sitter vi här med nybakade chokladkladmuffins.:-0Samma recept som tidigare, men i muffinsformarna denna gång. Blev inte vackra men väl så goda och pricken över i blev det med glasyr uppe på. Snart är det dock dax att duscha, byta om för att åka till Hasseludden. :-)

Yasuragi.

I morgon ska Robbin och jag åka till Hasseludden och titta på proffskocken Yann när han gör sushi. Det ska bli jättespännande. Yassuragi är en svårslagen favorit för min del.Så här såg det ut när han var på tv4.
 
 
http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2271237
 

Ta fram piskan och.....

klättra uppåt! Dax att bli piggare nu tycker jag. Väldigt segt. Vi är klara med morgonbestyren först nu, vi började vakna kvart i åtta, ont i huvudet och kroppen. Tagit tablett och klätt på oss.
 
Det blev gröt till frukost med hallon och honung på. Har plockat undan frullen och snart ska jag måla. Vi renoverar köket, så just nu är det målning som står på agendan. Vi har kollat på ett kakel/glasmosaik, snyggt tycker vi. Troligen blir det den. :-)
 
Kakelplattan.se
 
 
 
Här kommer en förstoring. :-)
 

Fy tusan vilken surkärring!!!

Jäkla surkärring som bor här just nu, jodå trött och grinig. Ont i kroppen, men framför allt sååå jäkla trött, trött och trött.

Näpp, nu är det familjen Annorlunda och det ska jag se. Pojkarna ligger i sina sängar och ska läsa. Håll tummarna. :-/

See ya.

Trist

Trist med förkylningsskiten! Känns bra ena stunden och nästa stund känns det som feber dax igen, men peppar peppar ta i trä är i alla fall glad att vi inte var flera i familjen som kräktes.

Nu behöver det inte snöa mer tycker jag, vi har ju så att det räcker.
Vill bli frisk och komma igång med lite träning.

See ya.

Välkommen måndag.

I dag blir det en fruktsallad med vanilj kvarg en nypa kardemumma och en bit mörkchoklad med chillie till kaffet. Mmmmm.
Känner mig en aning inspirerad. Robbin och jag ska till Yasuragi Hasseludden på onsdag kväll för att se hur man gör sushi som en mästare,Yann Sahlen från Yasuragi som ska tävla i Sushi-vm i Japan ska vara där och visa oss.Egentligen skullen jag till Helle först för en tjemysdag, men eftersom småkillarna inte är riktigt friska kan jag inte ha barnvakt till Elias och vill heller inte ha med honom.Hinner heller inte hinner i tid till Robbin då, så fick jag lov att ställa in. Så Elias får vara hemma med pappa på kvällen. hoppas vi kan ha en ny date snart, med infrabastu och tjejsnack.See ya.

Lite bättre

Det verkar lite bättre i dag, ta i trä. Men Isac blir fortfarande upprörd när han går på toa och det bara kommer vatten. Stackars. :-(
 
Men febern är nere och han kräktes bara en gång. Återstår att se om alla vi andra klarar oss?
 
Nu ska vi ta på overallerna och gå ut lite.
 
See ya!

Fikamys i kökssoffan.

Elias och pappa sitter i kökssoffan. Stackars Isac sover i vardagsrummet.

En liten bit Lindt choklad gled just ner i magen tillsammans med kaffet. :-)

Sjömansbiffen kokar på vedspisen. I dag blir inget mer storverk gjort.

See ya.

Så är det faktiskt, vad än som sägs......

Jodå det är vår på g trots att det snöa. Hela skurmoppen är full av hundhår från Bingo. Vår fällningen har börjat.
 

Så där faktiskt. .

Lördagen har börjat lite så där faktiskt. Efter frukosten kräktes Isac, så han fick duscha och sovrummet är skurat.

Efter det gick vi ut och skottade. Nu har det snart gått tre timmar sen, hoppas att det inte blir mer.

Eldar och har skurat golven på nedervåningen. Ska straxt förbereda sjömansbiff, håller tummarna för att ingen mer bli sjuk.

See ya.

Påväg hem till fredagsmys.

Snöar på som bäst nu men det gör inget för vi har handlat färdigt och är på väg hem till fredagsmys. :-)


I morgon fredag. :-)

I morgon så är det då äntligen fredag och det är vecka sex, vilket betyder att det är öppna förskolan på Blidö i morgon. Så det siktar vi på. Det ska bli skoj.
 
Sen måste vi åka och handla också och hämta ut vinet på macken, sen är det äntligen fredag. :-)
 
Se ya!

Mys

När kaffet var drucket gick vi upp i sängen för att gosa och läsa böcker och vet du vad? Vi slumrade till båda två en stund, så mysigt. Påminner om stunder med mina bebbar(alla 4).
 
Men nu är jag jättehungrig, sen lunch fick det bli, får se vad det blir? Jag tror på rester från i går. :-) Elias sover fortfarande. Pussgurkan.

