Boktips.

Här kommer ett litet Boktips. Boken fick man med när man köpte en tidning, minns inte vilken men det är ju bara att kika i tidningshyllan. Om den nu finns kvar. Den heter Bara ett
och är skriven av Malin Persson Giolito. Den handlar om en liten pojke Alex och om advokaten Sophia som så småningom utses till pojkens advokat. Bakom anledningen till det ligger en hemsk historia om en trasig mamma, pappa, socialen, misshandel osv. Det är en tragisk historia men den har ett ganska bra slut ändå. Väl värd att läsa. Jag har gjort dry två gånger upptäckte jag mot slutet.:-)
Bilder från vårt poolbad häromdagen. :-)

 
 
 
 
 
 
 

Titta vem som är hemma igen!

 
 
Japp den utslängda skon!!! Tack vare Jessica som sett mitt inlägg på facebook, tack Jessica. :-)
 
För den som missat så slängde Elias ut sin gympasko ur bilen straxt före midsommar. Jag vevade ner rutorna för det luktde bensin(som runnit ur en dunk) och då kom Elias på att han ville se sin sko platt, så han slängde ut den så att en bil skulle kunna köra över den. Att sen vi inte var kvar när det skulle ske tänkte nog inte den lilla gynnaren på. :-)
 
Men nu är den hemma igen!:-D

Knallar på.

I går var Elias och jag ner och jobbade lite, jag tapetserade. Inte så mycket sol i går, men det var nog bra för vi fick endel påtisdagen. Isac och elias nya kepsar ligger på macken nu, så man kan skydda skallen lite på dem i solgass.
 
Ronja och Anna åkte till Bråvalla i går, hoppas att de har roligt där nere, det ser rätt kul ut. :-)
 
Själv var jag på crossnature i går och shit vad jobbigt det var i går, efter mitt uppehåll. Men nu är det färdig latat. :-D På måndag tänkte jag åka till Blidö på utegympa och prova. Saknar att ta intervaller med Ronja också, nu får hon sluta hosta.
 
Snart ska jag jobba lite och killarna får hänga med. Sen ska vi handla. efter den här veckan är det bara en vecka kvar till Isacs sommarlov och vecka 29 har killarna sitt ridläger. Sen är planen att vi ska åka iväg på lite semester så småningom.
 
Nå well, see ya!

I dag tog vi poooldag! :-)

Pojkarna och jag har badat i deras pool i dag, tänkte att jag skulle tapetsera. Men sedan tänkte jag att i dag vill jag inte tjata och bråka , utan det blev bada, fika, leka och läsa med gossarna två i dag. Känns bra.
 
Rumpan är rikigt vit i dag så de andra delarna har fått sig en skvätt sol kan man säga. :-)
 
Till kvällen blev det kycklingsallad och sedan glass.
 
I morgon blir det dagis för Isac och sedan på kvällen crossnature för mig. :-)
 
Nu ska jag sova , nattienatt.

vad ska man säga. ...

I går fick Elias tag på en skruv som han provade på min pilatesboll. ....flera gånger. :-/
Så den lever inte mera, ska kolla tradera.

Just nu, frisläppta sommarkissare som de är så har de fått dille på att kissa i saker, särskilt Elias. I går hittade jag oljedunken framställd på trappan utan lock. Hm, Elias har du gjort något med den här? Nääää. Elias har du kissat i oljan?

Eeh jaaa.:-(

Så vad säger man.....

Nu grönskar det i. ...

Nu grönskar det i dalens famn,

nu doftar äng och lid.

Kom med, kom med på vandringsfärd

i vårens glada tid!

Var dag är som en gyllne skål,

till brädden fylld med vin.

Så drick, min vän, drick sol och doft,

ty dagen den är din.

Långt bort från stadens gråa hus

vi glatt vår kosa styr,

och följer vägens vita band

mot ljusa äventyr.

Med öppna ögon låt oss se

på livets rikedom

som gror och sjuder överallt

där våren går i blom!


väntans tider...Snaaaart kan killarna bada. De har varit i men tyckte det var för kallt. Kanske i morgon funkar om solen värmt tillräckligt. :-)

Härlig midsommar....

Har det varit. God mat , gott attt dricka, barnen lekte fint och kvällen var rolig och lång.
 
 
Foto
 
 
Foto
Sangrian blev vääldigt god.
 
Måste oxå rekomendera grillhallomi skuret i stavar och inlindade i bacon, mumms.
 
 
 
 
 
Även avocadosåssen var kanon en mixad avocado 2 par teskedar dijonsenap, citron, salt, vatten för rätt konsistens. Mmmm.
 
