Dagen i trädgården.
fortsättning

hm, lite snabb med fingret där. Inlägget var ju inte riktigt klart.

Killarna var med på Ronjas utvecklingssamtal och de var kanonduktiga. Vi pratade innan om att de skulle sitta tysta och still och det gkordr de nästan hela tiden. :-)
Dey var två manliga lärare på utvecklingssamtalet och efteråt sa Isac att de kommer inte föda barn ihop för de var två pappor. :-D


I dag blir det Thaimat från Blidö. Ölen ligger på kylning och livet är gott.

Nu ska vi straxt begrava en fågel. Nee vi har inte kört på den, den har nog kört på huset. Så nu vill killarna begrava den.

See ya.


S

Nu har ho gått första ronden.

Japp gräsklipparen fick bensin i dag, så nu är gräset klippt.:-)Planterade oxå lite blommor i krukan på trappan. Det kommer bli bra. Ser ju så ynkligt ut innan de spridit ut sig i krukan, men snart så.

Var på utvecklingssamtal med Ronja, det g gick bra. Lite att ta igen så klart eftersom hon gått intensivkurs för körkortet samtidigt som skolan.

Yes!

I går provade jag något nytt. Jag var med till Roslidensmassage och provade Crossnature - Utomhusträning kul och jobbigt, så det kommer jag att gå på flera gånger.
 
I dag har jag flyttat Isac från köplats till Freinet i Norrtälje till Köpmanholmsskola, så nu får de jäklar i mig lov att ordning där. :-/
 
Funderar på om vi skulle gå ihop de som har ongar som börjar i höst , vi som har ongar som börjar nästa höst och eventuellt de som ska börja hösten efter det för ett möta med Marjan som rektorn heter för att höra med henne hur hon tänker ordna framtiden för våra barn i Köpmanholm.
 
Ska starxt åka ner till mamma i Yxlö för lite fika.
 
I kväll åker Fredrik killarna och jag till Norrtälje för att handla. Måste nog åka förbi Bergshamra för att hämta ut ett paket först, innan de skickar tbx det. 
 
Har en oro i magen som ligger och gnolar över något som jag ännu inte satt fingret på......får väl se vad det är när jag kommer på det?
 
Nå well nu ska jag gå ut. :-*

Tidsperspektiv.

Hm, konstigt tycker jag att alla mina nästan nya (endast 8 år) trosor tappat stinget i resåren. :-0

I lördags var vi på party på värdshuset i Furusund, det var väldigt trevligt och kul.:-)

I söndags var man helt klart inte riktigt lika pigg. Men det var det värt.

I går var vi på gymmet och mitt Far recept har gått ut nu. Så nu låter jag gymmet vara åtminstone till hösten.

På onsdag ska jag prova ute i skogenträning i Bergshamra.:-)

Jag har nyss dammsugit huset och sen blev det en kopp kaffe i solen. Killarna leker med vatten.

Hör den tunga trafiken på "stora vägen" och längtar ner i skogen. Det skulle vara mysigt.

See ya.

Trött i dag

Det kan ju hänga ihop med att jag nött på rätt bra med träning gärna på kvällen då ju och att veckans sömn inte varit helt problemfri pga dimman och båtarnas mistlurar. 
 
Så i dag känner jag mig seg. :-/ Skönt då ju att det är fredag. :-)
 
Skulle klippa gräset i dag men efter att vi plockat undan leksakerna från gräsmattan upptäckte jag att vi inte har bensin hemma.  Hoppla så kan det gå. 
 
Nåja see ya.

Smakar på ordet fredag......

Mmmm, smakar riktigt gott. :-)
 
Var ute på intervaller igårkväll oxå, 45 minuter, känns bra. Får se om jag ska vara suuuuperduktig och köra lite hantlar och pilatesbollen senare i dag eller om jag nöjer mig.
 
Blev föresten nöjd med håret efter klippningen i går, måste ju komma ihåg att fixa till det lite på dagarna. :-)
 
I helgen har jag tänkt att jobba lite, måla närmare bestämt. Får ta pojkarna med mig och måla på lördag förmiddag. Sambon kommer köra veden.
 
På kvällen ska vi gå på party på Furusunds värdshus, det ska bli kul.
 
På söndag ska vi försöka jobba på lite igen. Mycket tid har gått till kaffepartyn och kalas nu känns det som. Pluss att Fredrik jobbar typ dygnet runt (nää, men lååånga dagar och folk ringer heeela tiden). Mera ved och jag satsar på att måla mera. MÅSTE få lite gjort.
 
Det blev inget utvecklingsamtal för Ronja i går som det var tänkt, så det får bli nästa vecka.
 
