Paketdag.

I dag har det kommit paket till macken som behöver hämtas. En liten låda/liiiten byrå som jag ska sortera teer i. Elias overall och en bunt änglar. :-)
 
I brevlådan låg lite nya böker till pojkarna, så i eftermiddag när vi hämtat Isac ska vi läsa lite. Elias och jag har bara tjuvläst en. :-D
 
Jag har också börjar göra decopage på en ytterkruka som ska bli en fin gästaskopp tänkte jag. Kanske kommer på bild sedan.
 
I morgon ska jag till frissan, det hade jag glömt. :-0 Ska nog be om lite snestuk på håret. Så det blir lättare att lägga åt sidan.....
 
See ya!

Kvällkvisten.

Nu är kvällen slut och sängen kallar.
 
Jodå skorna kom och jag är väldigt nöjd och det är även Elias. 
 
Timberland känga, brun Gore Tex strl 29, FINT SKICK!!!
 
Så nu kan vintern snart komma om den vill, vi är redo. Hoppas på lite lagom med snö i vinter. Vi har ju endel jobb som vi vill ha klart. :-)
 
Blir nog mycket focus på att få klart inredningen nu, hoppas ju att få till lite timmar med mera focus när båda killarna är på dagis några timmar. :-D Borde vara lättare då i allafall.
 
Nåwell, nattie natt. :-)

Inte mycket till blåst

Blev ju inte mycket av stormen hos oss, tur det. Men höst är det ju, så det kommer nog fler.
 
Elias och jag har våra sista dagar med egentid tillsammans, på måndag börjar inskolningen för hans 15- timmar/ per vecka.
 
Är småsugen på Sofias träning i kväll juh, men känns dumt när jag har ont i halsen osv. Känns värst på morgonen, så det är liiite svårt att vara konsekvent. Känner det som att jag tappar allt nu. Först var det paus för ryggen och förkylning och nu förkylning igen. Vet att det kommer bli suuuper trögt att komma igång igen nu. :-(
 
Tror att jag ska köra en fasta på några dagar för att ge kroppen en nystart. Sedan fylla på med bra magtarm bacillusker, zink, D-vitaminer osv. Mycket grönsaker ska få hjälpa till. Inspirerad av en dotter mycket nära mig. :-)
 
Hoppas att Elias nytraderade vinterskor kommer idag, annars börjar jag undra om de kommit bort med posten. :-/
 
Häromdagen hängde TVÅ ekorrar i vårt fågematarträd och snodde småfåglarnas mat. Jag försökte skrämma bort dem och när det inte hjälpte att ropa och vifta med armarna så kastade jag ett äpple i trädet för att få lite fart på dem. Då lutade sig den ena ekorren ner mot mig,spände ögonen i mig och tjattrade och skällde på mig. :-0
 
Ha ha, man får passa sig tydligen- :-)
 
Nä well, see ya!

Isacs bokhylla.

Så är Isacs bokhylla också klar då. :-)
 
 

garderobernas förvandling.

 
 

Viss frånvaro.

Nu har det varit en viss frånvaro härifrån så jag får uppdatera lite tror.
 
Jag tog min ländrygg/höfterna till doktorn för att kolla upp lite vad det är. Höst troligt beror det på att jag är överböjlig och uttänjd då liksom. :-0
 
Fått remiss till sjukgymnast för att lära mig stabilisera upp ländryggen med de små musklerna. Sååå tråkigt bara. :-(
 
Killarna går sin sista ridning för säsongen nu på lördag som kommer.
 
Vi har bestämt att Elias ska få börja sina 15-timmar tidigare än plannerat. Tanken var att han skulle börja i vår när han fyllt 4- år.
Men han är nog lite sugen att börja nu och det skulle förmodligen hjälpa till och göra det lättare att lämna Isac på förskolan. Han vill nämligen ofta stanna hemma med oss i stället. Om Elias är på dagis med honom behöver han inte fundera på vad han missar hemma. :-)
 
Vi brukar prata om varför han inte vill gå på morgonen och det är ju det att han tror att han missar något och det är skönt och bekvämt att komma igång  hemma i stället för att klä på sig och åka iväg. Så fort vi kommer fram till förskolan tycker han ju att det är jättekul och har inte tid med mig. Men han vill gärna att Elias följer med in  och leker ett tag. 
 
Så det blir nog jättebra att han börjar tidigare. Det blir inskolning redan den 4 november. :-)
 
Så det blev till att kompletera Elias vinterkläder så han kan hålla sig varm på uteförsolan uteleken på blidö. :-)
 
Just nu tvättar vi händerna extra noga då det vart visst tal om springmask. :-(
 
Nå well nu är det dax att sätta lite fart! :-)

Helgkort.

Här kommer lite bilder från helgen. Lite jobb gjort. :-)

I lördags var vi på ridning med killarna men Isac red inte den här gången. Han satt kvar i bilen och var sur och vägrade klä på sig. :-/

Elias red däremot och travade flera gånger. En ovanligt stor häst, nämligen ett gottlandsruss den här gången. :-)

Envis så som alla russ, men trevlig på ridbanan.

