Liten femåring.

Isac ska ha kalas med släkt och vänner till helgen, ska bli trevligt minnsan. Det är alltid kul att se barnens ansikten när de öppnar paket, så det ser jag verkligen fram mot.
 
Nu kommer snart IKEA beställningen, kuligt! :-D
 
Och jag ska förmodligen hämta ut Isacs sista present på fredag, för då tror jag den kommit till Bergshamra. Dock är det inte hela världen om den inte hinner fram i tid då det är en reservare. :-)
 
De viktigaste grejorna är på ön redan.
 
I dag har vi städat här hemma och tvättat undan efter semester resan. Som sagt borta bra men hemma bäst!
 
Nu har äntligen killarna somnat efter en lite tjafsig kväll. det börjar en deckare kl 21:00 så den tänkte vi kolla.
 
Försöker läsa mina böcker, men får väldigt lite tid till det.Och har svårt att sätta mig ner och komma till ro, det är ju mycket som behöver göras. Men men det kommer nog tid för dem med. :-)
 
Hemsk pms på g tror jag, så blev superglad när jag hittade bortglömd chokladgömma hemma i dag-:-D
 
Nå nu tv mys med dotten och sambon.
 
See ya.

Pojkarnas morötter.

Pojkarnas morötter klarade vår semestervecka. :-)
Vi hade en trevlig kväll på Stenö.

Utanför Söderhamn på Stenö träffade vi bror och Tess och Dennis. Vi satt på campingen, så killarna fick bada med Tess och Dennis. Efter maten fick killarna vara med och spela minigolf. Tack så mycket Dennis och Tess. :-)
Anlänt i Söderhamn.

Vi bor en bit utanför Söderhamn på Stenö wärdshus. Snart blir det date med brorsan.;-)
Blev lite långt.

Blev lite längre körsträcka än tänkt i går, men det löste sig ändå till slut och vi hamnade på hotellet vid högakusten bron. De hade haft fullt hela dagen, men när vi kom hade det just blivit ett ledigt.Innan vi åkte blev det lite fontändusch för killarna.

Det var första natten som pojkarna låg i egen säng i alla fall halva natten, very nice.:-)

Nu har vi siktet på Söderhamn för att hälsa på min bror Robban. :-)

Neeehe!

Nä det blev ingen gruva för oss, nuförtiden öppnar de bara för bokning och då var det inte billigt. :-(

Hittade ett café vid ett underbart bad , där vi laddade om innan vi började färden ner igen.
Börjar dagen.

Nu ska vi starta dagen med att gå till restaurangen och äta frukost, sedan ska vi packa in i bilen och åka till varuträsk mineralpark. Där ska vi köpa en hink och plocka mineraler.

Spännande. :-)

Tänker på dem där hemma, älskar er. <3

Kvällspromenad.

Efter en god middag så tog vi en skön Kvällspromenad.
I morgon ska vi åka till vildmarks gruvan och plocka fina stenar och mineraler. :-)

Efter en dag.

Efter en hel dag i bilen så åt vi gott och fick fint rum på stiftelsen i Sollefteå.
mera Mannaminne

Hotellet.
Mannaminne

Otroligt mycket fanns det att titta på, ett litet axplock kommer på bild.


OM vi hittade någon stans att sova.

Jo du, ett helt fantastiskt ställe som heter http://www.mannaminne.se/ och även om det låg en bit från stora vägen så var det helt klart värt avstickaren. Vi kom sent men det var inga problem, de fixade ett rum till oss. När vi packat upp oss på vårt ovanliga men fina konstnärligt utsmyckade hotellrum gick vi ner till restaurangen. Men köket var stängt för kvällen :-(, meeen inte heller det var något problem skulle det visa sig. Den underbara personalen och fantastiska kocken gjorde mat till oss ändå.:-)Vi åt kalv entrecote och pojkarna fick spagetti med köttfärssås. Vi fick ett jättegott rödvin till. Omgivningen gick inte heller av för hackor. Väldigt vackert. Där var vi nöjda men fick så mycket mer, ett helt område med gamla maskiner, museer och utställningar. :-)

Högakustenbron.