Mycket mera gott fanns det förstås som egentligen är värt att nämna, men det får i så fall bli en annan gång. :-)
 
Nu ska vi straxt jobba lite, dax att tapetsera tror jag.
 
Ronja jobbade på Furusunds Värdshus hela helgen.
 
Robbin har haft huset tillsammans med sina vänner. Städat och fint när vi kom hem.
 
Det är som att vara utomlands när man ska sova på nätterna. Varmt förstås men framför allt alla ljud. Fester i var och varannan buske. Ovant, men så länge folk är glada så tycker jag ju ändå att det är rätt ok. :-)
 
Hunden har dock inte vant sig vid allt folk, utan springer runt och skäller och vaktar. Så till sist fick han bli skickad i korgen och då blev han lugn.
 
 
See ya.
 
 
 

Sangria blirre.....

Tänkte prova att göra egen Sangria till i morgon.
 
Jordgubbar från Nina i kiosken ca 2 dl.
En/1 kruka mynta.
2 dl nektariner(gärna från frysen).
3 dl fruktsoda(kyld).
1 citron(gärna ekologisk).
2 msk socker.
lite rom (efter behag).
1 flaska rött vin.
 
Ska bli jättespännande att smaka.
 
Har en ny topp som jag är sååå nöjd med, en av våra egna faktiskt, från LoveMilk kika här för att se den. Sitter så fint och är så mjuk och skön. Riktigt söt.
 
Är så jäkla lätt påverkad just nu, tog ett glas vin i går kväll med sockerdricka i(ganska mycket sockerdricka) och sedan ett glas rom och cola(typ en 4:a max) och gick tamigtusan igång på det lilla, samt kände av det i dag. kände mig seg och bakis typ, det är illa. :-/
 
Behöver nog träna mera på att tåla mera. :-)
 
Elias det lilla gullet har slängt ut sin gympa dojja ur bilen, någonstans på blidö. :-/
 
Nu ska här grillas.
 
Sooo see ya! :-)

Inte riktigt som jag tänkt

I går kväll tänkte jag ju springa, men så blev det ju inte riktigt. Vi åkte och handlade i stället i går eftersom det ändå regnade.
 
Trötta var vi då och tröttare snudd på i dag. Och ont i halsen och hostar. Skit oxå, bryt ut ordentligt och försvinn eller försvinn helt. NU!
 
Killarna och jag har städat övervåningen. Trist men nördvändigt. Nu ska jag bara hänga tvätt och sen går jag ner till killarna och ser på film med dem. Rädningsbåten Elias. :-)
 
Ha en härlig fredag!

Men hjälp!

Nu går det väl lite snabbt ändå?!  En vecka kvar till midsommar. Vägrar låta mig stressas av midommar hysterin, men det är ändå svårt att låta bli. Många inslag och artiklar handlar om den perfekta midsommarmaten, den perfekta midsommarklänningen och så vidare. Det är väldigt lätt att slitas med. För att inte tala om när man ska handla, dels så vet man ju redan att det kommer vara fullt med mer eller mindre stressade människor vart man än befinner sig, Utom på några få oaser.
 
Snart kommer färjorna gå heeelatiden fram och tillbaka och bruset av bilar att höras från morgon till lång in på kvällen. Överallt på vägarna (som ju som bekan är smala) kommer folk att gå två-tre st i bredd tillsammans med sina lössläppta barn och antingen blänga surt på den som försöker ta sig fram på "bil"-vägen eller fullkomligt ignorera att det kommer någon körandes på vägen. Det finns dessutom bara en väg, så det är ju inte som att man kan ta en annan väg. Lösa hundar (för den är ju så snäll).
Folk som inte bor här hela året börjar plötsligt "jaga" andra som går (jag pratar inte om att inta någon annans brygga och bre ut sig, stanna och bad eller så utan att bara gå ut på den)ut på bryggor som minnsan är deras!(man undrar om bryggan ska rasa för att den beträds av "fel fötter" Bommar dyker upp på nya ställen. Och prommenadstråken där man gått hela vintern och våren fylls plötsligt av misstänksamma, ilsket blängande sommarstugebesökare som tydligen "äger" mera betydelsefullhet och rätt än de flesta andra av oss. Allemanrätten gäller bara åt ett håll och det är MITT! Eller? Ungefär som rättigheterna är mina och skyldigheterna är dina.
 