Jag säger bara det att nu SKA det bli en trimmad kärring av mig, nöter vidare. :-) Nästa vecka blir nog sista veckan på gymmet tror jag, sen går nog mitt gymkort ut. Men det känns som att jag kommit igång ganska bra nu, så då är det bara att fortsätta köra på själv. Kanske ska kolla utegympan på Blidö i sommar, vi får se. :-)
 
Men nu är det hög tid för en kopp kaffe, Elias vill att vi ska fika.
 
Så see ya! ;-)

Lite dimmig.

Helt sjukt dimmigt är det och har varit i tre dagar och inte att förglömma tre nätter.  Båtarna brölar nätterna igenom, ser fram mot en natt utan mistlur snart.
 
Ang frisyren så tänker jag mig något åt det här hållet.
 
Snart dax att åka.
 
See ya. :-)

Körigt..

Här har varit lite körigt några dagar så det har inte blivit några inlägg.
 
Vi firade ju Fredrik i söndags och det var trevligt. :-)
 
Har varit på gymmet med Madde en gång denna vecka(måndag) och i tisdags körde jag intervaller med gå /springa i 45 minuter.
 
I går var Elias och jag till Helle i Gottröra och infrabastade och hadde tjejsnack. :-) (Elias infrabastar inte förstås). På hemvägen körde jag över Riala hem och fylde i blyertsstäcken på bilderna i mitt minne. <3
 
Både jag och Robbin och Ronja har ju gått i Riala skola.Det var en bra skol och fritidstid med härliga fröknar. En bit att åka var det allt eftersom vi de sista åren flyttat till Yxlan.
 
Nå tillbaka till nuet. :-)
 
Sedan åkte vi till Blidö och hämtade hem Isac gjorde middag och sen raka vägen till fotbollsträningen. Min lilla myra som springer så tappert mellan stora och små barn på planen. <3
 
Efter läggning i går kväll gick jag ut och sprang i uppförsbackar 20 minuter och avslutade med Pilatesbollen inne i 10-15 minuter.
 
I dag ska jag klippa mig i Norrtan, det ser jag fram mot. Sedan blir det till att handla inför nästa vecka och speciellt till helgen då Robbin och killarna har en pojkkväll innan Robbin får lägga killarna medans Fredrik och jag ska till värdshuset på Furusund. Det blir nog trevligt.
 
Men nu väntar kaffe och film med killarna. :-*

Regn......

Så konstigt när båda storbarnen tagit sina bilar till jobbet respektive skolan. :-0
 
Småkillarna och jag har laserat lite, sen tog vi ett varmt bad tillsammans. Mysigt.
 
Sen kom Fredrik hem. Han fyllde år i går, så vi tänkte nog knalla över till Värdshuset och käka middag i kväll. Det går ju ändå inte att grilla i regnet. :-)
 
 

Helt klart en av de bättre....

dagarna. :-)
 
Även om Elias har haft en av sina argdagar, vilket innebär att rättvar det är när en sak för mycket inte blir som han vill så rinner sinnet av honom. Hans kriker och skäller och det GÅR inte att avleda honom. Han håller på tills kraften avtar, vilket kan om man har otur betyda 30 minuters gapande. I dag kissade han till och med på sig för han vägrade låta mig hjälpa honom att kissa när vi kom hem från Blidö. Han ville åka tillbaka till Blidö och ställa oss i kön och där skulle han gå ur och kissa!!! Vad säger man? ;-)
 
Ett par mindre sånna vändor till har vi haft i dag, meen på den bra sidan har vi så mycket mera.
 
Båda killarna var suuuper duktiga hos tandläkaren, fast vi fick vänta nästan en timme mellan killarnas inbokade besök. Ronja tog körkortet. Isac började på fotboll (varpå mamman blir nostalgisk och tänker på när två andra små parvlar gick på fotbollsskolan på Blidö och När Robbin började som lika liten parvel i Riala). Isac fick bollen mitt i huvudet i dag och grät men ut på planen och spelade igen på ett kick, stolt. :-)
 
I kväll låg vi i stora sängen och gosade, jag trodde att de somnat när Isac vänder sig på min arm och tittar upp på mig och säger med kärlek i ögonen och rösten finmamma. Älskade knytte.
 
Vad jag har det bra, tack för att jag haft en sån tur. <3

Din seger är min.

Jag är så jäkla stolt! Två fina ungar som nu tagit körkortet.Grattis Ronja!
 
Känner det som att varje seger, varje mål som uppnås också är min seger. För visst är det ju så att det inte alltid varit så lätt för oss, men vi har haft varandra och vi har kämpat på.
 