Vi lämnade i dag Järvsö efter 2 dagar. Framåt kvällen passerade vi höga kusten bron och började leta boende för natten.Vi hittade ett ställe där vi ville sova, men det var fullt där. Dock rekommenderade de ett ställe en bit från stora vägen som skulle vara speciellt, Mannaminne. Så vi började leta.:-) Klockan var nu efter 18:00 på kvällen.

fäbovallen

Vi var och hälsade på korna och getterna på fäbovallen, vi köpte getost, blandost och koost tillverkat på plats.
Sötnoos.

Det finns en hel del olika ugglor och rovfåglar här och vi tar en med oss hem. :-)
Vi passerade några gamlingar.
På dagen.

Så var det dag och vi tog sväng nr 2 på Järvzoo. Vi började med en fika.Älgarna var närmare idag. Och björnarna var framme. :-)
Vi var och klappade kalvarna och getterna.:-)

Magisk natt.

Hur busigt som helst, när man bor på varghotellet så får man tillgång till djurparken dygnet runt. Så i gårkväll efter det att vi ätit middag nere på byn så gick vi helt själva runt inne på Järvzoo.


Järvzoo varghotell.

Då var vi framme och det första vi fick se på väg till vårt rum var den här vargen.


Från rummet ser vi vargungarna leka.
Raka vägen.

Så var vi på rull då, vi provar som sagt uppåt norr i år. Ganska rak väg får man ju säga.:-)Samtidigt som dett börjar bli lite kuperat längs med vägarna. ca 8 mil kvar till Järvzoo, som är dagens mål.

See ya.

Ho ho ho

Boktomten har varit här med paket till mamman!:-D

Me like.
Ridägreravslutning.

Killarna har ridit och pysslat med hästarna och lekt lekar tillsammans med de andra barnen och oss. Mysigt att vi kunde vara med både Fredrik och jag och killarna är nog lika möra som vi är. :-)
 
 
Här förbereder Marika barnen på lekarna.
 
 
 
Killarna håller ihop. <3
 
 
 
Snart redo för stafetten. :-)
 
 
 
Full fart!
 
 
 
Balansgång.
 
 
 
 
Hopp! :-D
 
 
 
Lillebror är redo.
 
 
 
Mjöliga i nyllet. :-)
 
 
 
Väl hemma passade Elias på att klä ut sig till princess-cowboy.
 
 
 
 
 
 

Första dagen på ridlägret.

06:30 gick vi upp för att göra i ordning oss och åka kl 07:30. Kl 09:00 började vårt läger hos Marika. Här är två killar redo för att åka. :-)
 
Foto
 
 
Foto: På väg till www.syningeridskola.se
 
 
Så här stort och fint är det hos Marika. 10 st små barn var det som gick sin första dag på läger. Lugnt fint och avspännt. <3
 

 

 Det här är Elias häst Granit.  Granit.jpg En jättego gammal shettiskille( A-ponny) som Elias föll för direkt, den här hästen vill jag ha mamma. Glädjetjut när det visade sig att han fått Granit. :-)

 

Och det här är Nicke Ak nicke.jpg det är Isacs shettiskille(A-ponny också förstås). Fredrik och Isac jobbade ihop idag och Elias och jag. I morgon byter vi.:-)

 

Och som pricken över i har hon höns också, treeevlig människa! brahmatupp med hönor. <3

 

Vi har fått dörrleverans här hemma så nu fick vi ta tag i det först när vi kom hem. Känner att det blir för mycket roddande att gå på gympan också i kväll. Hoppar den här gången. :-/

 

Nå nu ska här klippas naglar på ungar och mig, sen måste de badas av helt klart. :-)

 

See ya.


Dax!

Ridkläderna är framlagda och pojkarna är superladdade för ridlägret. Kl 9:00 ska vi vra där sköta, gosa och rida fram till kl 12:00. Det blir perfekt tror jag.
 
Kanske bäst att mamman pallrar sig i säng oxå nu, så hon inte är trött och grinig på ridlägret minnsan. :-)
 
See ya.

Furusunds värdshus.

I kväll har vi ätit på värdshuset igen. Det är tredje gången. De två första gångerna var det inget fel på meeen måste ändå säga att det märks att det börjar bli mera varma i kläderna nu om man jämför.
 