 
Vi bor och jobbar och lever fortfarande här. Vi visar hänsyn och saktar ner(man kör lååångsamt hela sommaren) bla, borde inte de kunna visa lite respekt också kan man undra. Undrar vad de skulle tycka om det plötsligt blev ständig karneval i tre månader på deras gata?
 
Och bland alla dessa hjon finns det en massa trevliga, hänsynsfulla, roliga människor som det är en fröjd att träffa och umgås med. Meeen det är ju inte direkt de som står ut och märks. Fram för mera av den sorten!
 
Får mest en längtan att smita undan och gömma mig tills det är över. Men det går ju inte. Det ska bli en lugn, kul, prestigelös midsommar om det så är det sista jag gör. :-)
 
Så nu ska jag andas djupt och inte bry mig så mycket om att det snart är midsommar. Låta dem som vill haen hysteriskt perfekt midsommar.
 
Och om du tycker att det här är gnälligt så kan jag bara säga att jag vädrar min sommar ångest och den är på riktigt. Så respektera denna min känsla och mina åsikter så ska jag överväga att respektera dig för att du är förstående och försöker se saker ur mitt perspektiv.
 
See ya.:-)

Så var det gjort!

Nu har vi vart och onsdagstränat och det var ju på tiden, det vart min första träning denna vecka. Får skärpa till mig nu! :-/
 
För är det en förkylning i kroppen tycker jag att den borde bryta ut nu, annars fore ever bee gone!
 
Sofia är duktig på att drilla oss. Rätt kvinna på rätt plats helt klart. :-)
 
 
Så i morgon ska jag köra Isac till dagis, så då blir inte morgonrutinerna som jag vill ha dem om jag ska träna på morgonen. Alltså får det bli powerwalk/ springa intervaller på kvällen.
 
Har hittat lite nya kuliga recept på smoothisar mm, som jag vill prova. 
 
Ska straxt gå ner och knapra på en bit ingefärra med lite honung på. (No sick). :-)
 
Nähäpp, på mig väntar en dusch!!

Tur för mig!

I dag fick jag en tidning av en vänlig själ. Sååå perfekt, made my day.Känner mig trög och mör i dag. Ska ladda upp inför träningen i kväll. Jag tycker att det är kul men i kväll kan det nog kännas jobbigt.Men först ska Elias och jag mysa en stund i solen.
 
Undrar om jag ska följa mon mammas råd och ha linser i stället. Men känns som att det skulle bli dyrt. Får kolla upp det.Hm, somnade med fuktigt hår igår kväll, ser ut lite som att jag går omkring med en sågklinga på skallen. Jag hade heller inte tid att göra något åt det innan vi körde Isac till sin förskola.:-0Nå well det är värdsligt.:-)See ya.

Nu är det gjort.

Så nu har jag kört ett varv med nuärdethelgpålandetmaskinen(klippt gräset).
 
Och sena sopbilen har tack och lov vart här. De tyckte nog att jag var i tidigaste laget när jag ringde och frågade var sopbilen var runt 10:00-11:00 tiden för att vi inte har fått tömt. Men den brukar vara här tidigt, typ 6:00-7:00 och vi har lixom blivit bortglömda förr och soptunnan har vart full i flera dagar så nu gick det inte mera. Men som sagt nu har den tack och lov varit här.
 
Så nu ska jag gå och ladda i sådannt som stått på kö här hemma till tunnan. Samt att man lär få spola ur tunnan, så vi inte får fullt med larver på en gång i alla fall.
 
Har beställt en ridhjälm till Elias så att han har en till ridlägret. Han ville ha en svart med en röd häst på och de var slut hos Minirider.se så jag fick köpa på ett annat ställe i dag lite dyrare men det får väl gå.Isac har redan en blå som vi köpt från Minirider.se. Annars gillar jag minireder.se och deras priser och service.
 
 
Solen som lovade så mycket i morse, håller tunt tycker jag. Men men, det kommer väl mera sol. :-)
 
Elias och jag håller på att göra mjukglass, det står i frysen just nu.
 
See ya!

påväg till förskolan.

Underbar dag på gång tror jag.:-)See ya.

kolage?

Mor och dotter.
Doktor Knas gör entré. :-)


Storebror i djup koncentration.
Inte vill jag det!

Sådär ja, det verkar som att ungen äntligen lyckats..........
 
Ronja har varit sjuk i snart tre veckor, hosta ont i halsen, feber som kommer och går, samt snoooorig.
 
I dag känner jag mig mör, ont i halsen och lite onti kroppen och en aaaning slemmig. :-(
 
Ska dock inte vika mig utan kamp, straxt ska jag knapra ingefärra, dricka te och ta honung så hoppas jag kunna mota Olle i grinden. Bort med skiten, vill INTE bli sjuk.
 
