Orkar inte skriva om......

Så börjar på morgondagen i stället.
 
Imorgon ska vi åka en sväng till kyrkan på Blidö, hälsa på farfar, morfar och Torsten. De ska få lite ljus och ord av saknad. <3
 
Idag läste vi i boken är du arg nu och pratade om vad som gör var och en arg. Isac och Elias blev arga när de inte fick bestämma och mamma blir arg när ingen lyssnar, Konstigt. ;-)
 
Nu ska vi straxt läsa i sängen. 

Muttrar

gjorde ett inlägg via appen och publicerade, meeeen det tycks ha försvunnit i etern. :-(
 
Nu ska vi kolla familjefilm, blir nog Tingeling. :-)

påväg

Till Norrtälje med endel av familjen.

Härliga fredag.

Idag är det fredag och heledigt med pojkarna, härligt.
 
Har lagt undan surfplattorna, så slipper vi tjafs om det. ;-)
 
Nu kollar killarna morgontv men straxt ska vi äta frulle och sedan tänker jag att vi går ut och kollar frosten. Ska oxå fixa gran grenar till växterna.
 
Om några timmar åker vi och handlar, vi väntar in Fredrik.
 
Frågade om tipps på rasbok i fjäderfärgrupperna på facebook igår och fick tips om en bok som heter Hönsraser och är skriven av Annette Grandin. Säljs inte längre på bokförlag men författaren själv gick att hitta och hon säljer. Så en sån bok ska det nog bli. :-)
 
Nä nu sätter vi fart! :-D

Sovmorgon.

Idag har vi haft sovmorgon och det är ju trevligt när det är höstlov. :-) Snart dax att åka och lämna pojkarna på Förskolan respektive Fritids några timmar innan pappa hämtar dem. :-)
 
Själv ska jag åka på en städ.
 
Kollar efter bra hönsböcker med mycket rasbeskrivningar i. Verkar som att den bästa ska vara den jag har, men min är gammal, så det ska vara mera rasbeskrivningar i den nya som jag förstår det. Får fundera på hur jag ska göra.
 
Imorgon är det sköna fredag , kanske vi får åka och handla då. Återstår att se. Borde också klippa till granris att täcka lövhögarna över plantrötterna med. Löven blåser ju gärna bort annars. Det är ju varmt nu men det kan ju smälla till och bli kallt. Vill inte att allt vi planterat ska frysa ihjäl.
 
Vi ska oxå prova att pantera potatis nu. I bunke i källaren och ta upp lite i sänder som får växa inne. Funkar det så funkar det.
 
Väntar på champinjoner också, köpte hem från Bakkers.
 
Nå see ya!

Imorgon

så är det jobb som gäller så då blir det fritids respektive dagis för pojkarna.
 
På onsdag är de lediga igen jag är hemma med dem på morgonen, sedan får pappsen ha dem några timmar när jag åker iväg och jobbar. Sedan blir det skiftbyte igen när jag kommer tillbaka. :-)
 
Torsdag blir det dagis respektive fritids och Fredag blev det ledigt med miiiig. :-)
 
Isac ska ha med sig picknik imorgon då de ska åka till fjärilshuset.
 
Nu ska jag gå och sova som de andra redan gör.
 
Nattienatt.

Gamla huset.

Ronja och jag pratade om det gamla huset  som vi också renoverat i och lagt ner delar av vår själ i igår,att det gick lättare än förväntat att släppa det(som trots allt varit vår tryghet på så många sätt) och börja trivas här.
 
Det finns mycket fina minnen därifrån, bla så reste vi oss där ett par gånger som lilla familjen Robbin, Ronja och jag, slickade våra sår enades och blev starkare. Julfiranden och traditionen att alltid gå till värdshuset och fira deras hemkomst från sommarlovet hos pappa (även om det var skralt med pengar så höll vi på det). Långa fina sommarlov vid klipporna och havet. När Fredrik kom in i våra liv och så småningom Isacs födelse och sedan Elias. Inte att förglömma Katten Emilia och hunden Bingos inträde i våra liv. :-)
 
Men vi genomlevede också mycket tunga saker där.
 