För de som inte vet det så är de som driver vårt fina värdshus helt nya på området värdshus. Jättekul tycker jag att de valt att flytta hit och modigt att ta sig an något som man inte tidigare jobbat med. Hur mång av oss hade hoppat på det?
 
Extra bra desutom att de har två barn som de valt att sätta i vår lilla skola och det behövs ju, mera barnfamiljer här ute.
 
Dessutom är de ett trevligt tillskott här i byggden för att de är så trevliga, glada och drivande.
 
Dessutom vill vi ju ha ett värdshus som har öppet här i byn, de bor ju här oxå på vintern så kanske det betyder att man kan räkna med lite roliga inslag även under hösten, kanske abonera även under vintern?
 
Jag har hört från några håll att de fått vänta på service när de varit där och att de inte fått varm mat, jag kan bara säga att det är deras förlust om de väljer att bara prova en gång.
 
Vi har blivit serverade varm god mat och blivit trevligt bemötta(Vilket vi alltid blivit).
 
Kanske man kan få lite tid på sig att bli varm i kläderna på något nytt innan man blir utdömd. Det är vår förlust om de inte är kvar, med ett eventuellt stäng värdshus igen.(Eller öppet men lika aktivt som ett stängt. Ingen där har utgett sig för att vara proffs, men de har viljan och de lär sig.När någon startar upp något i vår byggd så är det ju något som är bra för oss också och då tycker jag att vi som ortsbor/fastboende får sluta upp lite bakom dem.
 
Nästa sommar har de varit igång ett år och först då kan man väl börja bli varm i kläderna och ha något att jämföra med.
 
Nu till bilderna av kvällen. :-)
 
Nästan alla barnen. :-)
 
 
Gott alkoholfritt rose` till mig som körde familjen dit. (Latmaskar). ;-)
 
 
Rökt anka blev det för mig, jättegott, grönsakerna var perfekt tillredda inte för mycket och inte för lite.. Visst är det ju lite väntan på riktig mat men det är ju heller inte Mcdonalds. Och man hinner ju umgås, dricka gott och titta på omgivningen när man väntar.
 
 
Ja och efterrätten var så frestande att jag glömde fota medan den fortfarande var snygg och orörd. :-) Paj med jordgubbar, rosmarin och lite grädde.
 
 
Givetvis med kaffe och pappsen fick en Irish coffee, perfekt tillredd.
 
 
Så räkna med flera besök från oss.
 
See ya.
 

Måndag.

Igår var vi på IKEA, tur som var så kunde mamma ha Isac hos sig och Isac ville ha med sig Bingo så han kunde leka med Rickie. Och Ronja var mera svullen igen när hon vaknade på morgonen och hade ont så jag skickade storebror att ta hand om henne. De åkte också ner till mormor så hon fick lugna och råda, tack bästa mamma. <3
 
På IKEA var Elias och Fredrik och jag det gick bra förutom att jag fick en sådan jäkla mensvärk att jag bara ville hem. Men vi fick med det vi skulle ha igår, dvs sängar, madrasser,ett köksskåp som jag kommer älska och stolar till skrivborden på killarnas rum.
 
I morse vaknade jag och gick ner och blandade i ordning Betapred till Ronja så att hon fick ta medicinen tidigare i dag så att morgonen inte skulle bli så vidrig för henne.
 
Nu ska vi straxt åka ner och jobba lite, eller jag så klart. :-)
 
Hoppas kroppen piggnar till så jag kan träna i kväll är stel och har ont i höfterna. Well well.
 
See ya.

Besked.

Besked angående vad som var fel med Ronja fick vi ju bara trolig orsak på, men jag tror att det stämmer. Allergisk reaktion på Kåvepeninet som hon ätit mot halsflussen.
 
Sedan vi kom hem har hon mest sovit damen och det är vad jag ska göra nu med småkillarna också.
 
Det vart en trevlig kväll hos svärmor, alldeles lagom.
 
Nu nattienatt.

Dagen

blev inte riktigt som det var tänkt. Upp vid 5:30 för dotra ropade. Hon var helt svullen i ansiktet, händer, fötter, knän och bakhuvudet. Ringde och kallade färjan när vi fått på kläderna och fått i oss en kopp kaffe. Sedan har vi suttit på akuten till för några timmar sedan. Sex timmar var vi där. Men nu är det bättre och Ronja sover i sin säng.
 