Måste bara säga att i går så såg vi nyaste James Bond, Skyfall. Bästa Bond på länge, första gången på många år som jag knappt kan vänta på nästa Bond-film. Från att nästan bara pliktskyldigt se de nya just bara för att det var en Bondfilm.
 
Men det här var annat det. Personligare, lite "smutsigare", intressantare, känslosammare, mera realistiskt. Bond Is back.
 
För dig pappa, kände nästan hur du var med i tv-rummet i går och  gillade. <3
 
 

Så där, gjort!

30- minuter med pilatesbollen och hantlarna gjort. :-)
 
I går föll jag lite med mat och träning men det gör inget när det blir då och då, det är bara påt igen. Nästa vecka ska jag passera en magisk gräns har jag tänkt. En gräns som jag inte lyckats forsera mig ner under de senaste två åren.
 
Nu väntar dusch sen ska vi (läs jag):-) dammsuga. Sen tycker jag att jag förtjänar lite kaffe i solen. :-)
 
Någon gång senare ska vi åka och handla och det kommer förstås INTE bara vara vi i Norrtan. :-0 Men så får det bli.
 
Sen är det ju snart Midsommar! Herre min je. Skönt när midsommar passerat tycker jag dock, det brukar kunna bli liiiite mindre hysteriskt för sambon då. Vilket påverkar rätt mycket i familjen så klart.
 
I sommar firar vi faktiskt 8 år tillsammans Fredrik och jag. 8 år, två barn till, mycket mys och fina minnen, även minnen av den andra tråkiga sorten under denna tid så klart. Men vi har klarat av det tillsammans.
 
Ser fram mot många flera mysiga år. Vi har många planer inför framtiden och även för vår tid som pensionärer tillsammans. :-) Älskar dig min gubbe. :-*
 
Nä, nu ska här spolat bort svett, see ya! :-)
 
 

6 juni

Härlig solig dag och Isac är ledig. Snart får vi besök av finaste Annie och Julia.:-)

Har faktiskt inte orkat gå ner och hissa flagga, men jag gör det i mitt hjärta. Och det är ju inte som att det inte flaggas ändå i Köpmanholm.

Lite stel i dag efter gårdagens härliga träning.:-)

Grilla i kväll kanske.

See ya.

Yeees!

Nu har vi kört så det ryker.....eller kanske mera korekt att säga så det rinner(svett dårå). Det är kul att rusa runt i skog och mark och Sofia är en bra puschare. :-)
 
Gräs i näsan och jord i pannan, ha ha.
 
Straxt ska jag in i duschen, ska bli skönt, är uppe i varv dock så det får nog bli en kopp te efter duschen om det nu inte gått över till dess. :-)
 
Mmmm, mycket ojämn körning av bil tycker jag nog att det blir. Verkligen ovan vid manuell låda, konstigt det var ju det ända man körde förut. :-)
 
Nå, puss och god natt. :-)

Mmmmmmm

Njuter i solen en stund, vi ska snart hämta Isac.

Har sorterat lite, både ner i lådor och in i garderober.

Sen ska jag göra middag.

Efter det ska vi på crossnature i Bergshamra. Jag kör i dag, lånebil. Med manuellt låda, lite ovant. Men konstigast kändes det att man måste vrida på nyckel för att stänga av och starta. Det sköter ju passaten själv när man bromsar. :-)

Men huwa!

Kallt väder är det. Började med att ta in tvätten från i går och hänga den inne.
 
Efter fika hos bästa grannen, blev det till att gå hem och elda.
 
Ronja är fortfarande hemma sjuk. Jag har spått henne i dag.
 
Har betalat en order från Braintree som kommer snart, spännande. Jättesöta klänningar. Kommer snart hem några från LoveMilk oxå, de är verkligen jättefina.
 
I kväll blir det fotboll för Isac och när de sover ska jag och Bingo ut och powerwalka/springa intervaller.
 
Nu ska jag försöka rensa lite bland kläder som ska bort och sådannt som kan läggas i lådor.
 
See ya.

Oj, vilket spöregn!

Efter att jag hängt ut tvätten drog det ihop sig och började blåsa, sen kom regnet.
 
det bara öser ner, vi tog på regnjackorna för att gå och hämta posten. På vägen dit satt någon på vägen och väntade på oss, en stooor padda minnsan. :-)
 
Glömde tyvärr telefonen/kameran hemma så kan inte bjuda på någon bild, men tro mig stor var han. :-)
 
Nu är vi hemma igen och det  blir filmtime.
 