Nå här kommer nu de utlovade bilderna.


Trött men nöjd.

Sent om sider hemma igen. Riktigt ruskväder ute, regn och småblåst.
 
Killarna var jätteduktiga på bion och vi har just sett den första hela barnfilmen på bio sedan Isac föddes, 2008 alltså. :-)
 
Nice, det kan bara bli bättre.
 
Storyn var ju som bilar. Same same, fast med flygplan. Men det funkar ju liksom. :-)
 
Sedan gick vi en snabbis och kollade på den nya delen av Täbycentrum. Hastade genom Åhlens och försökte kolla så att killarna inte pillade på aaaalllt och att inget åkte i golvet och gick sönder. Sedan gick vi till leksaksaffären och killarna fick välja varsin sak. Efter handling i Arninge blev det hamburgare och sedan hemfärd. Elias somnade i bilen och Isac somnade nyss. Vi fikade med Ronja som gjort kaffe till oss när vi kom kl 21:00.
 
Nu trött, ska sova så att vi kommer upp i morgon. Vi ska åka till Helle i Gottröra och hälsa på. :-)
 
See ya.

I dag blir det....

bio minnsan. :-)
 
Flygplan väntar.
 
Isac skulle ha varit på dagis först men efternatten och morgonen var stökig och ca 20 minuter innan väckarklockan ska ringa somnade båda killarna om så djupt och fint, så de fick sova i stället. Nu är det dax för dusch och göra i ordning sig, sedan åker vi till Täbycentrum. :-D
 
Ska bli kul att se hur det blivit där sedan de byggt om och mysigt att åka med sambon och småkillarna, saknar förstås alltid de stora barnen. <3
 
Funderar på att kolla upp höfterna/ländryggen som aldrig blir helt hundra bra. Suuupermycket bättre men inte som den varit en gång i tiden. Men det är nog kanske så, tiden lixom. :-)
 
Nå well nu ska vi rotera.
 
Kram. :-)

Fiiin!

Åå, så fin kofta jag hittade på Lindex shope online, den vill jag ha. <3
 
 
Lindex Shop Online - Coatigan
 
Nu ska jag och Elias pack en liten korg och åka ner och jobba lite. :-)
 
Isac är på Förskolan uteleken på Blidö och har roligt, fast han tyckte att det skulle vart skönare att vara ledig i dag och sooova längre. :-) Ville inte upp ur sängen i morse.
Men när vi kommer till dagis har han ju jättebråttom in för att leka. Han vill gärna att lillebror kommer med in och leker en stund, vilket ju Elias tycker är kul förstås. :-)
 
Vi kanske tar med höstlöven som vi plockade på promenad i måndags killarna och jag.
 
See ya.

Det har inkommit krav.

Ja krav på att en ny äppelpaj ska göras. Får väl fundera på det.;-)

Nu ska Elias och jag hämta Isac från dagis.:-)

Elias var kreativ med lego idag minnsan.Idag hängde Elias och jag ut fågelmat till småfåglarna. Så vi har ägnat resten av förmiddagen till att jaga bort skator och ekorren från småfåglarnas käk. :-) Måste göra nya burkar som är småfågelvänliga.

See ya.


pajen är paj!

Pajen var uppskattada i går.Men något konstigt hände i natt, så här såg den inte ut igår när jag lämnade den i kylskåpet. ;-)
provat decoupage.

Målade ett brunt skrin/låda vitt och slipade sedan. limmat servetter på.
Nu blir det äppelpaj.
torsdag.

Första dagen som jag provar utan Voltaren och det går bra tycker jag, även om jag känner en lätt gnolande värk så har den vassa smärtan lagt sig. Skjuter nog gympastarten till måndag ändå och hoppas samtidigt att förkylningen gått över till dess.
 
På torsdag ska vi gå på bio med killarna, det ska bli mysigt. Vi får väll se vilka som åker med. Det är ju för killarnas skull förstås de har ju inte vart så mycket på bio. Men det är ju mysigt att åka hela familjen om de andra har tid och lust.
 
 
 
Nu har killarnas traderade vinterskor kommit och det ser bra ut.
 
Känner mig trött, men det går väl över.
 
See ya.

Provar...

linserna i dag igen. Det är svårt tycker jag. Inte att få dit dem utan att vänja sig vid att se så som jag ser med dem. Tycker att det just nu känns lite som att jag ser sämre med dem. Men förstår ju att det kan ta en stund att vänja in hjärnan och ögat vid att ha styrka på ett öga istället för två progresiva glas i slasögonen. Så det är väl bara att nöta på, öva öva öva. :-/
 
Håller på att plocka fram märklappar till Isacs vinterkläder.
 
Men nu får det bli lite kaffe.
 
Isac är hemma idag också, så får vi se om han känner sig redo för Förskolan till i morgon. <3

blötvädersprommenad

Bilder från blötväderspromanad förra veckan. :-)
 
 
 
 
 
 

Kul leverans

Finfina grejjor minnsan. :-)
 
 
 
 
 
 

Konstigt fynd..........