Kaffe på gammalt vis.

Snön har jag skottat bort och nu vill jag ha kaffe, men strömmen är oxå borta. så det får bli kaffe på vedspisen.Det var tungskottat i dag, blöt snö. Så det är väl föga förvånande att elen har gått egentligen.

Isac är på förskolan Uteleken och Elias har hjälpt mamma att skotta. Han vill att vi ska titta på film nu, det blir svårt. :-)

Själv stoppade jag i kontakten till dammsugaren och funderade i flera sekunder innan polletten ramlade ner, nej det går ju inte hellre nä.:-)

Nu kokar kaffe vattnet.

See ya.

Ser fram mot fredag.

På fredag har vi köpt hem en flaska vin, det blir första rödvinet på länge. Riktigt sugen på just det nu, så det ser jag fram mot att sitta i "lugn";-) och ro och ta ett glass rött med min sambo.
 
Och om jag skulle hinna ändra mig angående vad jag vill dricka så finns det möjlighet att ta en öl i ställt för jag beställde några sånna också.
 
Suck skittrött nu,så ser fram mot att krypa ner i sängen under mitt gosiga ulltäcke och nanna kudde.
 
Nattienatt. :-)

Återblickar.

Naaaw, mina pluttar! Tittar tillbaka bara en aning. :-) Ocktober 2010.
 
Kolla här:http://wahlshalsobar.blogg.se/2010/october/host-promenad-med-nastan-hela-familjen.html 
 
http://wahlshalsobar.blogg.se/2010/october/en-dag-pa-badet.html
 
http://wahlshalsobar.blogg.se/2010/october/killarna-i-tradgarden.html
 
http://wahlshalsobar.blogg.se/2010/october/filmsnutt-pa-killarna-sma.html
 
 

Rena till

middagsbordet. :-)
 
 

Mmmm, väder.....


 
På väg till Blidö för att hämta Isac.

Buskille :-)
Onsdag....

En grå snöig morgon, Elias och jag har åkt till Blidö och lämnat Isac på Förskolan Uteleken. :-)

Elias somnade i bilen, vilket han ju inte brukar göra på morgonen. Så vi får väl se om något är på gång. ..

Nu sitter vi i fåtöljen och gosar, fikar och ser på efter 10.See ya!


Hmm, visste jag inte......

Extra gott kaffe

Mmmmm… det är ett gott kaffe…


Genom att tillsätta en knivsudd salt i kaffepulvret innan man sätter på kaffekokaren höjs aromen på kaffet.

 

Måste givetvis provas. Jag brukar ha i kardemuma, vilket är namnam.:-)


Roar i alla åldrar.:-)


Hmm

provar blogg.se appen....varför vände den på korten så de kom på fel ledd tro.... :-(
 
Nåå, får prova lite mera senare, fungerar bäst på datorn tycker jag ändå.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just det troll-lera.

Om killarna vill tänkte jag bränna leran i ugn så att de kan måla den. Visste jag inte att man kunde. :-) 100 grader i en timme, sen ska de stå över natten. Sen är det bara att måla.


Baka mera....

I dag ska vi baka detta

1 dl vatten
2 dl mjöl
1 dl salt
1 msk olja
ev karamellfärg

 

någon som vet vad det är? :-D

 


Bättre i dag

I dag är det lite mera hopp om livet, förkylningen och febern är på väg tbx.
 
I går blev jag så sugen på fruktsallad till frukost så det blev det, tror jag ska upprepa det i dag. Dessvärre blev det kladdkaka på morgonen och den räckte inte till efterm så det blev en till tröstande god kladdkaka till kvällsfikat. Mmmmm farligt farligt men härligt härligt!
 
2 ägg
3 dl socker vispa ägg och socker.
Ca 25 g smör
Ca 25 g kokosolja rör i det smällta fettet.
blanda sedan i 
3 msk kakao
1-2 tsk vaniljsocker.
1 tsk bakpulver(går lika bra utan).
1 krm salt
1,5 dl mjöl
Häll ner i smord form med ströbröd, ställ in i ugnen (175 grader) i 28 minuter, eller om du liksom jag vill ha en kladdig kladdkaka så ta ut den redan efter 20 minuter. Smarrigt!
 
Om man vill kan man så klart servera med grädde, det hoppade vi och avnjöt den som den var. :-)
 
I dag skulle vi ha åkt till talpedagogen Miranda, men vi är ju skruttiga så det ställde vi in i dag.
 
Nå well nu ska jag göra fruktsallad med banan, äpple, gojibär, blåbär, appelsin, och lite havtornsjuice över.
 
See ya!
 

Oupps!

Synd om i dag, är lite hängig. Så vi behöver nog en kladdkaka, få se.... Japp klart! Nu ska killarna och jag gå ner och fika framför tv:n. :-)

RSS 2.0