I dag känns det som att jag inte får äta någonting alls och jag är sur och hungrig heeela tiden. Ibland känns det ju så trots att man faktiskt äter helt ok, kanske det känns värre i dag då det varit en heldel godsaker i helgen. :-0
 
Tack och lov så är det ju snart middag. ;-)
 
See ya.

Så ska en slipsten dras.

Japp gjorde träningen fast jag kände mig trög, låg och inte på topp. Mycket tack vare musiken. Körde inte fullt ut, för det orkade jag inte riktigt. Men tränade 35 minuter och dammsög och torkade av soffan och väggarna upp för trappan. Så är ganska nöjd. :-)

Vi käkade filfrulle. Efter dusch och igångsättning av tvättmaskin. Satt det fint med en kopp kaffe och en ostmacka.

Elias gungar.Isac har gjort en koja.

Potatisen är på g och äppelträden blommar.

I helgen fick Isac en reaktion på myggbett tror jag och hade lindriga nässelutslag.
Men nu är det borta.

Efter duschen torkade jag av ansiktet med olivolja. Ren och insmord på samma gång.

Precis som pojkarna i varje bad får några droppar teatreeolja och lite kokosolja, tena, smorda och festingmedel insmorda i ett svep.:-)

Nå, nog för nu.

See ya.

Jaha dax att hålla ord.

Ska dra på mig träningskläder nu och köra lite, starta upp veckans träning. :-)
 
Känns lite motigt just nu kan jag säga. Blir till att dra igång musik, ta fram pilatesbollen och hantlarna. :-)
 
Så sätt fart, sluta skriva och förvandla ord till handling! ;-)

Kvällens hjälte insats är gjord.

Vi väntade på glassbilen lite sådär typ snart. Plötsligt var den här och killarna var byxxlösa jag hittade inga skor, öppnade dörren där glassbilen stog och försökte samla ihop trupperna meeed byxor och få ett par skor till dörrhålet. Då börjar glassbilen plötsligt att åka!!
 
Mamman gjorde en rusning utan skor i blött grus och lyckdes stoppa bilen, tack och lov. Vilket tjut det blivit annars. :-)
 
Farten imponerade i alla fall på sambon. :-)
 
Samt pojkarna som glada mumsade glass.
 
slutet gott allting gott, nu kan vi ta kväller. 
 
See ya.

Spookie?

Just det måste säga en sak till.
 
I dag vid huset i Yxlö så var det en katt(minst) som hängde med runt, och nää den finns inte nu.
 
Och jag skulle vilja påstå att där oxå var en kvinna som mest hängde med sin katt och iaktog mig och pojkarna.
 
Uppfattar att hon är ganska nöjd och nyfiken på oss när vi är där. Känns inte negativt. Måste kolla om den gamla ägaren är död? Katt hade hon tydligen i alla fall.

Nice. :-)

Har vart och målat tak, förhoppningsvis om det blir godkänt så har jag målat alla tak färdigt nu. :-)
 
Nästa vecka blir det till att tapetsera i stället. Det är roligare.
 
Eftersom mitt gymkort gått ut och jag inte ska åka med tjejerna på måndag så måste jag se till att styrke träna själv på måndag, det gäller att göra det direkt på morgonen då, så fungerar det bäst för mig.
 
Sen på onsdag ska jag åka med nästa tjejgäng till Bergshamra och köra crossnature. Så det borde kunna fungera att springaoch gå i intervaller på tisdag och kösa styrka på torsdag morgon. Så då tycker jag att det lämnar fredag, lördag och söndagen öppen för vila om man vill eller om lust och anda faller på köra en träning eller prommenad till. :-)
 
Jag provar healingkoden från boken jag pratde om i ett tidigare inlägg här från boken med samma namn(healingkoden). Och det tycks mig som att något händer i kropp och själ.
 
Boken handlar ju mycket om att läka cellminnen så att vårt eget immunförsvar ska kicka igång och läka ut felen/symtomen och sjukdomarna i vår kropp.
 
Jag passar dock på att prata med mig själv och släppa gamla smärtsamma negativa minnen. Att bara komma ihåg och lära av dem, men släppa ilska, sorg och oro som hänger ihop med minnena. Mycket skit som man håller fast vid. Dax att släppa dem.
 
Siter och lyssnar när killarna är med sin pappa och monterar en ny grill, kärlek. <3
 
See ya! :-D

RSS 2.0