För varje bra sak som vi passerar känner jag hur det svarta kletet från de jobbiga åren tappar taget om oss allt mera. Jag hoppas ni också känner det så fina stora ongar.
 
Som jag älskar er!
 
Som bonus har vi ju nu blivit en stor familj och en plastpappa.  + två småbröder som ser upp till er. De tillhör  Den ljusare eran då saker började lätta upp. De är våra solar.
 
Ni är mitt liv, min fina familj. Robbin, Ronja, Fredrik, Isac och Elias.

Rensar

Rensar lite ogräs, tömmer askan ur spisarna för i morgon kommer sotaren.
 
Sen ska jag ta fram lite kartonger och börja packa ner vinterns kläder i dem och rensa bort sådant som inte kommer behövas.
 
Men tror att det behövs en kopp kaffe nu först. :-) Läser en bok som heter Healingkoden av Alexander Loyd, spännande.
 
Det blev alls ingen träning i går tyvärr, men det passade bra för vi övningskör med Ronja varje tillfälle nu. Så i går kväll körde Ronja och Fredrik medans jag tog killarna.
 
Isac är på Förskolan uteleken i dag och två dagar till denna vecka för de har hitta Vilsekurs.

Fikatime.

I dag var jag och pojkarna ner med varor till bambee medans sambon sjösatte båt till en kund.
 
Isac och Elias lekte med Rickie, så söta tillsammans så. :-)
 
Kom på att jag inte kan vara med på Afro på onsdag, jag har lovat Isac och Fredrik att vara med på fotbollsstarten på onsdag. 
 
Nu är Fredrik och Ronja ute och övningskör, finemang det.
 
Jag ska börja med maten nu.
 
See ya! :-D

I dag.

I dag köpte vi även benskydd och fotbollsstrumpor till en liten/stor kille som ska börja på fotboll på onsdag. Onsdag blir en viktig dag, Först hitta vilse på förskolan, sen tandläkaren för både lillebror Elias och storebror Isac, sen blir det fotbollsstart på Blidö och undertiden så ska storasyster Ronja köra upp.
 
Tror vi kommer sova gott den natten.
 
Nu får det vara nog med ledigt från träningen, tur att det snart är måndag. :-)
 
På måndag ska jag prova lite olika maskiner tånkte jag, eftersom jag missade mitt inbokade möte för ett nytt program och jag ändå bara har ett par veckor kvar. På onsdag ska det bli jättekul att prova Afrodans, ser jag fram mot. :-)
 
Sen blir det hårdkörning på hemmafrånten och jag funderar på att kolla in utegympan på Blidö i sommar. Skulle vilja springa en mil på Topploppet, vi får väl se hur det blir med det.
 
Nu är det i allafall sovdax.
 
Nattienatt.:-)

Koutsläpp på väddö

I dag var vi på Väddö för att titta på ko utsläpp, på väddö gårdsmejeri. Jääättemycket folk var det, men nu har killarna sett hur glada korna blir när de får komma ut på våren. :-)
 
 

opps!

Pojkarna lekte ute i solen och jag städade nedervåningen. Sen satte jag på kaffe och mutade min äldsta son att gå ner till kiosken för att köpa glass till fikat, för själv ser jag ut som en vilde. Småsvettig, halvlortig i hemmakläder med håret på ände för hårborstning har jag inte kommit till ännu.:-)

Dock blev det så klart trubbel i paradiset då vi tydligen missförstått pojkarnas glassbeskrivning heeeeelt. Robbin vägrade gå ner igen och killarna ylade. Så den irriterade kaffe och solsugna vilde mamman grabbade sina gossar vid handen och galopperade ner till kiosken och böt glassarn från Callipo till popcorn strut och jordgubbsdajmstrut i förd samma humör och mundering som nyss beskrevs. ;-)

Sitter dock i solen med glass, kaffe och två nöjda små herrar och tonen och humöret är nu betydligt mycket bättre.

Kunde helt klart ha det sämre. Ronja har sommarjobb, förhoppningsvis snart körkort och Robbin har sommarjobb och ska nog gå kurs i höst. Glad mamma. Småkillarna är inbokade på ridläger v 29 samt att Isac får börja prova på fotboll snart. Och jag har ju världens bästa sambo som älskar mig och som jag är så glad att jag har och som jag älskar. Damt världens bästa mamma. :-) Ej att förglömma. :-)
Ibland är det så lätt att glömma att uppskatta det man har. <3

Så, nu går Elias och jag ut och njuter igen.

Allting sker ju av en mening och säkert kommer det ordna sig  med skolval och så vidare så småningom. Men jag har svårt att inte vara besviken, när de har skött allting så dåligt, de skakar båten vi åker i utan att ens bry sig.
 