Min pappa och alltså Robbin och Ronjas morfar dog och lämnade oss med en ny tomhet och mera smärta att lära oss leva med. Saknar dig. <3
 
Genomlevede kriser och jobbigga saker tillsammans då vi kämpade oss igenom trubbel med deras pappa och hans nya. Kämpiga år då man alltid pratade för döva öron och stödet som ensamstående mamma i konflikt med den "nya familjen" stod helt utan förståelse, stöd och hjälp. Utan vidare rättigheter att luta sig mot, har aldrig märkt att pappan skulle ha mindre rättigheter. Kan inte förstå alla dessa berättelser om mammor som sopar golvet med papporna och får rätt och förståelse i allt.(så skulle jag inte heller velat att de skulle vart, men lite stöd skulle suttit fint)(mamma fanns givetvis alltid där, tack för det <3) Det mest stöttande som jag upplevde var kanske den gången jag var hos advokaten och kollade mina rättigheter(efter hot om att bli fråntagen barnen). Sagt då förstås för att den andra parten var arg och sårad men ändå. då sa min advokat att det behövde jag inte oroa mig över, utan det ska till synerliga själ för att både mamman och pappan ska bli fråntagen rätten till gemensam vårdnad. Kanske jag helt enkelt inte varit tillräckligt manipulativ och driven, alltid trott på rättvisan och godheten, ärlighet och att alla skulle sträva efter barnens bästa. Tack och lov att allt det ligger bakom oss nu, att Robbin och Ronja nu är så stora att de kan välja själva och se och förstå hur saker varit.
 
Undertiden kämpade jag också med att hitta mig och vem jag ville vara och att gå igenom en del eget gamlat som legat ohanterat under mattan.Nu känner jag mig ganska trygg i vem jag är och vägen som vi gått är oxå den som gjort oss till dem vi är idag.
 
Sedan kom tonåren då vi var något dåligt rustade eftersom skinnet fortfarande var tunt och skrapat efter allt tungt vi harvat oss igenom(även om jag själv då landat och stod ganska stadigt), med några tunga år och trassel. Skola, möten, BUP,terapi osv.Råkade ut för tråkiga människor som gjorde mera skada. Tråkiga grannar utan självinsikt som det är sååå skönt att ha lämnat bakom sig.
 
Så det var rätt skönt ändå att kunna andas och byta miljö. Nu ser vi fram mot vår första vinter här. För första gången på ett par år så ser jag verkligen fram mot Julafton, det ska bli så mysigt att pynta här. Och är så glad att jag har min fina familj. Här bor vi bra. :-)
 
Tack för vår historia och våra minnen, tack för idag och tack för framtiden som vi formar varje dag. 
 
 

urk

Tidigt, står på färjan.  Vi ska lämna in bilen på service.  Pojkarnas höstlov börjar med en tidig morgon , men vi får åka hem och gosa lite när lämnadet är klart.

Se ya.

Sniffar lite på bloggen igen.

Får se hur det känns.
 
Pojkarna och jag har krattat ihop löv och lagt äver rötterna på de nyplanterade träden, buskarna och blommorna.
 
I helgen har vi planterat ett litet träd, en svart björk Summer cascade. Förhoppningen är att den ska se ut så här typ. :-)
 
 
Har platerat många klematis, guldregn, blåregn, blodfläder, magnolior, plommonträd, japanskt prydnads körsbärsträd vinbärsbuske jättevalmo, flox, rådhusvin, kaprifol och vinterkaprifol. Hoppas att några av dem tar sig och växer och blommar. :-D
 
Till våren är det äntligen dax att skaffa höns igen, längtar. Isbar, Maran och Brahma troligtvis. <3
 
Kollade bloggen bakåt lite och ramlade in på det här inlägget, sant än idag.
 
Killarna har höstlov den här veckan. Ja inte alla dagar men många. Isac är besviken att det inte är skola den här veckan, kul att han trivs så bra och tycker att det är roligt.
 
Nu är det dax att lägga killarna, idag blir det läsning. Har beställt lite nya böcker till dem oxå. Jordens försvunnena skatter  
 
 
Och Den hemska draken och det magiska svärdet
 
 
 
 
Och några till. Kanske lägger upp bilder när de kommer. :-D
 
Nu kallar plikten. <3

RSS 2.0