Sambon, småkillarna och jag ska snart ner en sväng till svärmor och käka. Sedan blir det nog till att sova tidigt för mig.
 
I morgon åker vi till IKEA, Isac åker till mamma och Elias kommer med.

Kan inte förstå....

Kan inte förstå att lillprins Isac snart fyller fem år, fem!
 
Nästa höst börjar han skolan pyret.
 
Nu sitter han där nere i tv-soffan och tittar på Landet för länge sedan med pappsen och lillebror.
 
Jag ska använda insexnyckeln som jag inte hann med tidigare i dag för sambon kom hem tidigare så det blev till att åka tidigare till Norrtan och handla. Så gräsklippningen blir i morgon i stället.
 
See ya.

Fredag igen. :-)

Nu har jag tvättat en maskin, ska straxt hänga den. Käkat frulle, röjt av det värsta i köket snart blir det en kopp kaffe med dotten innan killarna och jag åker ner och jobbar lite. Ja eller i allafall jag ska jobba. :-)
 
Väntar på att en insexnyckel som ligger i fickan på mina shorts(i tvättmaskinen) ska bli klara. :-)
 
Nå well nu kaffe.

Jodå.

Det gick bättre i dag. Skitjobbigt men så som det ska vara, så förra gången faller i glömska nu. :-)
 
Tog en promenad med dotten oxå på kvällskvisten, så nu förtjänar jag att sussa och sova så gott.
 
I morgon ska jag jobba lite, bla klippa gräset i Yxlö. På eftermiddagen blir det till att åka till Norrtan för att handla. Flygis och Jysk. Ska köpa garderober till killarna. Ja , vi ska inte hänga in killarna i garderoben förstås. ;-)  Men deras kläder ska få ordentligt med plats, ska bli såå nice.
 
Och jaa, jag kommer somna med fuktigt hår i kväll så jag kommer att se ut som en ullmenkott i håret i morgon. :-/
Men det får det vara vaärt för nu ska jag soooova.
 
See ya.

Nu blommar potatisen.

Så snart kan vi äta vår potatis, det är alltid lika

gott. :-)Snart dax

Snart är det dax att åka till Blidö och gå på crossnature. Ser fram mot det med skräckblandade känslor. :-)
 
Förra veckan var jag så jäkla kraftlös trött och tungandad så det var skiiiitjobbigt, hoppas det går bättre i dag.
 
See ya!

När vi åker.

Snart är det dax för killarnas ridläger i/på Syninge ridskola det ska bli kul. Eftersom båda killarna är med på lägret så kommer pappa också att vara med, kul!:-)
 
När vi ska på vår åktur i landet har vi bokat ett boende, resten tar vi på känn där det passar oss.
 
Men det bokade boendet är på Järvzoo på deras varghotell, det blir lite annat än Kolmården och världens alla djur. Spännande. Ser fram mot vår lilla ledighet tillsammans.
 
Det här boendet/hotellet verkar ju skitballt också. Helt klart annorlunda. :-D
 
Treehotel det ligger typ uppe vid Luleå.
 
Bild
 
Ronja och jag kom ut på vår powerwalk i kväll i allafall, till sist. Vi kom i väg sent för det tog tid med killarnas läggning i kväll. Nu var det ju ett tag sedan vi var ute och powerwalkade och Ronja har ju vart sjuk så vi tog det lite lugnt i kväll, inte så många spring intervaller. Det känns jätteskönt att vi kom iväg och nu är jag trött och sömnig så nu blir det straxt sängen.
 
I morgon är det crosscountry, det blir nice. :-)
 
Nattienatt. :-*

Vilket jäklaliv!!

Inte flygfärdiga måsungar på marken, och hela jäkla måssläkten vaktar över byn. Gapar och skriker förstås så fort en potetionell fara syns till.

trallallallalala.....