Det borde få vara självklart vilken skola vi ska sätta våra barn i. Det är inte hälsosamt att sitta framför datorn och läsa, vi går ut i solen och njuter av Roslagen i stället. Vårt hem.
 
 

Måste bara....

säga en sak.
 
Tack så mycket jävla pisskommun! Som inte kan sköta sina rektorer, skolor, skolledning osv, så att man inte vet hur man ska välja sedan. Tack för det skit politiker i Norrtälje kommun. Bra skött! Skäms!
 
Och ni ska vara från Roslagen!?

Elias och mammamyyys.

På altanen i solen med Cornetto popcorn, mmmm. Kaffe och soon too bee bruna ben. :-)
På väg till förskolan Uteleken.Det är synd om människan sa Strindberg, men inte i dag. Soool! :-)

Aaagh!

I går var tjejerna och jag och gymmade på Actic, motigt som tusan. Pollen antar jag. Meeeer piller så blir det nog bättre. :-) Nää, men tar spray, ögondroppar och topg även tabletter, men nu börjar det fungera ändå tror jag, så taxar ut tabletterna. :-)
 
Äntligen har solen kommit på allvar, det var rena försommaren i dag, underbart. :-)
 
Nu tvättar jag overallerna och lägger undan dem.
 
I dag var vi in till Miranda vår talpedagog, men Isac har inte velat träna sedan förra gången, så vi tog det lugnt i dag och spelade bara spel. Ställde in resterande tider , minska på trycket för det rullar på ganska bra av sig självt med bokstäver och ljud. Vi har en återträff i slutet av Juli nu sedan får vi se vad som händer. Miranda kommer tyvärr inte jobba kvar till hösten. :-(
 
Nu gäller det att få igång Ronja med körningen igen, nästa uppkörning närmar sig. :-0
 
I kväll så körde Ronja och jag intervaller tillsammans, det gick jättebra. Vi kapade mycket tid jämfört med förra gången. :-) Två min springa och två min gå à 5,51 km. Kul! :-D
 
I morgon är det gymmet som gäller igen, jag ska få ett nytt program och det ser jag fram mot. Sedan har jag bara ett par veckor kvar på min tid på Actic för den här gången. Mitt Far- recept går ut då så sedan får jag klara mig själv. Funderar på att köpa en skivstång. Till hösten kanske jag går på gym ett tag igen, vi får se.Kommer ju att sakna tjejträningen tillsammans. :-/
 
Nå nu är det sovdax, så nattienatt.

Men vad fan hände?!

Vaknade till efter att jag lagt pojkarna, hasade målinriktat ner i köket och gjorde en räd. Kammade i mig onyttigheter, som att det skulle behövas efter helgen. :-0
 
Sitter nu om tummlad framför datorn......vad fan hände?!
 
Näe, går nog och lägger mig igen. Kanske kan avskriva det hela som en onödig dröm?

Fina fisken.

Här kommer bild bevis på gäddan i sandlådan. :-)
Ha ha ha.

I dag när jag skulle börja måla så kom killarna och släpade på något. Elias ropade tisk, en tooor tiiisk! Men jag fattade inte riktigt eftersom de skulle vara i sandlådan.
Det var en gädda på 2-3 kg, sandig som bara den för den låg i sandlådan. Den hade hål efter vad som ser ut att vara klor så förmodligen så har en fågel fångat fisken och sen har den tappat fisken i vår sandlåda. :-)
 
Jag målade tills burken var tom sen åkte vi hem. Vi har ätit Thaimat från Yxlan(exotiskt må jag säga) :-) Nu ska killarna i sång, de har fått pollen medicin nu så får vi se vad det ger. De verkar redan piggare kan jag säga.
 
Sen tror jag det blir powerwalk med Ronja, jag vill gärna köra intervaller men Ronja är inte riktigt frisk så vi får se.
 
Nu läggning. 
 
See ya.

May. 02, 2013
Låg växel.

Trött och trög i dag, stavas väl pollen antar jag. Isac mår inte heller bra, så han får vara hemma i dag. Elias har hosta. :-(

Ska straxt åka och jobba lite, måla tak. Killarna får leka i sandlådan.

Igår var Annika och jag till gymmet det kändes bra.

Sambon har köpt hem Thai mat från Yxlan, så det blir kvällens middag. :-)

Powerwalk eller intervaller har jag tänkt till kvällen.

Nästa onsdag har jag träff med instruktör på Actic, då ska vi lägga upp ett nytt program. Kul!

Nå, see ya.

RSS 2.0