Alla fick till fikat ta två muffinsar/cupcakes, sedan satte vi oss och fikade till filmen Epic. Mys. :-)
 
Någonstans mitt i filmen tröttnade Elias och sprang ut något varv runt huset. Inte så konstigt han är ju yngst(svårt att sitta stilla ibland då juh och vi har ju sett filmen nååågra gånger. :-)
 
Det här upprepade sig en stund senare, tänkte inte mera på det faktiskt.
 
Inte förns jag gick ut och slängde soporna, fick då se detta märkliga "färska" spår ute vid dörren till källaren.
 
 
Så jag frågade Elias om han hade något han ville tala om angående muffins?
 
Jaaaa, jag har tagit två st klämde den rackarn fram, hm ja inga problem med räkningen i allafall. ;-)
 
 
 

Vågar nog inte riktigt

gå på gympan ännu. Kanske tar en promenad i kväll i stället. Men låter ryggen vara utan gympan i dag.
 
Det får vänta till på torsdag.
 
Nu har jag ropat in extra vinterskor till pojkarna och de har också varsin extra overall. Så nu är jag snart nöjd till vintern. :-)
 
Jag ska gå ut till bilen och hämta in en låda med saker som kommit från glasveranda.se
 
See ya.

Nöjd

med utekrukan minnsan. :-)
 
 
 
 
 
 

Banankaka

Dagen tarvade lite mums.
 
 • ca 75 g g smör
 • ca 75 g kokosolja
 • 150 g socker
 • 1 msk vaniljsocker
 • 2 st ägg
 • 2 st stora bananer
 • 200 g vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • Dekoration
 1. Rör smör, socker och vaniljsocker mjukt. Vispa i ett ägg i taget.

 2. Tillsätt bananerna i tunna skivor, och vispa ännu ett par minuter.

 3. vispa ner mjöl och bakpulver i smeten.

 4. Fördela smeten i muffinsformarna, och baka dem i 175° C (varmluftsugn) i ca 20 min.

 5. Känn efter med en gaffel eller sticka om muffinsen är klara. Låt muffinsen svalna på galler. Dekorera chokladglasyr.

   

  • CHOKLADGLASYR MED FLORSOCKER:
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk smör
  • 1 msk starkt kaffe, gärna espresso
   
  Så blev det i dag, smarrigt. :-)

Verry trötta i dag.

Efter ridningen i går så gjorde vi i ordning oss för utgång.
 
Mamma kom och lade killarna och sedan tog Robbin över så att mamma kunde åka hem.
 
Ronja fick nöjet att servera oss eftersom hon jobbade. Det var restfest på värdshuset en rolig kväll blev det. Med dans och party. Tack alla inblandade för hjälpen. <3
 
I dag har det inte gått i många knopp och det ska bli väldigt skönt att gå och lägga sig igen. :-) Snart!
 
see ya.

Lite matt

Jo är lite matt idag och inte ser man något heller. ;-)
 
Försöker vänja mig vid linsen i mitt vänstra öga. Och känner mig fullkomligt mörbulltad i kroppen/ryggen och höfterna.
 
Har vart på öppna fsk och fikat i dag på kanelbullensdag, röjt disk, gjort juice av nyttiga morötter, citroner, äpplen och ingefära. Nu ska jag dammsuga och sedan lägga mig på soffan med värmekudde. Linimentet är på redan.
 
see ya!
 

Nääh, usch.

I dag känner jag mig som ett uppätet och utskitet plommon.
 
Men fick hjälp av en sjuk Robbin så vi har plockat av vagnen från ved, så det är klart. Och jag fick tid till kiropraktorn i morgon, tur han ska få göra mina höfter raka igen, så att min ländrygg slutar göra ont.
 
Isac kändes hängig i morse så han har oxå vart hemma i dag.
 
Till middag blev det fiskgryta med lax, torsk, saffran,potatis, morot, purjolök , creamfraich mm mm. Gott. Men pmsig är jag oxå så skulle vilja ha blåbärspaj, mmmm. Men orkar faktiskt inte göra någon nu och lika bra är väl det.
 
Ska oxå till optikern i morgon oxå och prova ut linser.
 
Snart ska vi se Epic, den kom i brevlådan i dag. Nice! :-D
 
 

Måste bara...

Säga att jag är så glad att jag hittade handukshängarna som jag sökt så länge, hittade dem på glasverandan.se
 
 
Himla mycket fint finns det där. :-)

Urkdag

Idag är jag inte på topp. Tog välbehövlig kopp kaffe för att vakna till. Har pressat i mig lunch fast i dag smakar intet. Pmsig, småförkyld och ont i ryggen.
 
Men men, starxt iväg till mamma så ska vi tvätta fönster hela dagen. Elias ska till pappsen som oxå får hämta Isac i dag. Älskade ongar.
 
Har en sjuk storson sovandes på sitt rum och Ronja är i plugget.
 
Straxt dax att åka, ska trycka lite kaffe till. <3

RSS 2.0