En tanke till ang sängarna, har kvar av den blå molntapeten från Isacs rum så jag kommer nog sätta den som underlag till spindelmannen på huvudändenssänggavel. Kul! När jag berättade och visade killarna blev de jätteglada och tyckte att deras sängar skulle bli jättebra, och mamma det är ju en "ricktig" säng sa Isac, en vuxensäng. Och det var minnsan bara ++++. :-)
 
Tror att Ronja och jag ska kika lite på Bokus, är trött på att läsa om böcker.... Bok nr två nu på raken där jag läser halva sen inser jag att jag läst den. :-(
 
Mamma visade mig en sida som heter birthday.se där man kan spåra någon man undrar över vart den tagit vägen tex en klasskamrat eller så, eller som i mitt fall om man vill veta om hon finns i livet eller om hon ibland besöker huset jag är i. Så nu ska jag snart kunna kolla det jag kände här.
 
See ya.

Vackra

kaffebönor omvandlas nu till mitt kaffe. Känns extra gott en regnig dag som denna. :-)
Regn....

I dag blir vi hemma. :-) Myser inne, blir till att städa lite. 
 
Har gjort en lånåång lista till IKEA, endel har vi beställt hem redan kommer nog runt 2 augusti enligt förhandsbeskedet. Kaklet/mosaiken kom i går det är dax för köket att få sig ett lyft. Tapetserat färdigt nu så gott som, några småbitar kvar på ett ställe.
 
Vi skulle köpa spindelmannen sängar till killarna för det vill de absolut ha denna, 
 
 men då skulle det gå på ca 7400 kr innan den är hemma för montering och vi ville också ha lådor för förvaring under sängarna vilket inte ingår i det priset. Så nu gör vi egna spindelmannensängar. Det blir en Odda från IKEA som grund
 
 
Fredrik sätter dit en högre skiva i fören på sängen (Ni fattar).1495 kr + 547 kr * 2 för ribbor och madrass. På den skivan i fören som kudden kommer ligga mot i huvudändan kommer det på ena sängen att sitta en sådan bild, se nedan. 
 
 STOR! Väggdekor Wall Sticker 15TUM Ny modell Spiderman
 
 och på den andra sängen blir det den här 298 kr från tradera.
 
 
 STOR! Väggdekor Wall Sticker 15TUM Ny modell Spiderman
 
Resten av sängen kommer att tapetseras med denna tapet för 299 kr.Spiderman tapet blå
 
Hittade dessutom de här sänkläderna billigt på BR-leksaker
 
SPIDER-MAN sängkläder
 
 
Så det kommer bli halva priset + att sängarna blir unika. :-) Det känns bra, ser fram mot att skrida till verket. Nu måste vi till IKEA någon dag bara för dessa sängar och som sagt en del annat går inte att beställa hem.
 
Hoppas att det har slutat regna till kvällen för då hoppas jag att Ronja och jag ääääntligen kan powerwalka tillsammans, eftersom hon nu tillslut är frisk. :-)
 
Snart ska vi ta en vecka att åka runt i landet lite, ska visa ett av resmålen senare.
 
Nä nu ska jag sätta lite fart.
 
See ya. :-)

Påväg.

Ska till Blidö och hämta hem Isac till sommarlov. :-)

På måndag ska vi till Miranda vår talpedagog för sista gången innan hon slutar., det känns tråkigt för vi gillar ju henne. Men men, vi får se hur det blir. Kanske det inte behövs fler gånger heller. Antagligen ska vi till baka till hösten och man vet inte hur det är då.

Nu är det i alla fall helg och det är alltid mysigt.

Sammanfattar läget.

Ja i lördags fick killarna ha barnvakt på kvällen minnsan. :-)
 
Fredrik och jag gick till värdshuset och hade trevligt. Det behövs lite luft ibland. :-)
 
Mamma kom upp och var barnvakt eftersom vi inte visste innan om Robbin skulle komma hem eller inte på kvällen. Nu var han ju hemma så han var schyst och släppte hem mamma lite tidigare än 2- färjan. Ibland flyter det på bra.:-)
 
På söndagen var man bra trött förstås, men vi åkte och jobbade liiiiite. Sen blev det filmkväll och sova tidigt.
 
I dag har jag krattat jord och killarna och jag tömde deras pool, så de kunde få nytt vatten. Som Elias sen slängde ner jord i....
 
På kvällen åkte vi till utegympan på Blidö, nice.
 
nå well, see ya. :-)

RSS 2.0